| Maxx23 a întrebat:

Bună. Credeți că masturbare e sănătoasă? Dăunează grav sănătății? Eu nu mai înțeleg. Eu o fac o data pe săptămână. E ok asa?

19 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Dureri de cap, lipsa memoriei pierderi temporare si scade puterea din tine, saptamanal nu apar efectele alea

| Ofiintă a răspuns:

Masturbarea este benefică, nu ar avea cum să dăuneze.
Intrebari de acest gen au mai fost postate de cel putin 10000 ori.
Dacă chiar nu vrei să te documentezi si sa intelegi faptul că nu are vreo treabă Sulla cu prefectura, în acel caz nu te mai masturba. Să nu care cumva să dăuneze sănătății tale.

| corbulalbrosu a răspuns:

Chiar si in zilele actuale, cand subiectele despre viata intima au inceput sa fie din ce in ce mai des discutate/dezbatute, atat in societate, cat si pe retelele de socializare, etc, activitatea de autosatisfacere prin masturbarea continua sa fie un subiect tabu in randul majoritatii populatiei. De obicei, oamenii refuza sa discute despre viata lor sexuala, din jena si pentru ca este in continuare considerat un subiect mult prea intim de abordat. De aceea, este lesne de inteles de ce mai apar intrebari unele mai ciudate decat altele legate de masturabare, de genul :
„Este bine ca masturbarea sa fie practicata cu regularitate?" sau
„Exista o limite de varsta de la care se poate practica?" ori,
''Este un pacat de moarte asa cum zice biblia sau preotii?", sau
''Daca mi-o frec prea des imi va creste par in palma? voi deveni balbait? sau pot sa orbesc?"". Etc, etc.
Astfel de intrebari trezesc/starnesc reacții care mai de care mai diverse, insa, pe langa toate posibilele dipute sau contraziceri, ori pareri de regula contrare privind masturbarea, pentru a se putea face o analiza obiectiva a acestei ativitati practicate de foarte multa lume de ambele sexe si de toate varstele, trebuie luate in calcul studiile si cercetarile atat stiintifice cat si cele medicale.
Potrivit studiilor publicate, a reiesit ca masturbarea pregateste orgasmul si dinacest motiv organismul produce si elibereaza o serie de mai multi hormoni, care sunt : endorfinele, dopamina si oxitocina, adica asa numitii hormoni ai dragostei, ai fericirii sau a bunei dispozitii (de care preotii in mod sigur nici nu au auzit in viata lor rolling on the floor ) Producerea acestor hormoni ''buni'' determina organismul sa scadacantutatea cortizon, adica a hormonului care este responsabil de starile de irascibilitate, anxietate si/sau de stres care pot sa apara zilnic. Despre alte beneficii care se produc la nivelul psihicului si mintalului fiecarui individ, poti afla mai multe accesand si lecturand materiale stiintifice si medicale existente pe internet (nu le gasesti in biblie). Iar convingerile potrivit careia activitatea de masturbare produce toate nenorocirile posibile dar si imposibile, sau ideile potrivit carora s-ar pierde energia din cauza elimarii vitaminelor si a mineralelor din corp prin sperma ejaculata reprezinta o convingere tampita a unor imbecili retardati. rolling on the floor
Multa sanatate!

| sadrian46 a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Reprezinta o convingere tampita a unor imbecili retardati.
Șții ce concluize trag eu când se folosesc în argumentare atacuri la persoană? Că argumetația are deficiențe majore, și se simte nevoia distrugerii adversarului prin denigrare. De ce? Pentru ca să nu se observe șubrezenia argumentării și lipsa abordării fundamentale, a rolului sexualității în destinul uman.

| corbulalbrosu a răspuns (pentru sadrian46):

Argumentatia se bazeaza pe date stiintifice si medicale. Dar se pare ca nici macar atat nu ai reusit sa intelegi. In schimb altii probabil un pic mai inteligeni au apreciat raspunsul.
Ofiinta? a evaluat răspunsul tău : Chiar si in zilele actuale, cand... ca fiind folositor şi inteligent.

| anonim_4396 a răspuns (pentru sadrian46):

Parca erai ateu din cate stiu...
Cand religiosii se dau atat de sfinti in ale cunoasterii si ale convingerilor, uite ca trebuie clar sa exclamam ca nu trebuie ascultate dogmele religioase. Sunt depasite. Stiinta arata ca lucrurile stau altfel, chiar pentru noi. Religia spune ca nu e buna, stiinta spune ca e buna venind cu date, explicatii, dovezi, studii, rezultate etc. Religia cu ce vine? Cu textul "e pacat iar pacatosii merg in iad". In astfel de definitii trebuie mentionata evitarea dogmelor religioase, noi fiind intr-o tara in care 2% din populatie este atee restul religioasa dar peste 50% din populatie analfabeta in stiinte. Clar trebuie facut ceva si mentionat acest lucru de fiecare data.

| sadrian46 a răspuns (pentru anonim_4396):

Așa și sunt, ateu. Dar cred în viață mai mult ca în orice altceva.

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Ateu, ateu, dar are doar o spoiala de cunoastere stiintifica. Este ateu d-ala care n-a iubit stiinta de carte si se informeaza de pe radio sant. Si daca te uiti atent la ce scrie, punctele lui de vedere sunt mai degraba mistice decat ateiste. Atat ca nu vrea sa recunoasca public ca e mistic. Sub masca ateismului face propaganda pentru gnosticism.

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Iata si motivele:

Http://ro.wikipedia.org/wiki/Sperm%C4%83#Compozi.C8.9Bia_spermei_umane

Vrei sa pui la loc substantele pierdute prin ejaculare? Mananca un gram de mar cu un gram de branza si un gram de paine cu un gram de unt, pe urma bea o lingura de apa.

O femeie produce intr-o zi de alaptare in medie (ca aport de calorii) cat produce un barbat in 841 de ejaculari (socotind ca 1 ml lapte matern are 0.7 Cal, iar 3.4 ml sperma au 0.7 Cal).

Pentru a reface energia pierduta in jumatate de ora de masturbare mananca 10 grame de slanina sau 24 grame de paine.

| mihai69 a răspuns:

Da.
nu.
da.

| CodrutElian1990 a răspuns:

In pliantele difuzate in scolile americane de nivel liceu, sexologii recomanda elevilor sa faca sex sau sa se masturbeze de doua ori pe saptamana si are tiparit sloganul: "Un orgasm pe zi tine doctorul departe".

| doctorandus a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Ala era un pliant al NHS Sheffield. Iar scopul lui era sa reduca numarul de sarcini ale minorelor, sustinand ca e mai bine ca adolescentii sa se masturbeze decat sa ajunga mame minore.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru doctorandus):

Ai si nu ai dreptate. Pliantul spunea sa faca sex sau sa se masturbeze, nu doar sa se masturbeze.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da.
Masturbarea este o activitate sexuala sanatoasa, iar asta pentru ca are numeroase beneficii, atat din punct de vedere fizic, cat si mental. Exista numeroase studii care vorbesc despre aceste beneficii, printre care se numara:

• eliminarea stresului;
• un somn de calitate;
• dispozitie mai bună;
• relaxare;
• placere;
• eliminarea crampelor;
• eliminarea tensiunii sexuale;
• sexul devine mai bun;
• iti intelegi mai bine corpul.

Multe cupluri aleg sa se masturbeze pentru a explora diferite placeri, dar si pentru a evita sarcinile nedorite sau bolile cu transmitere sexuala.

Alte beneficii ale masturbarii:
• Exista cercetari care sugereaza ca ejacularea regulata scade riscul aparitiei de cancer de prostata, insa medicii inca nu stiu exact de ce. De exemplu, in urma unui studiu realizat in 2016 s-a descoperit ca riscul de cancer de prostata a scazut cu pana la 20% in randul barbatilor care au ejaculat de cel putin 21 de ori intr-o luna. Un alt studiu din 2003, arata o legatura similara între ejacularea frecventa si riscul scazut de cancer de prostata.
• In timpul sarcinii apar schimbarile hormonale, iar unele femei pot simti o dorinta mai mare de a face sex. Masturbarea este o modalitate sigura care te ajuta sa elimini tensiunea sexuala in timpul sarcinii si, in plus, poti preveni simptomele care apar in timpul sarcinii, precum durerile de spate, crampele sau contractiile.
Deci in concluzie masturbarea este un lucru normal si benefic atat fizic cat si psihic.
Este recomandat totusi sa nu o faci extrem de des, de 2-3 ori pe zi de exemplu, pentru a nu avea probleme de natura sexuala. Foarte multi tineri experimenteaza ejacularea precoce, adica ejaculeaza in cateva secunde maxim 3 minute. La o saptamana este ok.

| ElenaaaAdina a răspuns:

O data pe săptămână e ok, dar poți deveni dependent, dependenta de masturbare poate influenta activitățile de zi cu zi, cum ar fi scăderea încrederi in sine și etc...

| doctorandus a răspuns (pentru ElenaaaAdina):

Adicția de masturbare este un diagnostic care nu există și care nu se poate pune.

| doctorandus a răspuns (pentru ElenaaaAdina):

Sunt o sumedenie de oameni care se masturbeaza de mai multe ori pe zi si n-au nicio boala.

http://www.youtube.com/watch?v=IQFCeES8UQc

Traduc un citat din Encyclopedia of Children's Health:

"Masturbarea este auto-stimularea organelor sexuale, cel mai adesea pana la orgasm. 60% pana la 90% din adolescentii baieti si 40% din fetele adolescente se masturbeaza. Desi atitudinile oamenilor referitoare la masturbare difera mult, nu exista dovezi ca masturbarea ar fi in vreun fel daunatoare din punct de vedere fizic, psihologic sau emotional. Pentru multi tineri masturbarea este o ocazie de explorare sexuala proprie inainte de a se decide sa faca sex cu o alta persoana. Este de asemenea considerata cea mai sigura forma de sex pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala, inclusiv virusul imunodeficientei umane (HIV)."

"Masturbarea ofera o modalitate sanatoasa de a-si exprima si explora sexualitatea proprie si de a elimina stressul sexual fara riscurile asociate contactului sexual, conform multor profesionisti medicali. Ei sunt de asemenea de acord ca masturbarea este o modalitate naturala, normala si sanatoasa de explorare de sine si de exprimare sexuala."

"Este din recunoscut din ce in ce mai larg intre profesionistii sanatatii mentale ca masturbarea poate reduce depresia si conduce la sporirea respectului de sine. Masturbarea poate fi in special folositoare in relatii in care un partener vrea mai multa activitate sexuala decat celalalt, caz in care masturbarea contribuie la restabilirea echilibrului."

http://www.healthofchildren.com/M/Masturbation.html

Autor: Ken R. Wells. Aceste puncte de vedere sunt confirmate in Jacqueline L. Longe, ed (7 iunie 2011). „Masturbation". The Gale Encyclopedia of Children's Health: Infancy Through Adolescence. 4 (ed. Second). Detroit, Mich.: Cengage Gale. p. 1404. ISBN 978-1-4144-8641-3. OCLC 712621295 si in Thomas H. Ollendick; Carolyn S. Schroeder (6 decembrie 2012). „Masturbation". Encyclopedia of Clinical Child and Pediatric Psychology. Boston, MA: Springer Science & Business Media. p. 359. ISBN 978-1-4615-0107-7. OCLC 913623298.

De asemenea Ollendick si Schroeder numesc miturile despre masturbare si tratamentele carora le-au dat nastere "una din cele mai negre pagini din istoria religiei si medicinii".

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru ElenaaaAdina):

Asta este o prostie. Corpul autoregleaza necesitatea de masturbare.

| RebekaRebi a răspuns:

Frate masturbarea nu e nimic anormal, suntem oameni, masturbarea practic de ține loc de sexul în sine, deci nu-ți mai face griji aiurea, faci de câte ori vrei!