Pilula de a doua zi asigura o protectie de cam 75% daca este luata corect, adica dupa consult ginecologic, la indicatia ginecologului care alege preparatul si personalizeaza schema de administrare. daca este luata dupa ureche (alegand un preparat la intamplare si administrandu-lconform prospectului), protectia poate fi chiar mai redusa.
daca in intervalul de 6 luni de la administrarea pastilei apare orice problema (dureri, oricat ed mici de abomen, organe genitale sau sani), dereglari menstruale (chiar si cu o zi), sangerari neobisnuite, dureri de cap, etc, pacienta trebuie sa se prezinte in cel mai scurt timp la medicul ginecolog (efectele adevrse ale pilulei ed a doua zi pot fi redutabile)
Doar daca pastila contraceptiva a fost administrata inainte de a se produce eliberarea ovulului din foliculul ovarian, hormonii din pastila administrata vor inhiba/bloca activitatea ovarului si NU se va mai fi produs ovulul si in aceste conditii nu se poate forma o sarcina. Insa in cazul in care pastila de a 2-a zi a fost administrata exact in ziua ovulatiei sau la o zi dupa eliberarea ovulului hormonii administrati NU mai au absolut nici-o eficienta si in acest caz posibilitatea de a se forma o sarcina este foarte mare. Indiferent de eficienta contraceptiva a pastilei de obicei dupa trecerea a 4-7 zile de la administrare poate sa apara o sangerare slaba si de scurta durata care reprezinta de fapt un efect advers si/sau de aparare a organismului, care insa nu reprezinta menstruatia. Durerea amintita si aparuta in abdomen probabil ca faceparte dintre posibilele efecte adverse induse in organism care difera foarte mult de la o femeie la alta. In concluzie posibilitatea de a se forma sau nu o sarcina, depinde de momentul in care a fost administrata pastila respectiva, adica inainte sau dupa momentul producerii ovulului. Multa sanatate!
Faceti test de sarcina dupa 21 de zile de la contact use condoms data viitoare in caz ca daca esti major intri in puscarie stii nu parinti fetei mai ales tatal te va da
Amaliaaaalala întreabă: