TPU Blog

Astazi am creat cateva noi categorii:

1. Filesharing/Linksharing – gandita ca o zona in care ulterior sa facem si un pic de educatie cu privire la solutiile freeware/opensource, riscurile downloadarii/antivirusi etc.

2. Sport – pentru ca intr-adevar era de mult nevoie de aceasta categorie

3. Comics – la cererea publicului

4. Totul despre TPU – la sugestia foarte buna a lui NoName – pentru a oferi ajutor celor mai noi membri ai TPU (vom si explicatii despre aceasta categorie pe site)

Si acum vine initierea dialogului/consultarii populare. Ideea generala este urmatoarea

Cand am gandit TPU am dorit sa fie in primul si in primul rand un loc unde oamenii sa gaseasca ajutor pentru tot felul de probleme. Care nu pot fi rezolvate prin simpla cautare pe Google. Care au nevoie de sprijin uman.

Fireste, TPU a prins o viata proprie (si asta datorita voua) si a devenit mai mult (sau mai putin, depinde pe cine intrebi) decat atat. Oamenii folosesc TPU pentru a-si purta conversatii, pentru a afla opinii (nu neaparat solutiona probleme), pentru oferi ceva spre vanzare/schimb, pentru a-si prezenta produsele inteligentei lor (comics-uri, bloguri, poezii).

Intrebarea este ce facem/cum tratam aceasta extensie. Personal, eu cred ca TPU ar trebui sa fie in primul rand un site de intrebari si raspunsuri, dar care sa aiba si aceste componente de conversatie, prezentare de creatii (marturisesc ca imi place conceptul DeviantArt), oferire de linkuri interesante etc. Dar in subsidiar. Cumva ma gandesc ca poate ar trebui sa extindem profilele in aceasta directie (omul sa poata publica in profilul sau anunturi/linkuri/imagini/comics-uri) si apoi sa le centralizam in niste “spatii publice” speciale. Dar sa nu afecteze feedul de intrebari si raspunsuri.

Figurat vorbind vad asta ca un fel de camere din “casa TPU”:

– avem o sufragerie in care punem intrebari si raspundem la chestiile serioase

–  o mica expozitie in care lumea sa isi prezinte creatiile

– un spatiu de discutii/petreceri unde radem impreuna etc

Sunt curios cum vi s-ar parea aceasta abordare. Are sens?  Alternativa ar fi sa impunem interdictii peste interdictii si nu as vrea sa avem o atmosfera politieneasca. Sau aveti alte idei?

Catalin

43 thoughts on “Categorii noi si consultare populara

  1. Categoriile sunt bine venite. Dar eu am o ” mare problema ”. Chiar nu se poate face si o functie de a transfera intrebarile care sunt postate gresit la o categorie, la categoria potrivita?

  2. Ar fi tare daca,imaginile jpeg,png,bmp,gif etc s-ar putea vedea direct pe site,fara a mai fi nevoie sa dai click pe link.

  3. De acord cu Lora. Întrebările care nu corespund la o anumită categorie ar trebui aruncate spre “sortare” (care să fie asemănător cu raportarea, însă moderatorii să nu o şteargă ci doar să o “îndrume” spre categoria potrivită)
    Sunt de acord şi cu propunerea de a extinde “orizontul” site-ului TPU, dar aş dori să se promoveze doar lucrurile cât de cât serioase, căci fără o ghidare corespunzătoare ar putea să se ajungă la un lucru superficial, unde să înflorească ignoranţa. Dar sunt sigur că nu se va ajunge până acolo.
    Atunci, în partea stângă unde sunt categoriile de întrebări ar mai putea fi adăugate două submeniuri cu numele de “creaţii de-ale voastre” şi “discuţii de-ale voastre”, unde pentru a nu se schimba prea mult compoziţia site-ului să se propună subiecte tot prin intermediul întrebărilor, dar care să se numească altcumva…este cam în ceaţă ce spun eu, dar chiar aştept criticile căci orice idee bună este binevenită.

  4. nici-o critica Raule ,e de apreciat ideea ta si este foarte usor de pus in practica daca acei moderatori din staff-ul tpu si-ar face datoria ,nu sa rada unuia sau altuia ,si care mai dau informatii despre anumiti useri cumca ar fi acelasi user deoarece are acelasi IP ,dar daca sunt pe acelasi ruter ccum demonstrati doamnelor/domnilor ca este acelasi user ?

  5. Ideea “casei” mi se pare foarte buna. In fond, in functie de dispozitie, imi petrec timpul intr-o “camera” sau in alta.
    Cu spatiul de discutii/petreceri cred ca ar fi de discutat (sic!).
    Cam asa ceva se vrea chat-ul TPU pe care, la momentul respectiv, ni l-am dorit cu totii, dar care, din pacate, a devenit exclusiv “locul de joaca” al celor care-si exerseaza vocabularul vulgar si capacitatile de a jigni.
    Acest spatiu de discutii ar trebui sa fie -DUPA PAREREA MEA- un spatiu in care sa avem libertatea de a ne contrazice in limitele bunului simt, de a fi ironici fara sa jignim si, mai ales, posibilitatea de a exclude rapid si de comun acord, trollii. Dar, sa nu fie un chat. Pentru ca, pe chat, e foarte greu sa blochezi accesul cuiva care, de fapt, intra, imparte injuraturi in stanga si-n dreapta si apoi iese. Pana il raportezi la “contact”, pana ii dispar postarile, pot sa treaca si cateva zile in care individul sa zburde fara probleme. Mai ales daca alege sa zburde in week-end.
    Si aici, revin la ceea ce propuneam intr-un alt comentariu. Raportarea nu ar trebui sa fie, totusi, chiar la indemana oricui. Pentru ca, oricat ne-am stardui noi, mereu vor exista raportari abuzive, facute din razbunare, din incultura, din prostie sau din plictiseala.
    Iar m-am intins la vorba, stiu, dar nu ma pot abtine.:))

  6. Aveti grija cu aceste noi categorii! Parerea mea e ca vor avea nevoie de moderare serioasa de-a lungul timpului.
    As mai avea niste sugestii! Nu credeti ca ar fi mai bine ca optiunea de editare a intrebarilor si raspunsurilor sa fie valabila permanent?
    N-ar fi mai convenabil(pentru multi utilizatori) sa scoateti posibilitatea de a vota cu Nefolositor si Stupid(de a scoate aceste voturi)?
    Ati putea sa faceti butoanele radio pentru Folositor si Inteligent tot checkbox ca la Amuzant?
    V-as propune sa faceti rost de moderatori mai multi si sa renuntati la raportarea intrebarilor/raspunsurilor posibila pentru orice utilizator! Inteleg ca suntem toti pentru unu, dar nu toti sunt pentru calitate!

  7. Categoria “Comics” nu face altceva decat sa dea apa la moara pustilor de 10 ani desenatori de 2 linii si 3 puncte. Dar e bine, totusi, deoarece vom putea evita mai usor orice “comic” stupid. Mna.. si clickurile pustanilor aduc bani, nu-i puteti izgoni de pe site, va inteleg ..

  8. Ați strica TPU.ro dacă ați băga categoria „Comicuri”
    Eu nu văd site-ul un loc de joacă pt copii așa că aveți grijă ce decizie luati.
    În schimb,ideea ta Cătalin,este foarte bună cu “Camera personala” Mai bine spus,un perete (cu postere).
    Mi-ar plăcea să am peretele meu..
    (Ideea cu peretele m-a cam inspirat facebook.com,dar nu cred ca e vreun furt sau ceva de genu pt că și hi5.com,twitter îl au etc.)

    Să nu uităm că mulți o să vină din alte rețele sociale doar pentru perete.(Publicitate)

  9. Foarte buna ideea[mai bine zis ideile].Dar mai am o propunere : sa se faca o categorie numai despre “Religie”.Astfel intrebarile pe aceasta tema sa nu fie puse aiurea in categorii la intamplare.Desigur ,categoria asta nu trebuie facuta pt a incuraja rasismul,ci pentru ca fiecare sa-si exprime propriile intrebari legate de religie,teologie,biserica,Iisus,Sfinti,Dumnezeu etc,propriile conceptii etc.

  10. Heeei,daca tot ati bagat atatea caterogii,de ce nu bagati si o categorie ‘Playground’ pentru astia de 10 ani.

    La un trafic cat mai mare pe site,baieti!

    Ce urmeaza acum,un FORUM TPU?
    (reserved for own idea,si inb4 they make a forum)

  11. @Bya132 , te bucuri fiindca doar la categoria asta va putea trece neobservata gramatica ta infecta! Sa nu mai spun de umorul care nu poate starni un zambet nici macar unui arici :))

  12. Eh, acum doi ani cind vorbeam eu despre lucrurile astea, erati probabil prea ocupati sa le luati in seama. Ma bucur ca in cele din urma ati ajuns sa-mi dati dreptate 😛
    Si acum, am sa revin cu o propunere, la fel de veche ca si primul meu cont pe site. De ce nu puneti la “date personale”, citeva cimpuri cu sexul, virsta, ocupatia, localitatea de domiciliu, filme si muzica preferate etc. Desigur, cimpuri optionale, adica le completeaza cine doreste.

  13. Femeia de serviciu, o opțiune permanentă de a edita o întrebare sau un răspuns, ar favoriza riscul apariției unui bambilici în toată regula. Știi și tu că sunt site-uri unde odată ce ai postat ceva, ai la dispoziție doar 5 minute să modifici, după care gata. Cele aprox. 24 de ore disponibile aici pentru a modifica o postare în cazul în care sesizezi ulterior o greșeală de redactare/exprimare, sunt arhisuficiente. Așadar eu zic că în ceea ce privește acest aspect, crede-mă că ideea este foarte ok gândită așa cum e, din multe puncte de vedere.

  14. Bun. Astept sa le vad in practica, fiindca mai am mici nelamuriri. (N-aveam ceva foarte tare de spus, dar m-am gandit sa las un semn ca am citit si imi place. Nu de alta, dar Catalin m-a bagat asa de mult in seama in ultima vreme ca ma simt importanta).

  15. Catalin, mi se par foarte bune toate ideile tale.
    Si cele 4 categorii noi sunt binevenite (multumesc in mod special pentru “Totul despre TPU”!) – celelalte categorii vor fi mai aerisite, si vor fi mai putine intrebari repetitive.
    Felicitari si tine-o tot asa!

    Daca ai mai rezolva si problema raportarilor, conturilor multiple si ai inlocui votul “Stupid” cu “Gresit”, ar fi perfect.
    Succes si numai bine!

  16. @Wind, doresc parerea unui administrator! Totusi puteai sa-mi dai niste argumente si exemple mai solide. Eu nu inteleg ce se poate intampla rau prin faptul ca ai la dispozitie un raspuns ca sa-l modifici oricand. La mine a fost cazul de N ori si a trebuit sa postez o noua intrebare/raspuns. Eu imi doresc ca site-ul sa fie cat mai dinamic/editabil! Deja, cu aceste noi categorii, administratorii isi asuma niste riscuri si responsabilitati mai mari! Apoi ce e viata fara putin risc? Dar nu vad un risc in posibilitatea de a reedita raspunsuri/intrebari mai tarziu! Asa ca astept explicatii in privinta asta! Poate ca gresesc eu sau poate nu!
    Nu cred ca nu e cineva pe acest site care a dorit sa-si imbunatateasca o postare mult mai tarziu, 5 minute sau 24 ore nefiind un interval de timp suficient!
    @NOname, eu cred ca ar fi si mai bine daca s-ar elimina voturile de Stupid si Nefolositor! Am constat ca de-a lungul timpului majoritatea utilizatorilor se enerveaza si voturile astea nasc multe conflicte. Ca Stupid ar deveni Gresit…nu stiu ce ar rezolva! Parca inainte Stupid era Retardat, prea dur…uuuhh! 😀 Mai bine le scoate cu totul! Poate ar fi mai simplu sa implementeze un sistem de votare Thumbs Up/Down?
    Cat despre raportari, ar trebui ca acest drept sa nu mai fie disponibil oricarui utilizator! Pana acum a cam iesit pesmet din asta! Sa nu mai fie de asemenea nevoie de 2-3 raportari(din ce am constatat) ca o intrebare sa fie stearsa, ci de una singura(de la un utilizator de incredere). La fel cu raspunsurile! Ar trebui ca acest drept sa-l aiba doar utilizatorii mai seriosi precum expertii TPU! In prezent, multe intrebari si raspunsuri sunt raportate abuziv pentru ca are oricine acest drept!

  17. @FemeiadeServiciu tu zici ca ar fi bine dacă doar experţii ar putea răspunde la întrebari? dacă va fi aşa toţi se vor lăsa de tpu . adică ce rost mai are? nu mai poţi face nimic…
    cât despre ideile tale, Cătălin sunt chiar bune! ar fi minunat dacă am avea asa ceva.
    @cereste ar fi tare chestia cu “peretele cu postere” + câteva câmpuri opţionale asa cum a scris BRO

  18. Parerea mea este ca sa se puna cumva o limita de varsta in jos.A scazut periculos de mult varsta userilor,am vazut useri de 7-8 ani! Nici chiar asa!
    Imi place ideea de a putea sa-ti stergi propriile postari oricand.De asemenea eu vad raportarea facuta doar de experti(/moderatori),nu de catre oricine!
    Nici eu nu vad rostul ‘comicurilor”! Rubrica despre TPU este chiar necesara,avand in vedere intrebarile frecvente de pe site referitoare la aceasta tema.
    P.S. Se simte schimbarea de admin! Dupa lancezeala de dinainte…este binevenita! Ma bucura si faptul ca faceti experti mai des si in felul acesta stimulati userii! Totusi,cand faceti experti,uitati-va si la rankul respectivului!! Ca sunt useri de top 10-20 si care asteaaaaptaaaa…si tooot asteapta.!!!!
    S’auzim de bine!

  19. @Deyutza, chiar nu pot sa imi dau seama de unde unde ai inteles tu ce ai inteles! Nu pot decat sa-ti recomand sa mai citesti o data cu atentie ce am scris!
    @NOname, m-am dus sa citesc si postarea de pe pagina aia. E mai limpede acum si sunt de acord cu multe lucruri propuse de tine! Era totusi mai bine in cazul de fata daca dadeai copy-paste :)) la acea postare. O zi buna si tie!

  20. Băiatul de serviciu (femeia, pardon), în acest fel ar fi periclitată toată informația existentă pe site. Să nu uităm faptul că accesul la o bună parte din informațiile de pe site se face prin Google, adică mulți caută rezolvarea unei probleme, și ajung aici.
    Te cunosc foarte bine, și bag mâna-n foc că tu într-o dimineață dacă te trezești mai cu fața la cearșaf și ți se pune pata, ai fi capabil să ștergi toate acele multe postări ale tale, care poate i-ar ajuta pe foarte mulți prin intermediul Google. Înțelegi? Aici e problema. La fel cum și în urma unei mici ”sclipiri” intelectuale ți-ai pierdut și contul ”Aero”, pe care îl aveai înainte, așadar întegritatea psihică ți-e dovedită… și nu ești singurul, stai liniștit, că-s mulți la fel ca tine. iar în acest fel, dacă acestor persoane li s-ar oferi posibilitatea să editeze ulterior tot materialul de calitate de pe site, atunci unde s-ar ajunge? Hai să nu vorbim totuși de risc, pentru că riscul în acest caz efectiv nu-și are rostul… să riște adminii să facă ce-ai propus tu de dragul riscului? sau să-ți facă ție damblaua? fii serios… Gândește ca un om matur la 20 de ani, și mai lasă Harry Potter că în acest fel o să gândești tot ca un copil și la 50 de ani :)). auzi la el.. cu ce propuneri vine el adminilor TPU… crede că tot ce zboară se mănâncă.. :))

  21. @Wind(Vlad), eu am vrut sa existe o asemenea posibilitate pentru imbunatatirea calitatii raspunsurilor/intrebarilor si peste 1 an de zile daca e cazul, nu pentru stergerea lor! Cat de departe poate merge mintea unui copil care se alimenteaza prea mult cu dulciuri! De ce m-as chinui sa “redactez” un raspuns foarte bun si folositor ca mai tarziu sa-l sterg? Unde e logica? La tine acasa? Eu aspiram spre o calitate cat mai buna! De ce crezi ca s-ar tinde spre vandalism?
    Nu uita ca si tu ti-ai pierdut contul actual, dar eu ti l-am dat inapoi! Tu nu! O sa inveti candva in viata ca unele sentimente sunt mai puternice decat intelectul. De altfel, ca si Beethoven, nu recunosc alt semn al superioritatii in afara de bunatate!
    Nu-i nimic, datorita chiar propriilor tale “sclipiri” intelectuale(nu ale mele), voi ramane macar un an femeie de serviciu pe acest site! In cazul de fata, nu eu gandesc ca un copil, fiule!
    Eu cred ca informatia de calitate de pe acest site va ajunge macar perimata intr-o zi mai indepartata, dar nu periclitata!

  22. Bună tuturor!

    Îmi place cum gândiţi,îmi plac ideile voastre,dar aş dori să spun şi eu ceva: eu cred că ar trebui ca adminii să nu mai posteze toate întrebările neserioase şi puse de plictiseală sau la mişto.Ar fi frumos mai multă seriozitate din partea tuturor că doar de aceea ne numim Toţi Pentru Unu.Este păcat să stricăm ceea ce a-ţi/am clădit până acum…

    Îmi plac categoriile propuse,chiar interesante! Mă bucur că într-un fel TPU.ro a început să “înflorească”

    Cu sinceritate,
    UnVisFrumos!

  23. Referitor la butoane,cred ca sunt inutile(adica doar pentru puncte se poate folosi si up/down cum spunea @FemeiadeserviciuTPUro),sa nu ajungeti la “like” ca la facebook.Apar conflicte pentru “Stupid”,care este folosit abuziv(si eu il cam folosesc hi-hi-hi).Cat despre peretele personal,sunt de acord cu el(desi o cam dam in hi5,facebook,clopotel),ar inlatura categoria Comics(si asa exista destule categorii,necesita cateva secunde bune ba chiar minute sa gasesc categoria unde vreau sa ajung).
    Ar trebui scoase si alte categorii(sau contopite),intrucat au cam acelasi punct de plecare(cum ar fi jocuri pc/online si tehnologie;s-ar putea crea direct categoria IT si am scapa de o categorie si batai de cap cu “eu unde postez intrebarea?”) si poate si adaugarea unei categorii “Religie/Teologie” ar fi binevenita,pentru ca se frecventeaza stiintele pentru asta.Cat despre functia de editare,24 de ore sunt suficiente,pentru ca va fi o harababura totala daca ar fi permanente.M-am intins destul de mult cu asta,si nu am facut-o util,dar “si parerea ta conteaza!”.

  24. Imi place ideea introducerii acestor noi “camere”, in primul rand pentru ca este necesar umorul pe TPU sau oricare alt site ce se respecta. In al doilea rand, consider ca, atata timp cat creatiile sunt proprii si nu copii, merita expuse si cunoscute de cat mai multe persoane.

  25. Am postat si pe TPU aceasta propunere dar nimeni nu m-a bagat in seama. Propun ca pe pegina de profil a fiecaruia sa se imbunatateasca meniul cu voturi. Eu nu m-am inregistrat pe site sa fac caterinca, vreau sa ajut cum pot, dar ca pe oriunde trebuie sa fie unii mai “destepti” care nu au ce face si dau in prostie voturi stupide. In fiecare zi vad ca imi scade rankul. Acum cateva zile il aveam 517 iar acum 523.
    Deci, ar fi super ok sa primim mail sau altceva atunci cand cineva da voturi raspunsurilor noaste si sa fim redirectionati catre intrebarea respectiva. Mie sincer nu imi convine sa stau acuma sa iau la puricat toate intrebarile sa vad cine sunt “desteptii” si de ce au facut-o. Voi ce ziceti?

  26. COMICS??? Pai nu era bine “Trivia si amuzante”? Si chiar era nevoie sa americanizam si denumirea asta? Parca limbajul de chat nu era permis, comics mie unul cam asa imi suna…
    Si totusi au fost cateva propuneri pentru o rubrica separata legata de religie, pentru a reduce “poluarea” altor categorii, in special “stiinta si filosofie”, care a devenit “ateism vs. religie”.

  27. Pentru UnVisAlMeu-Dragă prietene! În textul tău sînt două greşeli.Prima-aşa după cum le spuneam şi administratorilor,titlul corect al acestei grupări ar trebui să fie TOŢI PENTRU UNUL ( şi nu UNU). Expresia consacrată , probabil de la Alexandre Dumas -tatăl, ca deviză a celor trei (plus unu) muşchetari era”TOŢI PENTRU UNUL ŞI UNUL PENTRU TOŢI”, Aici, acest cuvînt UNU are calitatea de pronume nehotărît şi nu de numeral .
    A doua greşeală o faci cînd scrii” ce a-ţi clădit”.
    În cazul de faţă acest”aţi” se scrie unit( fără cratimă).Sincer nu reuşesc să vă înţeleg de ce greşiţi, mulţi dintre voi . E doar atît de simplu .
    În cazul de faţă construcţia “aţi clădit” este perfectul compus de la verbul”a clădi” care se construieşte cu ajutorul verbului auxiliar” a avea” , formele prezentului : eu am, tu ai, el a(re), noi a(ve)m, voi a(ve)ţi, ei au. Iar perfectul compus se va construi, deci, cu aceste forme( unele contrase) ale indicativului prezent de la auxiliarul ” a avea”, am, ai, a, am, aţi, au, plus participiul verbului de conjugat , în cazul de faţă “clădit”.
    Forma cu “a-ţi” se utilizează atunci vrem să utilizăm o construcţie cu un verb la forma reflexivă . De exemplu verbul ” a aminti”.Pentru a ne referi doar la forma de infinitiv ( infinitivul este acel mod care ne este dat într-un dicţionar, adică neflexionat) Şi în atare situaţie el va căpăta următoarele expresii. A-mi aminti(eu),a-ţi aminti ( tu), a-şi aminti (el).În mod normal expresia la origine este ” a îmi aminti “, ” a îţi aminti”, dar pentru o scurtare a vorbirii, în timp, s-a făcut o contragere, o restrîngere , şi în loc de ” a îţi” s-a eliminat acel “î”. s-a înlocuit cu o cratimă şi s-a ajuns la ” a-ţi aminti” : Asta e tot. SANCTA SIMPLICITAS …

  28. @corolav,mulţumesc frumos pentru că m-ai corectat şi apreciez. Promit să ţin minte şi să nu mai greşesc,dar nimeni nu este perfect!
    Iniţial la prima “greşeală” am vrut să scriu Toţi Pentru Unul,aşa ştiam că este corect,dar am şters “l”.
    O zi cât mai plăcută în continuare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.