| machupicchu a întrebat:

Cine are adevarata putere intr-un stat?
Guvernul, presedintele, parlamentul, ministerele... sau poporul statului respectiv?

Răspuns Câştigător
Abh
| Abh a răspuns:

Poporul are puterea, presedintele&co. sunt doar reprezentatii nostri care ne urmaresc interesele. Ca sa inteleaga lumea ca suntem unde suntem din cauza noastra, e inutil sa dai vina pe un singur individ. Cei care ne-o dau la buci acum sunt cei pe care i-am ales noi, majoritatea.

18 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Cu toţii ştim dar puţini suntem de acord cu asta: masoneria este la puterea lumii.
Pa, pa.

| Bacemi a răspuns:

Poporul niciodata. E prea slab pentru ca e dezbinat. Nu vorbim acum de Agora. E vorba de neputinta exprimarii binelui pentru toti. Fiecare vrea un bine mai mare ca al celuilalt. Adevarata putere nu e detinuta mereu de aceeasi persoana sau acelasi grup. Asta depinde in mare masura de forma de guvernare. De obicei cel care are o putere mare este premierul insa cand presedintele este puternic, acesta poate detine 2 functii in acelasi timp.

| Hombre a răspuns:

Puterea intru-un stat o are presedintele si guvernul. Nu va mai iluzionati ca poporul are putere, el nu face altceva decat sa voteze si atat. Daca avea putere cu adevarat mai avea acum drepturile ciuntite?

Abh
| Abh a răspuns:

Lol @Margo, da, ii educ sa aiba simtul umorului.

Abh
| Abh a răspuns:

Pe siteul asta cu foarte multi copii se vorbeste despre boli venerice, avorturi, ejaculari inauntru etc., iar tu ma tragi la raspundere pentru o expresie figurativa? Daca am acel chenar care ma face 'expert' nu inseamna ca sunt un robot care raspund din dictionar mecanic. Bunul simt e subiectiv iar noi doi se pare ca nu suntem pe aceeasi lungime de unda, dar nu se poate face nimic in legatura cu asta. Si am dat-o pe off-topic.

| Vizitiul a răspuns:

Banul si coruptibilitatea!

| machupicchu explică:

Precizez ca am pus aceasta intrebare numai datorita evenimentelor actuale. si nu privind conceptul de putere...

| machupicchu explică:

Multumesc pentru rasunsuri. Este o intrebare la care se poate raspunde in f.multe variante, avand in vedere situatia noastra actuala.
Realitatea este ca puterea absoluta o are numai POPORUL, deoarece numai cu el este posibil tot ceea ce se intampla.
Cu cat este mai ridicat nivelul de cultura al unui popor, cu atat nu va putea fi prostit usor de catre cei care vor sa conduca si sa profite de prostia poporului respectiv, imbogatindu-se. Cei care conduc se folosesc de toate slabiciunile si tarele unui popor, favorizand agravarea acestora tocmai pentru as putea satisface dorintele meschine, avand totodata tupeul sa declare ca fac totul in "interesul poporului".
Cu cat un popor este mai destept, cu atat constientizeaza ce este bine si ce este rau si stie sa-si numeasca conducatorii. Este constient de forta sa si nu sovaie sa si-o exercite atunci cand situatiile o cer.
@anonim :Coruptia, spaga, minciuna, tupeul, inselaciunea, lenea, etc... vor disparea numai prin introducerea reala a RESPONSABILITATII PENALE SAU CIVILE (dupa caz)la toate nivelurile si nu prin constientizarea individului, constientizare nerealizata de nimei din lumea aceasta niciodata(comunismul cerea constientizarea individului), fiind declarata ca fiind irealizabila.
@abh : multumesc pentru expresia plastica, cam dura, dar reala.
@legiuitoarea : nici masonii nu ar exista fara puterea poporului(popoarelor), dar :
In vremea lui Ceausescu s-a creat un precedent si nu Ceauseascu l-a creat : Am fost singura tara din lume care nu depindeam de nimeni, nu aveam nici o datorie nimanui, nimeni nu se putea baga in problemele tarii noastre. Situatie de totala independenta preluata de hotii actuali si. ce a urmat stim cu totii. ce va urma... UN DEZASTRU pentru intreg poporul roman, daca vom accepta si astepta sa ni se tot dea... cianura lent si sigur.
In rest... "Traim in Romania si aceasta ne va costa viata!"

| shadovv a răspuns:

Puterea este un concept relativ...

| Cronki a răspuns:

Intr'o tara democrata, este necesata despartirea puteriilor de decizie intr'un stat. In Romania de azi, Presedintele (Base) impune celorlalte puteri, sa'i respecte deciziile idioate, care in mod evident nu aduc beneficii statului. Un mic exemplu: Boc inainte de a fi prim-ministru a fost profesor universitar la facultatea de drept. Boc stie foarte bine, ca un parlament multicameral este un avantaj, spre deosebire de unul unicameral propus de Base si votat de prostime la referendum, dar cu toate astea Boc (dintr'un motiv sau altu)sustine ideea idioata a presedintelui, si nu se impotriveste acestuia desi are dreptul si puterea. (Intr'un parlament multi cameral, o lege, inainte sa fie pusa in aplicare, trebuie sa treaca prin toate aceste camere de decizie. Ideea lui Base consta in aceea ca legea va intra intr'o singura camera de decizie, in majoritate formata din oamenii lui. Prin acest lucru urmareste controlul)

| Cronki a răspuns:

Ne este vinovata CRIZA de declinul economic din aceasta tara! Vina apartine creierelor bolnave care conduc de ceva timp aceasta natiune. Nu vad nici o iesire din aceasta criza nici macar in urmatorii 20 de ani. Suntem intr'un exploziv declin economic, care nu este constientizata de cei cu putere de decizie. In acest moment, romanului nu'i mai ramane decat ideea emigrarii!

| matt25 a răspuns:

Margo a fost singura care a dat un raspuns ca lumea, intr-adevar, depinde de stat, Constitutia Romaniei prevede ca noi suntem un stat semi-prezidential. @ Legiuitoarea, da asa este, dar nu era relevant pentru intrebarea lui machupicchu.

| roxyema a răspuns:

Ar tb sa fie poporul dar daca presedintele ne manipuleaza ca pe marioneta de prim ministru nu avem cei fake dar totusi ma bucur ca intr-un sf a luat cineva decizia de a se impune si sper sa functioneze pana la urma da cred ca pana nu distrug tara asta nu se vor lasa si atunci vor incheia cu toata chestia astabig grin

| buybooks a răspuns:

Daca o pui asa, presedintele are cea mai mare putere: numeste guvernul, poate dizolva parlamentul.
Da, in practica, nimeni n-are puterea, pentru ca e un cerc vicios. Cisteste despre "separarea puterilor in stat". E cel mai bun mod posibil, pentru a evita abuzurile. Citeste Constitutia Romaniei, te va ajuta sa intelegi mai bine.

Iti recomand:
http://www.buybooks.ro/constitutiaromanieithemiscart.html
http://www.buybooks.ro/suveranitatea-i-separa-ia-puteri.html

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La noi in tara? PAPURA VODA.paoura voda este nume de voievod.se scrie cu majuscule.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Toti impreuna dar si fiecare separat.
Suntem mai puternici decat se crede, dar trebuie vointa, idei, organizare, disciplina.
Incepand fiecare cu el insusi, acasa si in societate, sa faca ce-i revine de facut; sa dea exemplu pozitiv, sa cunoasca interesul personal dar si cel de grup!
Altfel suntem ca orice familie dezorganizata, fiecare-i lasa pe ceilalti (ea, el, copilul, socrul...) sa faca ce ar fi de facut (sa aprovizioneze camara, sa mature casa, sa duca gunoiul, sa bata covorul, sa sterga praful)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cineva a raspuns mai sus ca puterea actuala este coruptibilitatea!

CONCLUZIA mea personala:
Trebuie sa facem cunoscut urmatorul text, unui numar cat mai mare de persoane si in cel mai scurt timp!
Cetatenii de rand (poporul) SI cetatenii publici (persoanele publice) sa se schimbe personal - sa inceapa fiecare cu EL.



Fiecare trebuie sa-si puna aceasta intrebare - inlaturarea CORUPTIEI.



Fiecare sa nu se lase corupt prin "atentii" suplimentare, cand isi face munca sa.



Fiecare sa nu mai dea spaga sau bacsis celor din jur.







Lansarea unei campanii anti-coruptie, anti-spaga, anti-bacsis.



Trebuie sa fie de lunga durata si mediatizata zilnic.



In ziare, pe postul de TV, pe internet, in cutii postale, in familii, in grupuri, peste tot: in momentul cand sesizam ca cineva este pe punctul de a genera coruptie, sau ca cere spaga; trebuie sa i se spuna in fata si fara jena - ca a fost detectat!



...



Eu nu dau spaga, nu sunt corupt! Nu primesc spaga, nu suport coruptii. Dar voi?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai eu am mai sugerat in nenumarate mesaje sa lasam TV la o parte si ziarele la fel si sa ne formam opinii din realitatea societatii, strada, slujba, scoala,...
semneaza : un anonim