| anonomam a întrebat:

Puteti sa-mi explicati: Ce este profilul real si uman, dar va rog cat mai romaneste ca habar n-am ce sunt, cine sunt, ce fac, ce cuprind. Am cautat mult pe net si nu am inteles nimic, adica absolut nimic. Deci explicati-mi cat mai bine, ok?
Va rog din toata inimioara mea!

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Anon31241212 a răspuns:

Buna!
La profilul real vei studia,, stiinte exacte" (matematica, biologie, fizica, chimie) la greu. Profile reale sunt matematica informatica si stiinte ale naturii.
La mate info o sa faci multa mate si info, 4 ore de mate si 4 de info pe sapt. Si 2 ore de bio si chimie pana in a 11a, dupa care o sa faci doar o ora de bio si una de chimie.
La stiinte ale naturii vei face multa bio si chimie. 4 ore de mate in a 9a si din a 10a cate 3 ore de mate.
Si la mate info si stiinte ale naturii vei face 3 ore de fizica.
Profilul real este pentru persoanele care au afinitati spre domenii ca : matematica, informatica, medicina, politehnica (inginerie), etc. Deci daca iti doresti sa urmezi o cariera intr-unul din domeniile de mai sus du-te la un profil real.
La uman vei face foarte bine limbi straine si romana. (+ latina) De asemenea o sa faci cate 2 ore de istorie si geografie pe saptamana, in a 9a o sa dai teza la logica / latina, in a10a la psihologie. Daca iti place sa scrii, vrei sa devii sociolog, profesor de limbi straine, traducator, geograf sau istoric asta du-te la un profil uman (stiinte sociale sau filosofie). La filosofie o sa dai teza la latina si mate, fizica, bio, etc nu prea o sa faci. La sociale o sa ai 2 ore de mate si la fel ca si la filologie bio, chimie, info, etc nu o sa faci prea bine.
Depinde de inclinatiile tale. Mult succes!

1 răspuns:
| Justme1997 a răspuns:

La un liceu profil real ai mai multe ore de matematica, fizică, chimie, biologie. La profil uman faci mai multă română, istorie, limbi străine, geografie. Din clasa a zecea la profil uman poți să scapi de tot de matematica şi nu mai dai nici bacul din ea (cel puțin daca esti la profil de filologie)