| Daughter a întrebat:

Care sunt obiceiurile cele mai des intalnite in traditia romaneasca cand vine vorba de inmormantare?
Dar in zona Bucurestiului?

5 răspunsuri:
| AC4S4 a răspuns:

Depinde si de cult.
La neoprotestanti se organizeaza priveghi inainte de inmormantare. Nu se recomanda sa se dea de mancare la inmormantare, dar unii care isi permit, o fac. Mai nou am observat ca in loc de cumpararea coroanelor, se dau bani la familiile indoliate.
Pentru omul mort nu mai poti face nimic, sufletul sau a mers in ceruri, de aceea inmormantarea nu ar trebui sa cauzeze costuri in plus pentru familie. Costuri sunt doar pentru sicriu, mormant si pamantul din cimitir.

| vocea a răspuns:

Sa dai de pomana, sa lasi un pahar de bautura si de apa la fereasta 40 de zile ca sufletul mortului sa consume daca ii este sete.

| TrăieşteClipa a răspuns:

Biserica a inventat o intreaga suita de reguli tampite ca sa suga cat mai multi bani de pe urma decedatului.
La catolici totul este simplu si te costa de 10 ori mai putin.

| VelaJohnny a răspuns:

Sa veghezi noaptea mortul sa nu fuga, in caz ca il ti in casa cele 3 zile. Sa ii fie cumparate coroane si puse la mormant.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Să se cheltuie mii de lei din partea familiilor care nu-i suficient că-s îndurerate de pierderea unui membru, dar mai sunt nevoite să și cheltuie o căruță de bani ca să-l înmormânteze "creștinește" ca nu cumva să-i ajungă sufletul în "iad" sau cine știe ce scuze penibile mai au. Mai umpli și burta și portofelul popii pentru asta și am auzit de ceva timp că trebuie să plătești statului sau bisericii și impozitul pentru pământul ocupat de sicriul decedatului, dar nu știu dacă este adevărat.
Și să nu mai zic că timp de nu știu cât timp se mai fac și praznice odată la nu știu cât timp, lucru care reprezintă alte cheltuieli în plus, "să fie de sufletul decedatului", de parcă l-ar ajuta cu ceva. Serios acum, trăim în România, nu toți își permit să plătească toate prostiile astea inutile. Mătușa mea de exemplu s-a împrumutat din bancă când a murit bunicul.
Incineratul are fix același efect ca și o înmormântare normală pentru că la moarte sufletul se desprinde de trup și se duce unde s-o fi ducând și practic este fix același lucru că arzi corpul decedatului în care nu se mai află sufletul și uiți de tot sau că-i faci o înmormântare de mii de lei unde îi bagi corpul în pământ și-l pomenești prin praznice nu știu câți ani la rând.

Întrebări similare