anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

mama mea are 39 de ani, si luna asta i-a venit menstruatia de doua ori. se poate sa fie vorba de o dereglare? mersi

15 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Dacă a venit pe 1-2 august nu este nicio problemă.
Să meargă la un control ginecologic și un ecograf dacă se impune.
Sănătate!
Pa, pa.

| ioanaioana a răspuns:

Stai linistita ca nu va avea alti "mostenitori"winking. Da, se poate sa fie o dereglare.

| mdaria a răspuns:

Este posibil sa fie o dereglare, este posibil sa nu fie. Sa fie atenta daca mai apare aceasta problema. Depinde si de durata. Daca mai apare, atunci trebuie neaparat sa mearga la un doctor sa vada cauza, pentru ca este un deficit.

| Kriss96 a răspuns:

Cred ca este vorba de o dereglare cauzata de menopauza. Inainte de a intra la menopauza multe femei au dereglari. In curand va scapa definitiv.

| LucianStroe a răspuns (pentru Kriss96):

Menopauza la 39 ani? laughing

| Kriss96 a răspuns (pentru LucianStroe):

Da. Te rog sa nu comentezi daca esti in necunostinta de cauza. Citeste niste site-uri de specialitate si mai culturalizeaza-te putin. Dupa nume probabil esti si baiat. Ce sti tu despre menopauza? Sti din cauza maicatii. Dar menopauza poate aparea sub varsta de 40 de ani. De obicei apare intre 45-54. Si este insotita de niste dereglari. Dar nu e exclus sa apara mai devreme. Larevedere!

Da, sunt baiat cum zici tu, si peste 2 luni fac 46 de ani. Nu vad nimic deosebit ca intr-o luna de 31 de zile menstruatia sa vina de 2 ori daca intervalul e de sub 30 zile. La limita daca vine pe 1 si pe 31 ce mare chestie e?

Dar tu ai afirmat ca menopauza nu poate aparea la 39 de ani. Puteai sa zici de la inceput ca nu ti se pare nimic deosebit. Puteai sa dai un sfat persoanei in cauza. Dar ai preferat sa comentezi la mine. Si ai comentat prost, pentru ca menopauza poate aparea si sub 40 de ani. Si da, e mare chestie sa apara o dereglare la 39 de ani. Daca avea 17 era normal. Dar la 39 nu e. Dar tu probabil sti mai bine..ca doar esti baiat si te confrunti cu menstruatia.

Se pare ca esti total pe langa subiect.

Cine a intrebat a avut tonul ca s-ar fi intamplat ceva nemaipomenit, iar tu ai explicat aceasta printr-un lucru care se intampla extrem de rar (menopauza la 39 ani).

La adresa aceasta - http://www.sfatulmedicului.ro/Ciclul-menstrual/ciclul-menstrual-normal_1068

se gaseste fraza: "Cu toate ca lungimea medie a ciclului menstrual este de 28 de zile, un ciclu menstrual cu o durata de 21 pana la 35 de zile este considerat absolut normal."

Din aceasta fraza reiese ca PROBLEMA NU EXISTA, si cu atat mai putin exista menopauza pe care o visezi tu.

Eu nu sunt medic asa ca nu ma poate acuza nimeni ca mi-am dat cu parerea. Ca pentru asta a fost pusa intrebarea. Sa ne dam cu parerea. Tu esti total pe langa pentru ca ai afirmat ca nu poate exista menopauza la 39 de ani. Exista chiar destul de des sa stii. Chiar mai devreme de 39. Deci de ce sa nu luam si asta in calcul? Iar pe site-ul acela pe care mi l-ai distribuit cu copy-paste nu zice ca e normal sa ai menstruatie de doua ori in aceeasi luna. Nici macar nu intelegi ce ai citit.rolling on the floor))))))))))))))) Ce ai zis tu acolo se refera la cand apare menstruatia. Poate aparea mai devreme de 28 de zile. In ziua 21 de exemplu. Sau mai tarziu, in ziua a 35 a. In mod normal apare in ziua a 28 a. Iar luna are 30-31 de zile. Deci nu se justifica in fraza aia ca ar fi normal sa ai mentruatie de doua ori intr-o singura luna. Tu probabil ai inteles sa menstruatia dureaza 28 de zile rolling on the floor))))))))))))))

Eu am inteles ce scrie, si anume, repet (ca vad ca esti chioara):

"UN CICLU MENSTRUAL CU O DURATA DE 21 PANA LA 35 ZILE ESTE CONSIDERAT ABSOLUT NORMAL".

Repet: "21 pana la 35 zile = ABSOLUT NORMAL".

Repet: "21 - 35 zile = ABSOLUT NORMAL".

Mai repet?

"21 pana la 35 zile = ABSOLUT NORMAL".

deci daca 24 de zile, sa zicem, care e intre 21 si 35, e ABSOLUT NORMAL, si i-a venit prima oara pe 3 august, a 2-a oara i-a venit pe 27 august adica exact ieri.

Alte nelamuriri?

Nu prea intelegi cum e cu menstruatia, nu? De ce nu citesti tu despre motoare? Eu nu stau sa-ti explic cum e cu menstruatia si menopauza. Du-te la un doctor si intereseaza-te.

Evident.

| MissDi a răspuns:

Depinde datele... Daca intervalul din prima menstruatie pe aceasta luna si a doua este echivalent cu 24 de zile atunci e bine. Apropo.Pot sa vorbesc cu mama ta si sa ii cer niste sfaturi? Sau cu tine...
Succes oricum

| Daria4 a răspuns:

O răceală, multă sănătate