Extrema dreapta este asociata cu nazismul, neo-nazismul, fascismul si neo-fascismul si ideologii precum nationalismul extrem, sovinismul, xenofobia, rasismul.
Prin urmare, toate partidele de extrema dreapta sunt fasciste sau contin concepte ideologice derivate din fascism.
Nazismul este considerat o forma a fascismului. Insa diferenta dintre cele doua consta in nivelul rasismului: fascismul pune accent pe societatea totalitara, pe cand nazismul pune accentul pe rasa.
Singurul element comun dintre fascism și partidele de extremă dreapta contemporane este naționalismul.
Si corporatismul. Tind sa cred ca toate partidele de extrema dreapta au factorul fascist prezent in ele. Dar totul e o chestiune de nuanta. Nu poti delimita clar.
Oarecum corectă afirmația, dar depinde și ce se înțelege prin fascism. Fascismul e o extremă a extremei dreaptă, ca să mă fac înțeles.
Imi amintesc cu amuzament o replica pe care o citisem odata: Intr-o lume in care nu totul e de extrema stanga, totul e fascist. Unii nu considera fascismul ca o ideologie politica in sine.
Stii ce? Sa-i ia naiba cu extremele lor! Sunt hippie!
sdaads întreabă: