TPU Blog

In comuna vasluiana Rebricea, aproape 150 de copii merg zilnic pe jos 10-15 kilometri pentru a ajunge la scoala. Zi de zi, ei infrunta vremea si au parte de mult timp pierdut pe drum, oboseala, scaderea randamentului scolar si necesar de incaltaminte suplimentar.

Copiii din sat nu au cum sa ajunga la scoala decat pe jos si ca sa fie in siguranta si sa treaca mai repede timpul, dimineata se asteapta unul pe altul. Cand e intuneric afara, iau cu ei lanterne. Iarna e cel mai greu, trebuie sa mearga prin frig si zapada. Drumul spre scoala trece prin padure si locuri izolate unde pe copii ii pot pandi atatea pericole.

World Vison Romania demareaza campania de strangere de fonduri ”EU CUM AJUNG LA SCOALA?”. Fondurile stranse vor fi folosite pentru a achizitiona unul sau doua microbuze care sa-i duca si sa-i aduca de la scoala pe copiii din Rebricea. Din fericire, exista si sustinerea autoritatile locale si a parintilor.

Te poti implica sunand la 0900 900 090 pentru a dona 5 € sau la 0900 900 092 pentru a dona 10 €. De asemenea, un sms la 879 inseamna 2 € in sprijinul acestei cauze. Poti gasi mai multe posibilitati de a-i ajuta pe copii pe site.

 

Alexandra – TPU

3 thoughts on “Maratonul catre scoala

  1. Wow pai este exact cam cat de la Rasnov pana la Brasov enorm de mult. Acesti copii sunt adevarati eroi

  2. Si de ce autoritatile,daca sustin ele asa mult proiectul,nu cumpara un microbuz?In comuna mea elevii scolii generale nu au de parcurs mai mult de 3 km si totusi s-a cumparat microbuz si merg cu el si copiii care stau la 1 km de scoala.
    Degeaba se dau ei interesati si implicati,vor voturi,dar investitie canci.
    Fapte,nu vorbe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.