TPU Blog

Moustafa are doar 2 ani si jumatate – este mult prea mic pentru a putea merge pe jos la centrul de stabilizare, aflat la o distanta de aproximativ 10 km. El este doar unul dintr-un milion de copii sub 5 ani din regiune ce sufera sau prezinta risc de subnutritie acuta severa. Moustafa a primit ajutorul de care avea nevoie tocmai la timp. Dar ce se intampla cu ceilalti copii? In momentul de fata, UNICEF sprijina 205 centre terapeutice de nutritie in centura Sahel a Ciadului, unde asistenti medicali comunitari ofera medicamente vitale si alimente terapeutice copiilor ca Moustafa.

Nu a mai plouat aici de foarte multa vreme si, odata cu recoltele proaste si animalele muribunde, vin si preturile mari la alimente. Aceasta nu este o criza care ne-a luat prin surprindere. Nu este un tsunami sau un cutremur. Ce va ramane scris in istorie legat de modul in care am raspuns la nevoile stringente ale 10 milioane de persoane din opt tari situate in regiunea africana Sahel, care se confrunta cu o criza alimentara?

Nu ne putem permite ca niste copii, asemenea lui Moustafa, sa devina o generatie pierduta.

Reprezentanta UNICEF in Romania a lansat campania online de strangere de fonduri “Foamete in regiunea Sahel” pentru a ajuta peste un milion de copii cu malnutriție severa. Pe site-ul www.sustineunicef.ro, persoanele care vor sa sprijine copiii din regiunea Sahel pot dona direct prin tranzacții securizate de payU și pot ajuta prin distribuirea mesajului. Informații suplimentare despre situația din Sahel și eforturile depuse pana in prezent pentru a remedia criza de alimente sunt disponibile pe site-ul campaniei și pe pagina de Facebook Susține UNICEF.

Alexandra – TPU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.