| nicko_6736 a întrebat:

Salut, ce inseamna asistent social? ce poti sa faci? va rog nu-mi ziceti sa caut pe google pentru ca nu gasesc nimic explicit... fundita

Răspuns Câştigător
| Vizitiul a răspuns:

Studiez asistenta sociala!
Munca unui lucrator social este aceea de a ajuta oamenii in rezolvarea problemelor legate de situatia lor sociala sau de viata personala.
Asistentii sociali actioneaza in birouri precum si in case particulare, unde nu sunt probleme deosebite de mediu; totusi, unii lucratori sociali vin in contact cu oameni care pot fi la un moment dat agresivi sau dificili.
Pentru a practica aceasta meserie, inainte de toate ai nevoie de o pregatire teoretica temeinica.
Sa fi terminat studii medii, sau studii superioare cu specializarea in sociologie, sa aveti o atitudine pozitiva fata de oameni, sa stiti cum sa te porti cu oamenii, sa ai o tinuta si o conduita cultivata, o buna judecata si rabdare. Nu ai voie sa faci distinctia intre oamenii indiferent de sex, rasa, nationalitate sau religie imbratisata, scopul tau e sa le rezolvi problemele sociale si personale.

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nicko, nu te cred, nu ai cautat, daca cautai gaseai cel putin cateva zeci de site-uri, uite chiar primul care a aparut la rezultatele cautarii cu "asistent social": http://www.filosofie.ugal.ro/APROFESII/as.social.htm.

| CosteaVlad a răspuns:

Munca unui asistent social este aceea de a ajuta oamenii în rezolvarea problemelor legate de situația lor socială sau de viaţa personală.
Obligațiile sale includ: să stabilească situația generală socială a oamenilor care locuiesc într-o anumită zonă - să stabilească situația reală a familiilor care au probleme din cauza modului de viaţă nesatisfăcător, cu datorii, cu probleme de alcoolism, consum de droguri din partea unuia dintre membrii familiei, sau cu persoane care nu sunt în stare să se descurce singure din cauza vârstei înaintate, a bolii sau a altor probleme - să ajute oamenii handicapați, oferind sfaturi, inclusiv ajutor în completarea diferitelor formulare şi cereri - să coordoneze și să asigure servicii către comunitate din punct de vedere profesional, operațional și economic, inclusiv să administreze activități - să propună, iar în cazuri urgente, să rezolve plasarea imediata a copiilor și tinerilor în instituții de protecție și de rezidenţă, în familii adoptive în locul familiilor lor, în conformitate cu hotărârile date de tribunale - să presteze activități sociale în favoarea refugiaților, a oamenilor fără adăpost, sau a altor grupuri de indivizi cu probleme specifice, după cum este cazul - să desfășoare activitate de specialitate în instituțiile care tratează dependenţa de droguri și de alt fel - să reprezinte persoanele în procedurile juridice și administrative.
Activitatea lor se desfășoară în birouri precum și în case particulare, unde nu sunt probleme deosebite de mediu; totuși, unii lucrători sociali vin în contact cu oameni care pot fi la un moment dat agresivi sau dificili.
Ca şi echipamente folosesc tehnologia computerizată, ustensile de scris, documente și mai presus de toate, exprimarea verbală.
Pentru a reuşi este nevoie să fi terminat studii medii, sau studii superioare cu specializarea în sociologie, sa aveți o atitudine pozitivă faţă de oameni, să știți cum să vă purtați cu oamenii, să aveți o ținută și o conduită cultivată, o bună judecată și răbdare.
Mai multe detalii poţi găsi aici: http://www.filosofie.ugal.ro/APROFESII/as.social.htm şi aici: http://www.birouldeconsiliere.ro/detaliu.aspx?eID=279&t=Articole
O zi frumoasă! :)

| SunnyMidnight a răspuns:

Salut, asistentul social este aceea persoana care are grija de un individ cu anumite probelme de sanatate gen...handicap sau copii abandonati

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Se ocupa in principal cu recuperarea si (re)integrarea psiho-sociala si profesionala a persoanelor cu probleme speciale:deficiente psihice si /sau fizice, comportament antisocial(delicventa), probleme sociale diverse.Desfasoara o activitate complexa si variata: analizeaza influenta factorilor sociali asupra starii de sanatate mentala si a comportamentului uman, acorda consultatii privind drepturile si obligatiile asistatilor, colaboreaza cu institutii sau organizatii care au obiective similare, participa la elaborarea metodelor si tehnicilor de lucru, propun masuri de ajutorare sau recuperare. Munca unui lucrator social este aceea de a ajuta oamenii în rezolvarea problemelor legate de situatia lor sociala sau de viata personala.
Exercitarea profesiei de asistent social este avizata de Colegiul Asistentilor Sociali din Romania si autorizata de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale.
Asistentul social indeplineste o misiune sociala care are la baza valorile si principiile fundamentale ale profesiei: justitia sociala, demnitatea si unicitatea persoanei, integritatea persoanei, autodeterminarea, confidentialitatea, importanta relatiilor interumane, furnizarea serviciilor cu competenta si in beneficial clientilor.
Exercitarea libera a profesiei si independenta profesionala confera asistentului social dreptul de a actiona si a lua decizii in beneficiul clientilor sai si deplina raspundere a acestora.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu fac nimic asistentii sociali.Sunt niste indivizi angajati la primarii care iau bani absolut degeaba.Cica se mai duc prin case de rromi sa-i mai convinga sa-si dea copiii la scoala, bantuie pe la aia de iau copii in plasament, chipurile sa vada cum sunt ingrijiti copiii!
Cam atat, dar mai exact, niste paraziti.