| Lumy2802 a întrebat:

Cum as putea invata mai usor? Nu sfaturi luate de pe net va rog!

Răspuns Câştigător
| byabubu a răspuns:

Nu pot sa imi dau seama cum ai putea invata tu mai usor insa iti spun cum sunt eu.
Fac curat in camera intai, sa fie ordine, apoi ma uit la ce am de facut pe maine, cand invat stau undeva comod si ma uit intai la tot ce am invatat, apoi iau paragraf cu paragraf si incerc sa inteleg, mai imi scot si cate o idee pe o foaie separata si apoi ma mai uit odata la acea foaie la final sa vad cam care e esentialul.
Cred ca e important sa inveti treptat si logic.

7 răspunsuri:
| T0T a răspuns:

Pe scurt, încearcă să reții lucrurile logic. Pentru a face asta trebuie să înțelegi ce reții, adică să îți treacă fiecare informație prin filtrul gândirii, să fie pricepută.

| bleakk a răspuns (pentru T0T):

Ma frate tu esti bun sfatuitor si pari sa te pricepi in multe domenii, dar oare tu tii cont de lucrurile astea? Intreb din curiozitate, desigur poate sa nu fie asa, poate doar ca tu te informezi in legatura cu o intrebare, reusesti sa scoti un raspuns ok (cum ar fi acesta, sa zicem), iar tu habar sa ai despre acestea.

| T0T a răspuns (pentru bleakk):

Normal. Doar nu zic despre alba iar eu fac neagra.

| bleakk a răspuns (pentru T0T):

"Doar nu zic despre alba iar eu fac neagra."
Poate fi si intocmai, de ce nu.

| T0T a răspuns (pentru bleakk):

Poate fi, dacă nu mă crezi pe mine. Și ghici ce, nici nu trebuie să mă crezi tu pe mine, contează dacă sfatul ajută sau nu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde la ce înveţi.
Dacă înveţi la materii precum mate, chimie sau fizică, prima data citeşti lecţia de 2-3 ori. Apoi rezolvi exerciţiile din clasă şi pe urmă temele sau lucrezi din alte culegeri,cărţi.

La limbi străine trebuie să înveţi vocabularul şi să-l tot foloseşti: în compuneri,dialoguri etc.

Restul stă în memorare,logică,asemănare şi imaginaţie,cred.
Spre exemplu la biologie, trebuie să ştii termenii şi să-ţi închipui pe unde se află unele chestii. Exact ca un penar plin cu lucruri. Ştii cum se numeşte fiecare lucru, ştii şi cum arată şi ştii şi ce face fiecare.
La istorie la fel, s-au bătut x şi y, au mai venit a şi f să-l ajute pe x, dar a câştigat y. Aici ţine de imaginaţie şi de memorare(anii aia).

Altceva ar fi să înveţi în linişte şi când eşti odihnită.
Baftă.

| AzaRay a răspuns:

Aici este vorba si de ce fel de tip de invatare ai. De exemplu, daca ai inteligenta vizuala, poti invata mai usor scriind lectia din nou pe ceva si subliniind ceea ce crezi tu important de cuviinta. Daca ai inteligenta auditiva, poti ruga pe cineva sa iti citeasca lectia, sau o poti citi si singur, insa trebuie sa fii foarte atent. Asta e din experienta mea. Uite aici niste explicatii mai clare si mai concise:

1. INTELIGENTA MATEMATICA SI RATIONALA

Aceasta este inteligenta cifrelor, este gandirea logica, ordonata a fizicienilor si matematicienilor. Cel care are o astfel de inteligenta invata cel mai usor atunci cand i se prezinta cifre, cand lucrurile au logica; se descurca foarte bine cu simboluri si reprezentari grafice.

2. INTELIGENTA VIZUALA SI SPATIALA

Este vorba aici despre capacitatea de a reprezenta mental experientele si lumea exterioara. Este, spre exemplu, inteligenta pictorilor, a arhitectilor, designerilor, navigatorilor pe oceane (desi acum nu prea mai este cazul), sculptorilor si asa mai departe. Cei care folosesc aceasta inteligenta vizualizeaza foarte mult si au nevoie sa-si reprezinte mental realitatea. Aceasta inteligenta este des folosita si in exercitiile de control a starilor si de antrenament mental pentru succes (la sportivi mai ales).

3. INTELIGENTA VERBALA SI AUDITIVA

Sintaxa, semantica. Inteligenta marilor oratori, traineri, poeti, scriitori, umoristi. Cei cu inteligenta auditiva vor avea nevoie sa auda in cap lumea din exteriorul lor. Este tipul de inteligenta cel mai folosit de catre invatamantul actual - informatiile trebuie auzite pentru a fi asimilate.

4. INTELIGENTA MUZICALA SI RITMICA

Mozart va spune ceva? Este inteligenta muzicienilor de toate tipurile. Oamenii inzestrati cu acest tip de inteligenta au o perceptie fina a ritmului in toate evenimentele, in viata. Ei au nevoie sa gaseasca ritm in orice si sa inteleaga "muzica" din evenimentele vietii. Apoi invata la examen in ritm de Mozart... sau Eminem. Dupa preferinte.

5. INTELIGENTA KINESTEZICA
Inteligenta miscarii, a coordonarii. Gimnastii, acrobatii, jucatorii de tenis si sportivii in general. Cei care lucreaza direct cu lemnul si alte materiale (dulgheri, mecanici etc). Cei care invata utilizand acest tip de inteligenta au nevoie sa fie implicati si daca pot atinge si manipula diverse obiecte. Ei invata bine prin jocuri. Au nevoie si de miscare la nivel intern (adica mental).

6. INTELIGENTA INTRAPERSONALA

Este inteligenta singuraticilor, a poetilor solitari precum Rimbaud sau a preotilor care zilnic sunt in meditatie. Este inteligenta celor care aleg sa gandeasca complet diferit si sa iasa la modul "brutal" din tiparele societatii pentru a reflecta singuri, ei cu sine. Aceste persoane au nevoie sa stea singure si sa gandeasca pentru a intelege. Sa fie liniste si sa nu fie deranjati.

7. INTELIGENTA INTERPERSONALA

Este 6 exact invers. Este inteligenta marilor lideri, a celor care au influentat capacitatea lor de a dezvolta relatii interumane. Churchill, Ghandi, Napoleon sunt cateva nume mai recente. Primul nume mare din acest domeniu este Iisus. Cei cu inteligenta interpersonala reusesc sa uneasca si sa conduca oamenii cu o usurinta incredibila. Ei invata foarte bine in echipe, se implica in proiecte de grup si au nevoie mereu sa tina contactul cu oamenii.

Bineinteles, toti avem cate putin din fiecare si ne bazam pe 1-2 tipuri de inteligenta. Nu e neaparat mai bine sa ai ca preferina unul sau altul dintre tipurile de inteligenta. Pur si simplu este util sa stii carui tip apartii si sa inveti bazandu-te pe acel tip.
Si sa fructifici avantajele pe care ti le ofera.

Întrebări similare