| Costyn330 a întrebat:

Salut, am și și eu o nedumerire...
În casa eram 4 persoane, spun asta pentru ca bunica mea a decedat, am rămas 3. Tatăl meu și tataie (cel vitreg). E timpul sa se facă succesiunea între cei 3 frați și soț, sa se stabilească ce și care primește, toți vor sa ii facă vorba bunicii adică sa îmi treacă mie casa pe numele meu, toți renunță la părțile lor și ii da lui tata moștenirea. Tata voia sa îmi facă mie contract vânzare-cumpărare, dar notarul mi-a spus ca nu se poate deoarece casa este pe un teren concesionat, țin sa precizez ca tataie are copiii lui din căsătoria anterioara și este cam principalul proprietar acum, pentru ca sunt și căsătoriți, dar bunica în actul de deces apare pe vechiul ei nume (pe care îl port și eu), nu pe acest nume de la tataie vitreg. Acum cea de la notariat mi-a spus ca nu se poate face nimic ca, casa sa fie pe numele meu... Și e chestia de copiii lui, știe careva dacă se poate face prin notar sau avocat alt demers ținând cont ca este teren concesionat?

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Dupa bunica ta sunt mostenitori bunicul (daca acea casa a fost construita pe timpul casatoriei) si toti copiii bunicii.
Daca bunica avea casa inainte de casatorie atunci mostenitori sunt copiii bunicii.
Chiar daca terenul este concesionat tot se poate face mostenirea asupra casei.
Mostenitorii bunicii sa faca procedura succesorala si apoi pot sa-ti doneze casa tie.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu se poate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dar deunde stii tu ca toti renunță la partea lor de mostenire in favoarea ta, eu cred ca ei te au mintit si cand vor fi chemati la notar fiecare va vrea partea lui de mostenire din acea casa si mi se pare normal deoarece nu poti lua tu tot si ei sa o ia in mînă, asta e mentalitatea românului, da i bă dracului, ca nu le trebuie nimic ca ei au dar eu nu, casa se imarte in mod egal nu sa i ei tu tot si ei pielea plii.

| Costyn330 explică (pentru anonim_4396):

Vad ca ești cam irascibil asa, te-ai lovit cumva de situație sau cum? Pai bunica doar ea m-a crescut, și ea mereu a tras pentru mine și cu o săptămână înainte ne apucasem sa facem actele sa lase tot pe numele meu, dar îmi dau seama cât de zgârcit sunteți dvs prin acest reply... Toți vor sa îmi lase pentru ca asta a fost dorința ei, și ei toți vor sa dea semnătura precum că renunță. Absolut toți, la noi este înțelegere.

| daniel889 a răspuns:

Nu stiu ce inseamna "teren concesionat", daca te referi la terenul aflat in drept de folosita pe durata existentei cladirii, atunci acel teren conform legii 18/1991 poate trece in proprietatea celui ce detine cladirea, la cerere, nu trebuie platit pentru acel teren. Asta de asemenea nu are legatura cu cine poate mosteni casa. NU PRIN NOTAR se face mostenirea, ci prin instanta de judecata. Procesul este simplu, mostenitorii de drept spun ca renunta la mostenire si totul se incheie rapid. Consulta un avocat.