| tudorvolcano a întrebat:

De ce se duce o campanie continuă pentru construirea școlilor și a spitalelor? Mi se pare o prostie pe termen lung.
Problema aici stă în modul în care ne îngrijim noi infrastructura de care dispunem decât să cheltuim o grămadă de bani pe manoperă și după aceea restul construcției să nu fie terminat.
1) România are nevoie principală de o restructurare a clădirilor pentru a putea să reziste seismelor
2) Trebuie ca să ne reparăm imediat pereții sparți ale clădirilor, să le renovăm și să le punem în funcțiune.
3) Trebuie ca românii să fie mai riguroși în legătură cu curățenia în hoteluri, spitale, sau școli.
4) Trebuie dusă o campanie masivă de izolare termică și fonică a clădirilor de care dispunem.
5) Triplu-termopanele sunt o soluție mai bună decât cele duble.
6) Odată la 10 ani orice spital trebuie ars din temelie pentru a fi rapid reconstruit. Singura soluție cu adevărat fiabilă pentru protejarea pacienților de micro-organisme, insecte sau virusuri periculoase.
7) Trebuie dusă o campanie în care consumul de energie al clădirilor este redus prin sisteme moderne.
8) Trebuie să creștem producția de energie regenerabilă pentru stabilizarea economiei.
9) Horticultură urbană plasată strategic = auto-aprovizionare a zonelor urbane și reducerea prețurilor la alimente, stimulent pentru reinvestirea capitalului de care dispunem în proiecte strategice
10) „Merge și așa" = sărăcie
Alte soluții pentru clădiri?

2 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Ca sa faci asa ceva la cladiri, dupa cum spui tu, trebuie sa le ai.In primul rand spitatele si scolile.Care sunt mult prea putine pentru nevoile populatiei.Ai tu ceva idei bune dar aspiri mult prea sus.

| tudorvolcano explică (pentru darrio2007):

Mă refer la faptul că nici spitalele și școlile pe care le avem nu sunt de bună calitate. Mai întâi trebuie să le facem mai bune pe cele pe care le avem. Nu cred că avem bani destui pentru a face cap-coadă destule spitale sau alte școli. Majoritatea ar începe să fie construite și abandonate de guvernul următor și ulterior lăsate așa timp de 20 de ani din cauza unor tăieri de la buget.
Cei drept aspir cam sus, dar cred că aceasta este una dintre soluții ca să putem evolua. O creștere economică poate câteodată fi și una dureroasă, unde oamenii vor avea de suferit până ce obiectivul final este atins. Ulterior ne ocupăm de problemele populației. Când vom avea cel puțin 27.000 de dolari pe cap de locuitor, atunci vom fi capabili să construim numărul necesar de spitale și școli.