TPU Blog

Acum doua saptamani va ceream sugestiile pe TPU.ro . Acestea nu au fost nicidecum neglijate, insa am ales sa va raspund la acele sugestii numai in momentul in care va pot zice si cum le-am folosit – care s-au materializat si cum, la care dintre ele ne mai gandim, etc.

Asadar, dupa cum ati observat mai multi dintre voi, am facut o serie de schimbari pe site:

1.  Sistemul de votare a raspunsurilor a fost modificat in asa fel incat sa nu mai poata vota decat membrii inregistrati si logati ai TPU.ro. De asemenea, sistemul nou nu mai permite votarea raspunsurilor proprii. Multumesc brigaelei pentru sugestie si tuturor  celor care au sustinut-o, este o masura pe care am luat-o in urma interventiilor voastre (clau2toma, viorel2c, rael, mike1993 si altii).
In plus, am dezvoltat o functie prin care noi, echipa TPU.ro, avem acces la arhiva de votare a fiecarui utilizator. Deja am depistat cativa utilizatori care au votat in mod abuziv si nejustificat raspunsurile altora ca fiind “retardate” si “nefolositoare” si ii avertizam ca, de maine incolo, le vom inlatura dreptul de a mai vota celor care abuzeaza de acest drept.

Va reamintesc ca suntem o comunitate, in care ar trebui sa ne sustinem reciproc, nu sa ne atacam in acest fel. Pentru a nu da nastere la conflicte in cadrul site-ului, arhiva voturilor date de utilizatori nu va fi dezvaluita comunitatii.

2. Sistemul de punctare a fost modificat astfel:

  • pentru postarea unui raspuns (aprobat) veti primi 50 de puncte;
  • pentru postarea unei intrebari nu se mai ofera niciun punct si nici pentru votarea raspunsurilor postate de altcineva;
  • atunci cand un raspuns este ales castigator, cel care l-a postat primeste 100 de puncte; de asemenea, pentru fiecare vot “folositor” sau “inteligent” primit , se ofera cate un punct.

3. Mai nou, rasplatim si promptitudinea raspunsului (prin puncte extra):

  • primul raspuns valoreaza 50 de puncte
  • al doilea40 de puncte;
  • al treilea30 de puncte;
  • al patrulea – 20 puncte;
  • al cincilea raspuns10 puncte.

Pentru a vedea care dintre intrebari nu au niciun raspuns/ au un raspuns/ au doua raspunsuri/ au trei raspunsuri, trebuie sa intrati pe prima pagina TPU.ro si sa faceti click pe “Raspunde Primul” (sau dati click acum, aici: https://www.tpu.ro/intrebari-fara-raspuns/ )

IMPORTANT: pentru ca toata lumea sa aiba punctajul calculat la fel, indiferent de vechime, am recalculat numarul de puncte al fiecarui utilizator. Din acest motiv se pot observa schimbari in clasament si in numarul de puncte. (aici ma adresez, in primul rand,c elor care au sesizat modificari in clasament , printre care mike1993).

4.  La ce folosesc punctele obtinute? In primul rand, acestea sunt un instrument pentru realizarea clasamentului. De asemenea, pe baza de puncte, la un moment dat, vom oferi mici premii si vom face mici concursuri.(printre cei care ma intrebau despre scopul punctelor se numara: coss, tundenana, viorel2c, aliosa6 )


5.  Functii noi: “Sterge Mesajul” si “Blocheaza Utilizatorul”

Functia de Sterge Mesajul era necesara, cativa dintre voi chiar au cerut asta (https://www.tpu.ro/informatii-utilitare/cum-se-pot-sterge-mesajele-din-contul-profilul-propriu.html si https://www.tpu.ro/tehnologie/frate-deci-stie-cineva-dp-site-u-asta-sau-server-u-sa-mi-raspunda-kum-sterg-si-eu-din-mesajele-p-kr-le.html ) . Din acest motiv, ne-am ocupat de asta si acum puteti sa stergeti mesajele primite sau trimise din casuta voastra de pe TPU.ro. Atentie, stergerea nu este reversibila!

Functia de Blocheaza Utilizatorul a fost creata pentru a va permite sa blocati primirea de mesaje pe TPU.ro de la un utilizator anume. Daca primiti mesaje nesolicitate, de tip spam, va recomandam , in primul rand, sa ne raportati aceasta situatie pentru a lua masuri si, daca doriti, sa blocati acel utilizator.

O alta imbunatatire legata de sistemul de mesagerie privata consta in faptul ca, de acum, veti fi notificati prin e-mail atunci cand primiti un mesaj pe TPU.ro.

Printre sugestiile pe care le-ati dat se numara si cateva care nu s-au materializat. Unele urmeaza a fi puse in practica, la altele ne mai gandim:

  • Referitor la posibilitatea de a edita intrebarile si raspunsurile postate si la problema utilizatorilor care scriu gresit (sugerau star_deea; monica claudia; brigaela; pitzy; rroxi43; pupimik; clau2toma) – Aceasta idee este inca in stadiu de propunere, ne gandim la solutii. Totodata, am constatat ca majoritatea celor care  fac greseli grave atunci cand posteaza pe TPU.ro, au tendinta de a repeta aceleasi greseli in mod frecvent, ceea ce ne cam spune ca asa doresc ei sa scrie, iar o optiune de previzualizare a enuntului postat sau de editare ulterioara postarii nu ar schimba mare lucru. In orice caz, propunerea e inca pe lista!
  • Referitor la shortcut-ul catre prima pagina TPU.ro (sugestia brigaelei) – iti multumim pentru sugestie, brigaela, insa momentan nu intentioneam sa schimbam aspectul site-ului.
  • referitor la intrebarile care vi se par stupide sau “nelalocul lor” ( aduse in discutie de mike 1993, brigaela, guzzy92; pupimik, dalea, tundenana) Ne pare rau ca, uneori, pe site apar intrebari care nu denota neaparat un nivel inalt de cultura, de educatie sau de experienta, insa noi, echipa TPU.ro, aprobam tot ce aprobam dintr-un motiv simplu: toti oamenii au dreptul sa ceara ajutorul, indiferent de profesie, orientari, credinte, nivel de educatie, venituri sau IQ. Ramane la latitudinea voastra daca le dati sau nu un raspuns. Totusi, eu le sunt recunoscatoare celor care pleaca urechea, cu aceeasi dedicatie, chiar si acelor intrebari. Si, mai ales, le multumesc acelora dintre voi care, chiar daca au raspuns la zece intrebari aproape identice, nu o ignora nici pe a unsprezecea. Va felicit, voi sunteti cei care isi dau seama ca, in spatele fiecarei intrebari, se ascunde un om, un individ, un strigat de ajutor, o problema distincta.
  • referitor la raspunsurile anonime “neortodoxe” (ma intreba allynuca) – Tot ce este postat in anonimat se modereaza. Ne straduim sa moderam cat mai bine, pentru a pastra site-ul curat, insa, daca depistati ceva care nu vi se pare in regula, va rog sa imi dati de stire.
  • referitor la introducerea unei categorii noi – “spiritualitate”, “Curiozitati” (propuse de ramoina si carra) categoriile propuse de voi tin mai degraba de un specific conversational, asadar, daca doriti, imi puteti sugera (printr-un mail) teme de discutie pe aceste teme. In functie de cat de interesante sunt, le voi introduce in cafeneaua TPU.ro!
  • referitor la butonul “up page” (sugerat de carra si rroxi43) – este o idee buna, o voi aduce in discutie echipei TPU.ro in viitorul apropiat!
  • Referitor la schimbarea etichetei de retardat (sugerata de rael, unuzero, zazu1972 si altii) Avand in vedere ca multi dintre voi considera ca acest termen nu este potrivit, am descis sa il inlocuim cu un altul (inca suntem in dezbateri care ar fi acela).
  • referitor la sanctionarea userilor & postarea de intrebari numai pe baza de cont (sugestie data de pupimik) – Ideea nu este rea, dar e un subiect sensibil. Cautam solutia optima pentru a proceda corect fata de toata comunitatea.
  • referitor la vizualizarea utilizatorilor care sunt logati (sugerat de allynuca) – pentru moment , pastram aceasta idee in stadiu de propunere, dar iti multumim pentru idee, allynuca!
    Alte mentiuni

  • @cribus – pentru a putea vorbi cu un alt utilizator in privat poti folosi functia de “trimite mesaj”
  • @kittyalexandra – am sters intrebarea respectiva 🙂
  • @stardeea, care imi sugera sa va zic mai multe despre mine –  Ma numesc Raluca Diaconu, sunt administratorul Toti Pentru Unu si, probabil, persoana care petrece cel mai mult timp pe acest site. Daca o sa ma prinda cineva intr-o pasa fotogenica, am sa pun undeva si o poza cu mine:).   Am 23 de ani si multe idei, dar trebuie sa recunosc ca ideea din spatele Toti Pentru Unu nu imi apartine mie, ci lui Catalin, colegul (si seful 🙂 )meu. Mai multe despre  geneza Toti Pentru Unu gasiti aici. Sper ca va sunt de folos!
  • @ toti membrii comunitatii TPU.ro (ma iertati ca scriu cu bold si cu rosu) Am o rugaminte pe care v-o adresez – scopul acestui site nu este sa punem intrebari despre TPU pe TPU, ci sa facem un bine unor oameni care au nevoie de asta sau sa cerem ajutor atunci cand avem, la randul nostru, nevoie de el. Din acest motiv, va rog sa NU MAI PUNETI INTREBARI DESPRE TPU.ro PE TPU.ro

Daca aveti intrebari legate de TPU.ro, de functionarea sau dezvoltarea site-ului, daca aveti nelamuriri sau sugestii care privesc TPU.ro, mi le puteti adresa intr-un e-mail la contact@tpu.ro, printr-un mesaj din pagina de contact , printr-un mesaj privat trimis utilizatorui “Raluca TPU.ro”, sau chiar printr-un comment pe blog sau o postare in pagina de sugestii.Fiti fara grija, toate ajung la mine sau la colegii mei, toate sunt citite si bagate in seama si ma straduiesc sa va raspund cat mai prompt. Asa ca haideti sa lasam prima pagina TPU.ro libera pentru cei care au nevoie de ajutor, va rog.

Acestea fiind scrise, va urez o saptamana cat mai frumoasa si mai lipsita de probleme si va multumesc ca sunteti aici!

Raluca, Administrator Toti Pentru Unu

4 thoughts on “Sugestiile voastre nu au trecut neobservate!

  1. buna ziua Raluca, buna tuturor 🙂

    daca sugestiile nu au trecut neobservate, sa stii ca si raspunsurile tale au fost foaaarte bine receptionate, multumesc pentru cele ce-mi sunt adresate;
    nu am, deocamdata ;-0 propuneri de teme de discutii pentru Cafeneaua-TPU, dar, categoria aceea curiozitati o vedeam pur si simplu un loc pentru cei care au intrebari mai “curioase”, “fara subiect”, sau care nu stiu unde sa-si incadreze intrebarea; acum dupa ce s-a mai facut menajul pe site si s-au strans atatea pareri, categoriile existente mi se par suficiente;
    nici o grija, daca voi avea o tema, nu voi uita de propunerea ta, Raluca (TPU), si o voi face cunoscuta;
    imi face placere in conctinuare sa vin pe TPU, ca o zana buna in devenire ce sunt… sa supraveghez zanisoarele si spiridusii vizitatori;
    ca sa nu fac nota discordanta cu comunitatea, as vrea sa aduc “vorba” despre raspunsurile care pot fi votate “retardat”, eu vad o solutie: la optiunile de VOT sa existe doar
    Folositor
    Inteligent
    Amuzant
    daca nu este nici un VOT pe cele 3 optiuni, e clar ca raspunsul e nefolositor! voi ce ziceti?! oricum exista raspunsuri care nu au fost votate deloc si cel care a pus intrebarea a ales tocmai un raspuns nevotat de nimeni :-)))

    inchei aici, inca o data salutari TPU,
    – Carra –

  2. Am retinut dorintele voastre. Am citit si coment-ul postat de Carra. Sunt de acord cu multe din cele zise, oricum despre voturi eu nu stiu ce sa zic. Cand a fost sa aleg vreunul din raspunsuri eu nu am votat un raspuns ca fiind inteligent sau folositor cand l-am ales pe cel care m-a multumit si l-am premiat. Acela probabil ca a insumat toate calitatile. Oricum am observat ca de un timp eu nu mai pot sa postez nici o intrebare si asta ma nemultumeste intr-un fel. Ma gandesc ca se va rezolva cu timpul. Multumesc pentru tot ce faceti in rest. Va salut calduros pe toti… de la Deva, Roxana

  3. @Carra: multumesc pentru cuvintele frumoase si pentru propunere, inca ne gandim cum facem cu voturile

    @rroxi143: dupa cum ti-am scris si in e-mail, te rog sa imi spui ce anume nu merge pentru a putea rezolva problema (cu cat mai multe detalii). Adresez aceasta rugaminte tuturor celor care intampina vreodata probleme in utilizarea TPU.ro, altfel nu putem identifica ce anume cauzeaza nefunctionarea!
    Ps- si noi iti multumim, rroxi, pentru tot ceea ce faci, va multumim tuturor pentru faptul ca ne-ati ajutat sa cladim Toti Pentru Unu!

    Numai bine!

    Raluca, admin TPU.ro

  4. Buna ziua tuturor!As avea o propunere ca sa existe o categorie noua.Acea categorie sa se numeasca:”Desene Animate”.Si sa se vorbeasca despre Desene Animate.Draga Admin,as avea o problema(defapt,mai multi cred ca au problema!),problema este ca intrebarile se pun la categori gresite.Si inca o data,Draga Admin Raluca,daca nefolositor s-ar schimba cu neimportant si stupid cu fara-importanta.

    O zi frumoasa in continuare:)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.