anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum se face ca sunt influenceri care tot arunca argumentul ca uleiul de cocos scade colesterolul, nu (mai dau nume aici dar la un search in engleza e plin netul de exemple), aici sunt contraargumente din sursele mari(Harvard si Mayo Clinic)
"https://newsnetwork.mayoclinic.org/......ur-heart/"
"https://www.mayoclinic.org/......-20390070"
Myth: Coconut oil is a heart-healthy cooking alternative.
"The argument: Coconut oil is extremely high in saturated fat — about 50 percent more than butter, even.

But despite that saturated fat is known to raise cholesterol levels, linked with heart disease risk, proponents believe that some saturated fats in coconut oil (called medium-chain triglycerides) are less harmful and may actually raise levels of beneficial HDL cholesterol.

The reality: Coconut oil has been shown to raise cholesterol levels — the good and the bad kinds — more than other plant-based oils like olive or canola. And in truth, medium-chain triglycerides make up only a small amount of the fatty acids in coconut oil.

Plus, while other heart-healthy fats like olive oil, canola oil, or omega-3 fatty acids in nuts and seafood have been supported by a large body of evidence, coconut oil's supposed benefits still haven't been proved in large-scale human research."
https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/food-featur es/coconut-oil/
https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/food-featur es/coconut-oil/
Intrebarea mea e de ce oamenii cred asta? e din cauza unor studii vechi? care acum sunt contrizise? sau? e din cauza a unor termeni mai stiintifici? De fapt nici nu stiu daca acei influenceri au idee ca articolulul pe care se bazeaza nu are evidenta? ce credeti? sau au idee? dar ei vor sa creada in puterea uleiului de cocos?

Răspuns Câştigător
| dullcat a răspuns:

Da, stiu de Dr Idz.Inteleg ce vrei sa faci, insa risti doar sa ti se stearga comentariile si lumea sa treaca peste ce spui, mai ales daca le prezinti diverse facts intr-o maniera agresiva.Pana la urma, fiecare are dreptul sa creada ce doreste, implicit sa actioneze in online in concordanta cu propriile pareri si credinte. Poate Instagram si Facebook ar trebui sa puna ceva disclaimer pe canalele/paginile tuturor acestor oameni care nu sunt medici dar propaga informatii ce au legatura cu sanatatea, alimentatia si nu mai stiu ce.

Apoi, e de inteles ca rolul unui influencer sa te influenteze si pe tine sa crezi la fel, sa cumperi aceleasi produse si asa mai departe, deci nu poti avea prea mari pretentii, in fond totul este marketing.Eu stiu prea putine pagini care intr-adevar fac educatie si nu vand absolut nimic, nu fac reclama la nimic.Articolele stiintifice sunt destul de greu de procesat pentru majoritatea persoanelor si e normal sa fie asa, nu toti cunoastem mediul plus limbajul academic, notiunile din acel domeniu etc. etc.De aceea ele trebuie traduse tot de cineva specializat, altfel e destul de eronat sa extragi o idee iesita din context si sa o pui ca titlu clickbait la un reel.

9 răspunsuri:
| MarianWLF a răspuns:

Vei avea colesterol mare chit ca folosesti ulei de cocos daca tu in continuare nu faci sport, bagi sucuri, bagi prajituri, bagi grasime, stai toata ziua in pat, daca vrei un impact real renunti definitiv la ulei, o fii de cocos dar tot ulei e, tot o concentratie mare de calorii intr-o cantitate mica de produs, colesterolul apare datorita obiceiurilor tale alimentare si fizice, nu mananci ulei de cocos si esti miraculos mai sanatos, nu exista asa ceva.

| Violleta2022 a răspuns:

Este plin internetul de atat de multe controverse in toate domeniile, despre mai toate produsele la care unora le da rezultate si altora nu, sau sunt platiti se faca reclama.

In ziua de azi, avem voie se facem reclama la ce vrem si sa ne sustinem punctul de vedere.

Daca nu-ti place ceva, nu te mai stresa, treci mai departe, la ceea ce-ti place!

| anonim_4396 explică (pentru Violleta2022):

Https://www.hsph.harvard.edu/......-benefits/
"No evidence for claims of coconut oil’s health benefits
Coconut oil has been touted as a healthy fat with an array of beneficial effects, but these claims lack evidence, according to Frank Sacks, professor of cardiovascular disease prevention at Harvard T.H. Chan School of Public Health.

Coconut oil—a saturated fat, like butter and beef fat—raises blood levels of artery-damaging LDL cholesterol, Sacks said in a January 4, 2021 New York Times article. Coconut oil is also known to raise blood levels of HDL cholesterol, which is thought to protect against heart disease, although no clear-cut benefit has been demonstrated. Sacks said, "It is unknown which, if any, foods or nutrients that raise HDL cholesterol do so in a way that reduces atherosclerosis and coronary events."

Other experts quoted in the article suggested that it was okay for those who like the taste of coconut oil to use it in limited amounts.

Read the New York Times article: Does Coconut Oil Deserve Its Health Halo?"
Treaba e ca de fapt nu am gasit nici un articol care chiar zice ca scade colesterolul, eu de fapt am zis, ca poate ei au ceva surse, de care nu stiu eu. Acest articol m-a facut si mai sceptic, la cei care promoveaza, deoarece spune ca "There is no evidence".
Fiecare e liber sa creada, ce vrea, nu prea cred ca e asa de mare controversa, eu unu cred ca noi vrem sa o facem, dar, na, eu caut la Mayo, la harvard, pe astea ma insir cand caut informatiile spuse de cineva.
Totusi e posibil ca eu sa fiu prost la cautat aici si sa nu fi gasit articol pozitiv despre coconut oil(care sa spuna ca scade ldl) din surse sigure, m-am bazat pe acel there is no evidence, am crezut ca l am trecut la intrebarea mare de sus, dar din greseala, am trecut de 2 ori acelai link de la harvard.

| Violleta2022 a răspuns (pentru anonim_4396):

Chiar nu ma interseaza pe mine, tot ce ai postat aici despre uleiul de cocos!

| anonim_4396 explică (pentru Violleta2022):

Asta e, credeam ca vei cauta un articol, sa incerci sa spui ca controversa exista. Dar na. Fara un articol, nu am de ce sa cred altceva.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Tu iei pe bune sfaturi de sănătate de la influenceri?

| anonim_4396 explică (pentru suntserios):

Da ii ascult asa de mult ca ii contrazic toata ziua, nu ascult de nici unul din ei, imi place sa arunc comentarii asa la ei sa incerc sa trezesc pe cineva ca ce spun e o prostie, dar na, nu inteleg, de ce nu asculta de comentarii, mi se pare ca e degeaba, stii dr idz, a facut videoclipuri contrargumente la videocplipurile unor influenceri ce spuneau prostii, eu m-am dus putin pe canalele lor de tiktok, sa vad ce crede lumea, si de atunci mi-au aparut o tona de influenceri, si am inceput sa vad un trend, am incercat si eu sa dau argumente, importriva acelor influenceri, dar am simtit ca mai mult vorbesc degeaba. SI am vrut sa inteleg 2 chestii, 1 de ce influencerii fac asta, si cand sunt batuti cu argument tot continua si oamenii care sunt pe canalul lor, nu se lasa.
Oricum sper si ca oamenii sa se uita la aceasta intrebare sa vada link ul sa inteleaga ca contentul de la influenzerii aceia nu e bun, am pus intrebarea, si pentru ca oamenii sa vada ulei de cocos, si sa inteleaga ca nu e tocmai asa e sanatos cum incearca eii sa l faca, nu e nici ceva rau, dar mai bine sa aiba asteptari reale, moderat nu face nimic, si sa nu creada ca e un medicament minune.

| dullcat a răspuns:

Deoarece internetul e plin de oameni care pot afirma orice fara sa aiba prea multe cunostinte despre subiect.Multe subiecte intra la categoria telefonul fara fir, adica fiecare fura de la fiecare si mai adauga eventual inca ceva, ca sa nu fie chiar evident. laughing) E tristut.Cand esti influencer de carton poti atrage un public la fel de superficial ca tine.Dar am vazut si influenceri seriosi care citeaza din surse stiintifice si nu vorbesc totusi chiar de pe dealuri, spunand lucrurilor pe nume, fara prea mult clickbait sau disperare dupa numarul de followeri.

| anonim_4396 explică (pentru dullcat):

Da ii ascult asa de mult ca ii contrazic toata ziua, nu ascult de nici unul din ei, imi place sa arunc comentarii asa la ei sa incerc sa trezesc pe cineva ca ce spun e o prostie, dar na, nu inteleg, de ce nu asculta de comentarii, mi se pare ca e degeaba, stii dr idz, a facut videoclipuri contrargumente la videocplipurile unor influenceri ce spuneau prostii, eu m-am dus putin pe canalele lor de tiktok, sa vad ce crede lumea, si de atunci mi-au aparut o tona de influenceri, si am inceput sa vad un trend, am incercat si eu sa dau argumente, importriva acelor influenceri, dar am simtit ca mai mult vorbesc degeaba. SI am vrut sa inteleg 2 chestii, 1 de ce influencerii fac asta, si cand sunt batuti cu argument tot continua si oamenii care sunt pe canalul lor, nu se lasa, nu am pus intrebarea pentru ca un anumit influencer imi place, am pus intrebarea, pentru ca nu inteleg de ce ei nu se lasa, cand sunt atatea contraargumente, si cand folosesc studii, tot ei folosesc unele lipsite de dovezi, bias uri, studii vechi. De ce iinfluencerii incearca asa de tare sa se bata impotriva stiintei(nu toti dar prea multi merg pe acest trend), de ce nu vor sa mearga pe ceea ce e stintific, si oamenii de ce asculta de ei.

| dullcat a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, stiu de Dr Idz.Inteleg ce vrei sa faci, insa risti doar sa ti se stearga comentariile si lumea sa treaca peste ce spui, mai ales daca le prezinti diverse facts intr-o maniera agresiva.Pana la urma, fiecare are dreptul sa creada ce doreste, implicit sa actioneze in online in concordanta cu propriile pareri si credinte. Poate Instagram si Facebook ar trebui sa puna ceva disclaimer pe canalele/paginile tuturor acestor oameni care nu sunt medici dar propaga informatii ce au legatura cu sanatatea, alimentatia si nu mai stiu ce.

Apoi, e de inteles ca rolul unui influencer sa te influenteze si pe tine sa crezi la fel, sa cumperi aceleasi produse si asa mai departe, deci nu poti avea prea mari pretentii, in fond totul este marketing.Eu stiu prea putine pagini care intr-adevar fac educatie si nu vand absolut nimic, nu fac reclama la nimic.Articolele stiintifice sunt destul de greu de procesat pentru majoritatea persoanelor si e normal sa fie asa, nu toti cunoastem mediul plus limbajul academic, notiunile din acel domeniu etc. etc.De aceea ele trebuie traduse tot de cineva specializat, altfel e destul de eronat sa extragi o idee iesita din context si sa o pui ca titlu clickbait la un reel.