| calubalan a întrebat:

La ce se refera legea lustratiei? http://gandeste.org/politica/legea-lustratiei/10037

3 răspunsuri:
| Fredie a răspuns:

Salutare. E vorba de o lege care nu s a aplicat niciodata in Romania. Mini rezumat: fostii nemenclaturisti, securisti, samd nu ar fi trebuit sa poata avea acces la functii publice, politice adica sa nu aiba acces la putere. happy Realizezi si tu sper, desi cred ca ai o varsta f mica daca intrebi asta, ca mersul tarii noastre arata ca s a intamplat exact pe dos. Adica suntem de 20 de ani condusi de aceeasi care au fost la carma tarii si inainte sau de copiii, rudele lor, samd. Bye.

| karellen a răspuns:

Legea lustratiei (proiectul ei, mai degraba) se refera la interzicerea accederii in functiilor publice ale statului roman a tuturor celor ce au detinut pozitii in PCR si aparatul represiv al statului comunist. Adica vechea nomenclatura, esalonul 2 etc. Lucru ce nu s-a realizat niciodata in Romania, iti dai seama. Vezi si Proclamatia de la Timisoara

| stelianr a răspuns:

Pentru a afla mai multe iti recomand sa citesti"O istorie a comunismului in Romania", manual pentru liceu, editat de Institutul de Investgare a Crimelor Comunismului in Romania.(23lei) Succes! s.r.

Întrebări recente