| lauraelenadonici a întrebat:

Buna ma numesc Laura, va rog sa ma ajutati, pe datele de 22, 23, 24 iunie 2012 am intretinut relatii sexuale protejate! cu aproximativ 2 3 saptamani in urma am intretinut doar o singura relastie sexuala neprotejata, dar a durat mai putin de cateva secunde pentru ca sia pus prezervativ dupa, am facut un test de sarcina si a iesit negativ, dupa datele de 22 23 si 24 am facut un test de sarina pe data de 2 iulie 2012 si a iesit negativ, tin sa precizez faptul ca menstruatia a fost pe 15 iunie si trebuia sa fie pe 18 iunie, este posibil sa fi ramas insarcinata dupa primul act sexual si sa nu iasa bine testul? sau ar trebui sa ma inistesc pentru ca relatiile au fost protejate? ar trebui sa astept sa vad daca imi vine menstruatia pe 15 iulie, va rog sa mi raspudeti cta imi repedeposibil, multumesc

9 răspunsuri:
| mona a răspuns:

Asteapta si vezi daca iti vine menstruatia sau nu si apoi repeta testul dar eu zic ca ar trebui sa stai linistita

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

E foarte MARE HAOS în datele precizate de tine!

În GENERAL, testul de sarcina trebuie facut dupa macar 1 saptamana de la intarzierea menstruatiei sau dupa macar 3 saptamani dupa un contact sexual neprotejat.

Daca il faci mai repede si rezultatul e pozitiv inseamna ca embrionul s-a implantat repede, dar daca e negativ NU inseamna ca nu exista sarcina.


S-o luăm în ordine CRONOLOGICĂ :

Am priceput că, înainte ( de 22 iunie ) cu vreo 2-3 săptămâni ( deci, undeva în jurul datei de 3 iunie ) ai avut o relaţie sexuală "parţial" neprotejată - după care ai făcut un test de sarcină ( care a ieşit negativ ).
În primul rând, dacă în 15 iunie ai avut ciclu, în jurul datei de 3 iunie ( când a fost acel contact ) e POSIBIL să fi fost foarte aproape sau chiar în perioada cu fertilitate RIDICATĂ ( deci RISC mai MARE de sarcină )!
Apoi testul de sarcină pe care l-ai făcut prima dată A FOST TIMPURIU ( prea repede făcut ), el trebuia făcut după data de 22-25 iunie ( după MĂCAR 3 săptămâni de la actul sexual ) - deci, este NECONCLUDENT!

Apoi şi testul al 2-lea l-ai făcut prea repede, comparativ cu data de 24 iunie ( când a fost ultimul act sexual ) - DAR, era RELEVANT pentru actul sexual din 3 iunie!

Deoarece, cel de-al 2-lea test a ieşit NEGATIV ( presupun că ai urmat cu STRICTEŢE instrucţiunile, mai ales timpul după care trebuie verificat ) - CRED că NU ai rămas însărcinată!

Dar, m-ar interesa ce tip de test ai folosit ( cred că de urină ), marca/denumirea, precum şi ce urină ai folosit la test ( în ce moment al zilei l-ai făcut )?!?

În cazul în care nu folosiţi prezervativul, CHIAR dacă nu a ejaculat în tine, EXISTĂ un "risc" ( de sarcină ) mai MIC - datorat lichidului preseminal, care POATE conţine spermatozoizi!

Lichidul preseminal este un lichid care iese cu "ceva" timp înainte de ejaculare şi POATE conţine spermatozoizi - numărul lor DIFERĂ în funcţie de mai mulţi factori : nivelul de excitaţie ( înainte de a ejacula ), un eventual sex oral practicat înainte de penetrarea vaginală, etc. - şi POATE produce sarcină ( mai ales dacă te afli în perioada fertilă )!

Acum depinde şi de partener, de motilitatea spermatozoizilor, etc! Deci, RISCUL de sarcină ar fi ( aşa cum spuneam mai sus ) de 10-15 % ( dacă nu a ejaculat în tine ) - şi se datorează acelui lichid preseminal!

DECI, e foarte IMPORTANT ca să te PROTEJEZI de fiecare dată când faci dragoste/sex – şi asta, mai ales în cazul în care NU ai ciclu REGULAT!

Pentru a preveni LUNAR o posibilă sarcină se RECOMANDĂ următoarele metode : prezervativ, tablete anticoncepţionale ( prescrise de MEDIC ), ovule sau creme spermicide/contraceptive, metoda "calendarului" ( când ai ciclu regulat ), etc.

De asemenea, RECOMAND o igienă IMPECABILĂ ( atât înainte, cât şi după ) - şi, NEAPĂRAT folosirea PREZERVATIVULUI ( alunecarea va fi mai uşoară, eviţi riscul de sarcină şi diverse boli cu transmitere sexuală ) – mai ales în cazul unei noi relaţii, sau o relaţie „pasageră" ( ori una sub semnul întrebării )!

Dar e foarte important să fiţi ATENŢI la modul de "manevrare" a prezervativului ( deschiderea lui şi "montarea", apoi e importantă mărimea, şi nu în ultimul rând "demontarea" acestuia ) - de asemenea, recomand VERIFICAREA prezervativului după FIECARE "partidă" ( să nu se fi rupt/tăiat ) - pentru mai multă siguranţă!

Dacă folosiţi prezervativ de fiecare dată şi la fiecare "număr/partidă" ( ATENŢIE la modul de manevrare/desfacere şi "montare/demontare" ) NU există risc de sarcină ( siguranţă de 99 % ), DAR ( repet ) preferabil să-l verifici după partidă!

Şi chiar dacă se rupe, NU trebuie să disperi, deoarece este lubrefiat/tratat cu o substanţă spermicidă ( cu rol de distrugere a spermatozoizilor )!

În primul rând, e foarte IMPORTANT ca din momentul ÎNCEPERII vieţii sexuale, să ţi un CALENDAR SPECIAL ( doar pentru ciclul menstrual, pe care să nu notezi altceva ) : în acel calendar să-ţi notezi, ÎN FIECARE LUNĂ, prima zi de ciclu ( cu pix roşu ) şi apoi ultima zi de ciclu ( cu pix albastru )!

Nu se ştie când ai nevoie de el...

Metoda calendarului se bazeaza pe cunoasterea zilelor in care femeia este fertila, zile in care daca au loc contacte sexuale neprotejate, se poate produce o sarcina. In aceasta perioada fertila, daca nu se doreste o sarcina se evita contactele sexuale, sau se poate recurge la alte mijloace contraceptive.

Pentru a se putea folosi cu succes metoda calendarului este necesar ca femeia sa tina o evidenta precisa a ciclurilor ei menstruale pe o perioada de minimum 6 luni.

Prima zi a fiecarui ciclu menstrual este ziua in care incepe menstruatia ( numita si ziua 1).
Apoi zilele se numeroteaza in continuare (ziua a 2-a, ziua a 3-a etc) pana la ultima zi inainte de menstruatia urmatoare.
Un ciclu menstrual complet este intervalul de timp cuprins intre prima zi de menstruatie / Ziua 1 a ciclului menstrual si prima zi a urmatorului ciclu.
Durata ciclului menstrual in general variaza intre 25 si 35 de zile, si bineinteles exista si exceptii.

Daca pe toata aceasta perioada durata ciclului menstrual este constanta, adica variata maxima este de 1 zi, inseamna ca ai un ciclu menstrual constant.
Daca in fiecare luna durata ciclului tau este diferita se considera ca ai un ciclu menstrual neregulat.
Daca ciclul tau menstrual are o variatie mai mare de 7 zile este bine ca urmarirea ciclului sa se intinda pe o perioada mai mare de timp

Sursa: http://www.mamicamea.ro/......eptie.html

Apoi, dacă faceţi sex NEPROTEJAT folosind metoda "coitului înrerupt" ( Coitus interruptus ) - mai ales în perioada cu fertilitate RIDICATĂ - atunci RISCUL de sarcină ESTE FOARTE MARE, mai ales dacă ai ciclu neregulat ( şi NU şti exact când ai ovulaţia )!

Metoda aceasta, "coitul înrerupt" ( adică scoaterea penisului din vagin, în momentul ejaculării ), se utilizează COMBINATĂ cu "metoda calendarului" şi, OBLIGATORIU cu folosirea prezervativului în perioada cu fertilitate ridicată!

Apoi NU EXISTĂ perioadă fertilă şi perioadă nefertilă - EXISTĂ DOAR perioade cu fertilitate RIDICATĂ ( crescută/sporită ) şi perioade cu fertilitate SCĂZUTĂ!

Nefertilitate/infertilitate ( perioade nefertile ) EXISTĂ doar atunci când eşti „sterilă" ( ca urmare a unor afecţiuni MEDICALE )!

Dacă ai menstruaţie REGULATĂ ( doar ATUNCI cunoşti când are loc ovulaţia ), atunci putem discuta despre perioadă cu fertilitate ridicată/scăzută, ASTFEL :
„Perioada fertila" este strans legata de momentul ovulatiei, si se stie ca ovulatia are loc cu aproximativ 14 zile inainte de menstruatie ( dacă vorbim de un ciclu REGULAT de 28 zile ), si NU la 14 zile dupa menstruatie cum se scrie in mod gresit in unele articole de pe internet.
„Perioada fertila" ( adică cu fertilitate RIDICATĂ ) incepe cu 4-5 zile inainte de ovulatie ( atat poate supravietui spermatozoidul in uter ) si se termina la 1-2 zile dupa ovulatie ( perioada in care ovulul este viabil ).

TOATE celelalte zile se CONSIDERĂ perioade cu fertilitate SCĂZUTĂ - dar, NU INEXISTENTĂ!

Cam asta ar fi …

Sper că aceste explicaţii să te ajute; dacă mai ai alte nelămuriri, nu ezita să mă întrebi şi voi încerca să-ţi răspund cât mai OBIECTIV!

Dacă consideri că ai de întrebat ceva mai INTIM şi nu se poate posta pentru public, atunci poţi să-mi trimiţi mesaj PRIVAT ( din secţiunea Mesaje ) şi promit un răspuns cât mai COMPLET!

Pentru a primi răspuns la mesajul privat, verifică-ţi setările profilului - Intră în Meniu la "Editare profil" şi la rubrica "Vreau să primesc mesaje de la" SETEAZĂ : toţi membrii TPU, apoi dă-mi un mesaj privat!

| lauraelenadonici explică (pentru bursuc001):

Am folosit un test Sure Check, deci o sa explic din nou ca sa numai ametesc datele, primul act sexual neprotejat a durat dar cateva secunde si a ejaculat la baie, in niciun caz in momentul in care a scos penisul din vagin, am facut testul peste o saptamana fix, si a iesit negativ, nu consider ca este o perioada prea scurta, mi au venit problemele putin mai devreme cu 2 3 zile, de obicei imi vine in fiecare luna pe data de 18. si a venti pe ata de 15, poate a enit mai devreme pentru faptul ca pe data de 15 iunie am mers si la piscina si seara mi au venit problemele. iar dupa contactele sexuale protejate din datele de 22, 23, 24, am facut un test de sarcina tot Sure Check si a iesit negativ, problema acum ar fi, mai tarebuie sa astept pana pe data de 15 iulie sa vad daca mi vine menstruatia? sau sa mai cumpar un test de sarcina sau eventual sa merg la un medic ginecolog? si daca vreau sa iau anticonceptionale pot? in timp ma refer, adica fara riscul de a ma ingrasa sau ceva asemanator, pentru ac am auzit ca ingrasa, si nu am nicio idee cat timp ar trebui sa iau sau ce trebuie sa iau. Va multumesc de sfaturi si asteptun raspuns, va rog. ciar sunt putin panicata. problema e a si eu mi am format idei preconcepute si am senzatia ca am pofte si alte chestii de genu

| bursuc001 a răspuns (pentru lauraelenadonici):

În primul rând, te rog să citeşti "cu ATENŢIE" ceea ce am scris în primul răspuns ( mai sus )!

Un test CORECT efectuat este cel făcut "dupa MĂCAR 1 saptamana de la intarzierea menstruatiei sau dupa MĂCAR 3 saptamani dupa un contact sexual neprotejat."

NU o spun eu, o spun EXPERŢII - eu doar ţi-am "citat" de pe saitul indicat : http://www.contraboli.ro/cum-se-face-un-test-de-sarcina/

Deci, primul test făcut la o "săptămână fix", a fost TIMPURIU efectuat - deci este NECONCLUDENT - NU ţinem seama de rezultatul lui!

Aşa cum spuneam mai sus, pentru primul contact sexual "neprotejat" - e VALABIL cel de-al 2-lea test făcut ( test făcut după 3 săptămâni de la acel contact ), care a ieşit NEGATIV - cu CONDIŢIA ca să fi făcut testul din PRIMA urină de dimineaţa!

Şi, da, EXISTĂ în unele farmacii şi test de sarcină "Sure Check", care se poate face în "orice" moment din zi/noapte - DAR, eu nu-l recomand - DECÂT DACĂ foloseşti ( la acel test ) PRIMA urină de dimineaţa!

EU personal, NU am ÎNCREDERE în acest tip de test ( care foloseşte urina de peste zi, poate fi NECONCLUDENT, şi cu asta nu-i de glumit ) - şi asta din acelaşi MOTIV pentru care la ORICE analiză/test de urină, din sistemul MEDICAL, se CERE PRIMA URINĂ de dimineaţa ( aceea este cea mai concludentă )!

Acum, tu faci cum doreşti, dar eu NU recomand acel tip de teste, DECÂT DACĂ foloseşti ( la acel test ) PRIMA urină de dimineaţa!

NU ai precizat dacă la cel de-al 2-lea test ai folosit PRIMA urină de dimineaţa - DACĂ ai făcut aşa, ATUNCI NU mai trebuie să faci alt test - NU eşti însărcinată!

Pentru contacte sexuale "protejate" ( cu condiţia că aţi folosit CORECT prezervativul, şi l-aţi "verificat" după actul sexual, ca să nu se fi rupt ) NU trebuie făcut test de sarcină ( prezervativul oferă siguranţă de 99-100%, la utilizarea CORECTĂ, şi este lubrefiat cu o substanţă spermicidă, cu rol de distrugere a spermatozoizilor )!

Dacă la al 2-lea test de sarcină NU ai folosit PRIMA urină de dimineaţa, RECOMAND să mai faci un test ( pentru confirmarea rezultatului ) - test la care să foloseşti PRIMA urină de dimineaţa! NU contează că îl faci acum ( înainte de menstruaţie ) sau la 3-5 zile după ciclu - când vrei; dar TREBUIE urmate cu STRICTEŢE instrucţiunile "pachetului"!

Dacă vrei să iei tablete anticoncepţionale, POŢI, dar acestea NU se iau "după bunul plac" - TREBUIE PRESCRISE de medic!

În primul rând NU se iau tablete anticoncepţionale, aşa după "ureche" ( deci după bunul plac, că ai vreo prietenă care ia ) - RECOMAND un consult INIŢIAL la medicul ginecolog, care îţi va face "istoricul" afecţiunilor şi un control general al stării de sănătate, şi în funcţie de acestea îţi va prescrie un ANUMIT tip de tablete ( deoarece sunt foarte MULTE tipuri, şi ele trebuie individualizate în raport cu persoana care le ia )!

Apoi informaţiile despre aceste tablete, respectiv efectele adverse/contraindicaţiile DIFERĂ de la un tip la altul - unele nu au contraindicaţii aşa multe/stricte, în timp ce altele au o mulţime de posibile efecte/contraindicaţii - e foarte GREU să discutăm la modul GENERAL!

Pentru o informare generală despre contraceptive orale ( deoarece informaţiile sunt multe ) VEZI linkul : http://www.sfatulmedicului.ro/......ptive_988, precum şi

TOTUŞI, eu NU recomand folosirea tabletelor anticoncepţionale, decât în cazuri foarte rare/limitate/speciale ( de obicei în afecţiuni medicale gen chist ovarian, etc. ) - şi asta din cauza MULTIPLELOR efecte NEGATIVE asupra organismului!

De asemenea, NU recomand folosirea contraceptivelor orale DECÂT în cazul în care ai o relaţie ÎNDELUNGATĂ ( cu partenerul, şi poţi avea "încredere" că nu te trezeşti cu alte boli cu transmitere sexuală )! În rest, în cazul relaţiilor "pasagere" sau cu semnul întrebării, se recomandă folosirea PREZERVATIVULUI!

Apoi, în locul pilulelor orale ( care se iau zilnic, până la venirea menstruaţiei/terminarea plachetei, şi care NU se folosesc pe perioade scurte ), RECOMAND folosirea unor ovule/creme spermicide - care au acelaşi rol CONTRACEPTIV, dar care au foarte PUŢINE contraindicaţii/efecte adverse!

ALTE informaţii despre CONTRACEPŢIE, metode diverse, etc. poţi găsi la linkul : http://www.seximus.ro/articole/spermicid.php - şi mai jos :

Contraceptivele orale combinate sunt preparate din estrogen si progesteron sintetic cu eficacitate crescuta in prevenirea sarcinii. Pilulele combinate care se folosesc in prezent contin doze foarte mici de hormoni. Efectul contraceptiv este datorat inhibarii ovulatiei. De asemenea modifica invelisul intern al uterului (endometrul), facand implantarea putin probabila, ingroasa mucusul de la nivelul colului uterin ingreunand trecerea spermatozoizilor in cavitatea uterina si trompele uterine.

Contraceptivele monohormonale contin un singur hormon, un progestagen, in cantitati mai mici decat pilulele combinate. Nu contin estrogen, iar efectul contraceptiv este datorat ingroasarii mucusului cervical ingreunand trecerea spermatozoizilor in cavitatea uterina si trompele uterine. De asemenea, la aproximativ jumatate din ciclurile menstruale inhiba ovulatia (eliberarea ovulelor din ovare).

Numeroase reactii adverse au fost asociate cu terapia cu estrogen si/sau progestogen:

Aparatul genito-urinar: sangerare intermenstruala, amenoree post-medicatie, modificari ale secretiei cervicale, cresterea dimensiunii fibromului uterin, agravarea endometriozei, anumite infectii vaginale, de exemplu candidoza.
Sani: sensibilitate, durere, marire, secretie.
Aparatul gastro-intestinal: greata, voma, colelitiaza, icter colestatic.
Sistemul cardio-vascular: tromboza, cresterea tensiunii.
Piele: cloasma, eritem, urticarie.
Ochi: disconfort al corneei in cazul in care se folosesc lentile de contact.
Sistemul Nervos Central: dureri de cap, migrene, modificari ale starii psihice.
Diverse: retentia lichidelor, toleranta redusa la glucoza, modificari ale greutatii corporale.

In conformitate cu studiile efectuatre se constata o rata cu 40% mai ridicata de decese prin efectele secundare cardio si cerebrovasculare, mai ales infarct cardiac si hemoragii cerebrale, in cazul femeilor ce folosesc anticonceptionale fata de cele ce nu folosesc.

Studiile arata, de asemenea, ca riscul administrarii anticonceptionalelor este clar mai mare odata cu cresterea in varsta si la fumatoare. Sunt vizate in special femeile peste 35 de ani.

Printre efectele secundare ale pilulelor contraceptive se numara contactele sexuale dureroase, orgasmele diminuate in intensitate sau inexistente si scaderea libidoului. Un compus chimic produs de pilula contraceptiva pentru a impiedica ovulatia continua sa mentina scazut nivelul de testosteron, responsabil de libidoul barbatilor si femeilor, cu pana la un an de la ultima pastila. Astfel, femeile care iau anticonceptionale au in sange o cantitate de SHBG (sex hormone binding globulin) de patru ori mai mare decat cele care nu folosesc aceasta metoda contraceptiva. SHBG opreste testosteronul sa circule prin organism, provocand scaderea dorintei si a nivelului de excitare, lubrifiere scazuta si intensificarea durerilor sexuale. Pilulele contraceptive ar putea duce la pierderea temporara sau definitiva a libidoului sexual.

Riscuri si dezavantaje ale administrarii pilulelor contraceptive :

In special in cazul femeilor fumatoare exista un risc mai mare pentru o serie de afectiuni printre care: infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral, tromboza vasculara, etc. Dar riscul aparitiei acestor afectiuni a scazut in ultima perioada prin utilizarea unor contraceptive de ultima generatie cu continut scazut de hormoni - microdozate.
Dintre efectele secundare, pot fi enumerate urmatoarele:
- crampe abdominale si senzatie de balonare
- cresterea in greutate
- greata
- sangerarea intre menstruatii
- schimbarea cantitatii sangelui menstrual
- sensibilitate crescuta a sanilor.
Trebuie consultat medicul atunci cand oricare din aceste efecte adverse devin suparatoare.
Nu ar trebui sa utilizati contraceptivele orale in urmatoarele situatii:
- fumati mai mult de 15 tigarete pe zi si aveti mai mult de 35 de ani
- aveti in antecedentele personale infarct miocardic, accident vascular sau tromboza vasculara
- suferiti sau ati avut o forma de cancer mamar, uterin sau hepatic.
Cercetari recente demonstreaza o usoara crestere a riscului de aparitie a cancerului mamar la o administrare indelungata a pilulelor.
Dezavantajele anticonceptionalelor sunt:
- nu pot fi utilizate de femeile fumatoare sau cu probleme de sanatate asociate
- pot exista efecte adverse uneori periculoase (rar)
- trebuie administrate in aceeasi perioada a zilei si in fiecare zi
- nu ofera protectie pentru boli cu transmitere sexuala
- trebuie folosita o metoda de contraceptie complementara pentru primele 7 zile ale administrarii pilulelor in prima luna.

Mai pot aparea si alte efecte secundare in urma administrarii anticonceptionalelor

Hormonii estrogeni din componenta acestora pot avea efectul de a creste nivelul HDL considerat colesterolul cu efecte benefice si un efect de scadere a colesterolului cu efecte negative - LDH. Progesteronul din pilule va avea un efect invers fata de estrogen. Mai poate fi intalnit un efect de retentie hidrica si de marire in volum a celulelor adipoase dar nu si o crestere a numarului acestora. Anticonceptionalele orale pot determina si cresterea tensiunii arteriale. Aceasta crestere se va accentua odata cu inaintarea in varsta si cu cresterea duratei administrarii pilulelor. Riscul este si mai mare atunci cand femeia respectiva are predispozitie pentru aceasta afectiune sau cand deja sufera de hipertensiune arteriala.

Deci, poţi lua tablete anticoncepţionale – dar PRESCRISE de medic; tot medicul stabileşte/recomandă/prescrie un anumit tip de pastile – PRIMA tabletă se ia în prima zi de ciclu menstrual; deci, în cazul în care te hotărăşti să le iei, trebuie mers la medicul ginecolog ( pentru consult GENERAL şi prescriere ) cu cel puţin 2 săptămâni ÎNAINTE de ciclu!

Dacă începi un astfel de „tratament", el TREBUIE luat cel puţin 6 luni - şi, DA, este posibil să te îngraşi după aceste tablete!

Dar, NU RECOMAND să foloseşti tablete anticoncepţionale! În locul acestora, recomand metoda "coitului întrerupt" ( Coitus interruptus, adică scoaterea penisului din vagin, în momentul ejaculării ), CARE se utilizează COMBINATĂ cu "metoda calendarului" şi, OBLIGATORIU cu folosirea prezervativului în perioada cu fertilitate ridicată! Sau, eventual, să foloseşti OVULE ( creme/spray ) spermicide!

În rest, aşa cum spui şi tu, te „panichezi" fără rost; poftele, sau alte senzaţii ( asociate sarcinii ) sunt doar rezultatul FRICII de o eventuală sarcină – care sunt SIGUR că NU există : NU eşti însărcinată, poţi să te linişteşti!

Dacă mai ai alte întrebări, punele şi te voi ajuta!

Toate cele bune! Şi GRIJĂ pe viitor ( fără contacte sexuale neprotejate, NU contează că sunt de câteva secunde sau de o oră … )!

| lauraelenadonici explică (pentru bursuc001):

[ai din moment ce nu mi a intarziat menstruatia, nici nu trebuia sa fac testul de sarcina, ma refer la primul, acum daca nu mi intarzie n o sa l fac, iti multumesc extrem de mult pentru raspunsuri si pentru rabdarea cu care mi ai explicat. O zi buna

| LostInBubble a răspuns:

Linisteste--te. happy
Daca nu esti convinsa mai fa un test, dar eu zic ca nu ai de ce.

| lauraelenadonici explică (pentru LostInBubble):

Iti multumesc pentru parere, deci nu este necesar sa merg la ginecolog pentru atat. nu?

| LostInBubble a răspuns (pentru lauraelenadonici):

Nu. Stai linistita. >big grin

| paulanagy a răspuns:

Menstruatia nu vine niciodata la aceeasi data asa ca din cauza asta nu iti face vgrij dar e bine sa mai faci un test de sarcina daca si al doilea e negativ poti sa fi convinsa ca nu esti insarcinata succes!