| Tyros a întrebat:

Am miros de mucegai în locuință, un miros stătut, de la prea multă umiditate, am curățat pe unde am văzut urme de mucegai, am aerisit, dar nu scap de mirosul ăsta de mucegai. Am auzit de aparatele astea de ozonificare, ați folosit pentru locuință vreodată așa ceva, să-mi împărtășiți câte ceva din experiența voastră, dacă ajută, cât ați lăsat aparatul să funcționeze, cât timp trebuie aerisit după ozonificare, cât timp se menține efectul?

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Prima data trebuie reparati peretii (in exterior), in zonele unde mucegairea a aparut (de obicei sunt crapaturi netencuite exterior).
Pasul urmator: o noua zugravire! In zonele mucegaite se da jos si glet-ul, iar in apa cu care se lucreaza (glet si vopsea) se dizolva PIATRA VANATA, cat incape (se dizolva)!

Repararea defectelor exterioare va impiedica condensul pe acele zone.
Piatra vanata nu va mai permite aparitia mucegaiului.

Pe vreme friguroasa va trebui evitata umiditatea ridicata in camera!
Pe cat posibil, nu se va gati in incaperile cu condens si mucegai, iar OBLIGATORIU se va aerisi zilnic, de 1-3 ori, cate 2-3 minute.

| dullcat a răspuns:

Atat timp cat ani intregi nu ai aerisit zilnic macar de 2 ori, nu vei scapa de miros asa cu una cu doua. Porii de mucegai sunt infiltrati in pereti si in mobilier, cel mai probabil.

| ioana748 a răspuns:

Poti spala pe jos cu apa cu clor, in dulapuri dai cu otet...mai se schimba atmosfera.

| Standt a răspuns:

Dupa ce inlaturi sursa umezelii, trebuie sa aerisesti mai mult de 1/2 ora. O jumatate de an, vara, e necesar ca sa se usuce locul.
Curatatul ala nu ajuta. Trebuie dat jos tot si zugravit din nou. DUPA ce se usuca locul/locurile cu mucegai!

| Cavaler001 a răspuns:

Mai bine iei de la Dedeman din cele care absorb umiditatea.
Îți recomand să zugrăvești, altfel ajunge la plămâni.

| Tyros explică:

Eu am întrebat despre ozonificare în locuință... Până acum nu am primit nici un răspuns pe acest subiect.