| Sebastian147852 a întrebat:

Am o intrebare, in acest moment sunt clasa a 9-a la un liceu de profil economic, daca as dori sa ma mut in alt liceu pe turism si alimentatie, am auzit ca trebuie sa indeplinesc cateva reguli, dar nu le-am prea inteles. In primul rand, trebuie sa stau cel putin un semestru la acest liceu, in al doilea rand, media mea cu care am intrat in liceu trebuie sa fie egala cu media ultimului din clasa la care vreau sa ma mut? Sau media mea de pe primul semestru trebuie sa fie cel putin egala cu media ultimului la clasa la care vreau sa ma mut?, si in ultimul rand, trebuie sa dau aceste diferente, cum se procedeaza cu ele, imi vor spune din ce material sa invat, sau cum? Si apropo, eu am ales a doua limba sa fie limba franceza, daca aceasta clasa este pe italiana este vreo problema? Mersi de ajutor si de timpul acordat.

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Transferul in care se schimba profilul se poate face doar dupa cl. a IX-a, avand media de promovare a clasei cel putin egala cu media ultimului promovat din clasa unde vrei sa te transferi si reusind la examenele de diferente la materiile obligatorii pe care tu nu le-ai facut la profilul actual.
Sunt unele exceptii privind cand poti face transferul, conform Regulamentului-cadru, aprobat prin Ordinul MENCS nr. 5079/2016, citez:
"ART. 155.(1)Transferurile în care se păstrează forma de învăţământ, profilul şi/sau specializarea se efectuează, de regulă, în perioada intersemestrială sau a vacanţei de vară. Prin excepţie, transferurile de la nivelurile antepreşcolar şi preşcolar se pot face oricând în timpul anului şcolar, ţinând cont de interesul superior al copilului.
(3)Transferurile în care se păstrează forma de învăţământ, cu schimbarea profilului şi/sau specializării se efectuează în perioada vacanţei de vară.
(4)Transferul elevilor în timpul anului şcolar se poate efectua, în mod excepţional, cu respectarea prevederilor prezentului regulament, în următoarele situaţii:
a) la schimbarea domiciliului părinţilor într-o altă localitate, respectiv într-un alt sector al municipiului Bucureşti;  
b) în cazul unei recomandări medicale, eliberată pe baza unei expertize medicale efectuate de direcţia de sănătate publică;  
c) de la clasele de învăţământ liceal la clasele de învăţământ profesional;  
d) la/de la învăţământul de artă, sportiv şi militar;  
e) de la clasele cu program de predare intensivă a unei limbi străine sau cu program de predare bilingv la celelalte clase;  
f) în alte situaţii excepţionale, cu aprobarea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar."

0 răspunsuri: