| anduta1999 a întrebat:

Exista Dumnezeu? Cel mai bun raspuns cu argumente primeste funda.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu am tot pus asfel de intrebari aici pe site(dar le-am sters).
Crede-ma nimeni nu stie exact sa raspunda la aceasta intrebare(desi argumente se pot da si pro si contra o gramada)-eu vreau sa cred ca nu exista caci prea multe neregularitati am intalnit peste tot-dar mi-am pus o intrebarea:Oare cunosc eu totul? infinitul?
Cu siguranta nu cunosc destul!



Nu vreau sa cred in aberatii asta-i CLAR!(religioase ma refer)
Dar cu siguranta nu vreau nici sa iau in deradere ceva ce nu cunosc!
Doar VIITORUL va putea sa imi dea un raspuns CERT(SIGUR)!

| anonimg a răspuns (pentru anonim_4396):

=Raspuns si pentru tine, si pentru anduta1999 si altii=

Tu spui:
"Doar VIITORUL va putea sa imi dea un raspuns CERT(SIGUR)!"
Problema necesita un raspuns rapid; deoarece nu cunoastem nici clipa urmatoare si nici ziua de maine. Intre raspunsul tau si al meu stim doar un lucru sigur, cert -ca multi oameni n-au mai apucat sa ajunga in "viitorul" mult visat si "plin" de raspunsuri: au murit. Au murit fara sa gaseasca raspuns la intrebarea vitala daca exista sau nu Dumnezeu. (Credinciosi sau nu, consideram vitala chestiunea aceasta).

Daca prin absurd nu ar exista Dumnezeu, odata ce in mine a luat nastere nu numai dorinta de cunoastere, ci si nevoia de a avea viata vesnica, atunci cum pot sa imi innabus(sa sting) aceasta dorinta? Nu as fi eu ca toti ceilalti oameni -fara nadejde si fara viitor in lume? Daca un angajat are posibilitatea sa fie avansat in functie si acesta refuza, nu il catalogam noi ca fiind fara minte?
Deci daca am posibilitatea sa fiu mantuit, de ce as refuza lucrul acesta? Nu as fi eu privit ca un nebun?
Ca sa intelegem lucrurile, acestea trebuiesc privite prin prisma vederii lor. De aceea, ca sa-L intelegem/sa-L cunoastem pe Dumnezeu, trebuie sa facem aceasta dupa felul Lui de gandire, si nu dupa al nostru. Poate ca ati auzit chiar de vorba aceasta: "Ca sa judeci un om trebuie mai intai sa te incalti cu mocasinii lui."
Un alt gand pe care vreau sa-l specific, este ca un copil nu-si iubeste parintele ca ar avea in el dragostea aceasta, ci pentru ca parintele il iubeste. Tot asa, daca un om se simte atras de Dumnezeu, dorinta aceasta nu vine de la om ci de la Dumnezeu; convins fiind ca Dumnezeu il iubeste.

Un alt gand care poate trezi admiratia oricaruia dintre noi este acela ca universul este prea perfect, prea frumos ca totul sa fie la intamplare. De la cel mai mic atom si pana la intreg universul descoperit se vede atata perfectiune si frumusete; ba inca exista atata sentimente si ganduri care innobileaza mintea si inima omului, si care inalta fiinta umana pe cele mai inalte culmi ca sa mai putem spune ca noi ne tragem din moluste sau cine stie ce mamifere.
Universul intreg cu galaxiile lui necuprinse! Cineva trebuie sa le fi facut! Si tot pamantul acesta care ofera existenta vietii! Oare sa traim noi doar 70-80 de ani(cine ii apuca si pe acestia) langa cei dragi ai nostri? Noi nu mai avem nevoie de nimic altceva decat de... viata vesnica. "Si viata vesnica este aceasta: sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat, si pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu." (Ioan.17:3)

| Inferno a răspuns (pentru anonimg):

Daca,prin absurd, Mos Craciun nu ar exista cum as mai putea eu sa primesc jucarii de la el?

| anonimg a răspuns (pentru Inferno):

Daca te-ai inchina lui mos craciun te-as crede. Eu nu invat pe altii ceea ce eu nu fac.

| Apocaliptic a răspuns (pentru anonim_4396):

Asta e problema, ca vei primi raspusul cand va fi prea tarziu...
Iti dai seama ca e riscul prea mare, nu? Daca nu crezi ca exista Dumnezeu, risti sa ajungi in iad, acolo unde nu mai mori, dar e o durere mai mare decat cea mai mare durere de pe Pamant.
O viata frumoasa(DACA e frumoasa) si fara griji riscand sa ajungi in iad, sau o viata lasand-o in mana Domnului stiind ca ajungi in Rai.

26 răspunsuri:
| Duucu a răspuns:

Poate să existe, dar nu așa cum îl credem noi.

| milan9 a răspuns:

Un argument valabil pentru cei care doresc un suport sincer pentru credinţa lor în existenţa sacrului a fost oferit de un mare om de ştiinţă, Erwin Schrödinger, laureat al premiului Nobel pentru fizică cuantică.
- El a observat că volumul maxim al unei gene (particulă a materialului ereditar) poate fi cuprins într-un cub cu mărimea laturii de MAXIM 100 distanţe atomice – însumând astfel un număr de atomi cuprins între o mie şi un milion – în funcţie de tipul şi de mărimea atomilor).

- Tot el afirmă că este practic imposibil ca acest număr limitat să poată explica un comportament ordonat, să formeze o structură organizată, să posede un,, program" de autoreproducere completă, de redare a unui caracter, funcţie sau organ în organismul dezvoltat ulterior, un,, program" de coordonare cu celelalte gene, de gestionare a unui metabolism propriu etc…

- Automat, concluzia acestei realităţi, este faptul că existenţa şi manifestarea unei gene, şi prin translaţie – a vieţii în general, constituie, în faţa oricărei tehnologii avansate, o enigmă, un mister de neînţeles, o manifestare minunată a Sacrului, o amprentă discretă a Celui care se află în spatele cortinei...

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Ti-a iesit sondajul? unde ne incadram?

| sublime89 a răspuns:

Argumentele sunt peste tot in jurul tau. Trebuie doar sa vrei sa le cauti. Citeste carti despre stiinta, uita-te la documentare, citeste de pe internet, si trage tu toate concluziile dupa ce compari ceea ce afli cu ceea ce scrie in biblie. Cand vei vedea ca nimic nu se potriveste cu ce scrie acolo, vei incepe sa ai dubii in legatura cu existenta lui d-zeu, si pe buna dreptate.

| stlucian a răspuns:

Daca exista Dumnezeu?
Un raspuns pe cat de plauzibil pe cat de real poate fi vizionand filmul "Contact":

http://www.imdb.com/title/tt0118884/
PANA LA SFARSIT!

dar daca lasam la o parte filmele si trecem in sfera intuitiei/credintei cred ca cineva totusi a creat universul exceptand "big bang-ul" acel ceva care a produs aceasta revolutie in materie necesita o cunoastere mult mai eleborata.Mai nou si Vaticanul a acceptat posibilitatea existentei unor fiinte extraterestre!
Dar sa reiau intrebarea ta incepand de la cunoasterea focului/rotii/"agriculturii"/constructiilor mari gen piamide/insula pastelui/stonehenge/etc nu cred ca au putut fi construite fara ajutorul cuiva!

Personal cred ca acolo sus pe toti ne iubeste indiferent de religie pentru ca mai toate au la un moment dat un numitor comun! Daca studiezi iti vei da seama ca un lucru sau mai multe ne leaga pe toti intr-un "vas energetic" indiferent daca sunt plante/animale pe care deocamdata nu-l putem dovedi/explica.

Stiinta incearca sa descopere aceste lucruri cum ar fi "particula boson" sau particula lui Dumnezeu dar lucrurile sunt incerte deocamdata :(

Astea fiind spuse EU CRED IN DUMNEZEU chiar daca astept explicatii logice cum ar fi 1+1=2 (teoria cuantica e de alta parere dar nu intru in detalii)ca asta e firea noastra.

Poate mai vorbim despre acest subiect... desi cred ca e cam devreme pentru tine :-bd

| Moisie a răspuns:

Vrei argumente biblice sau le preferi pe cele din realitate?
La capitolul "argumente biblice" poti gasi in Geneza/Facere cel putin doua afirmatii ale divinitatii in care recunoaste ca Omul a ajuns un Dumnezeu si una a lui Isus din Nazareth in 1 Corinteni 3; 16!
Cat despre argumetele din realitate, ele dovedesc acelasi lucru fie si prin minorul fapt ca oamenii amelioreaza si adapteaza genetic creatia lui Dumnezeu prin asa zisa ingenerie genetica dar si prin faptul ca Societatea Umana in tarile dezvoltate, avansate si civilizate (adica nereligioase) vedem ca societatea este mult mai "atotputernica" decat Dumnezeu si mult mai mantuitoare decat Isus, personaje care sunt la fel de vizibile ca Omul Invizibil si la fel de atotputernice cat un pitic de gradina, motiv pentru care oamenii inteligenti cand sunt bolnavi nu fug la popa si nici la biserica ci apeleaza tot la puterea stiintei!
E clar asta?

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut

Vezi aici câteva argumente care te-ar putea ajuta să găseşti răspunsul: http://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/1101989230

Cele bune!

| andrei1237 a răspuns:

Normal ca exista, El a creat lumea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca faci niste sapaturi in categoria asta, vei gasi destule intrebari de genul asta. cred ca sunt destui care s-au saturat sa raspunda la aceleasi intrebari de 2-3 ori pe saptamana si sunt sanse sa nu primesti multe raspunsuri.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:



Cred intru unul Dumnezeu, Tatal Atoţiitorul, Facatorul cerului si al pamantului, al tuturor celor vazute si nevazute.

Si intru unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul-Nascut, Carele din Tatal S-a nascut mai inainte de toti vecii. Lumina din lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut nu facut; Cel de o fiinta cu Tatal, prin Carele toate s-au facut.

Carele pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire S-a pogorat din ceruri si S-a intrupat de la Duhul Sfant si din Maria Fecioara, si S-a facut om.

Si S-a rastignit pentru noi in zilele lui Pontiu Pilat si a patimit si S-a ingropat.

Si a inviat a treia zi, dupa Scripturi.

Si S-a suit la ceruri si sade de-a dreapta Tatalui.

Si iarasi va sa vina cu slava, sa judece vii si mortii, a Carui Imparatie nu va avea sfarsit.

Si intru Duhul Sfant, Domnul de viata facatorul, Carele de la Tatal purcede, Cela ce impreuna cu Tatal si cu fiul este inchinat si slavit, Carele a grait prin prooroci.

Intru una, sfanta, soborniceasca si apostoleasca Biserica.

Marturisesc un Botez, intru iertarea pacatelor.

Astept invierea mortilor.

Si viata veacului ce va sa fie. Amin

| ksuper31 a răspuns:

Eu unul nu cred ca exista Dumnezeu, eu stiu.

| zaratu a răspuns:

Normal ca exista, dar sa fiu sincer eu 50% cred ca ne tragem din mimuta si 50% creatii de autototputernicul

| danyelos a răspuns (pentru zaratu):

Citez "mimuta"?"autotputernicul"? Pot sa te intreb si cati ani ai? Daca vin aici toti copii si raspund la fel ca tine.o sa ajungem ca ne-am "tras"(sau provenim) din cine stie ce specie.

| ADN30 a răspuns:

Dacă aţi găsi un ceas de mare precizie, aţi trage concluzia că el s-a format în urma combinaţiilor întâmplătoare ale unor particule de praf? Evident, o persoană inteligentă l-a făcut. Există însă un „ceas" şi mai uimitor. Planetele din sistemul nostru solar, precum şi stelele din întregul univers se mişcă cu o precizie mult mai mare decât toate ceasurile proiectate şi fabricate de om. Galaxia din care face parte sistemul nostru solar conţine peste 100 de miliarde de stele şi, potrivit estimărilor astronomilor, în univers există 100 de miliarde de astfel de galaxii. Dacă un ceas este dovada unui proiect inteligent, cu cât mai mult stau lucrurile aşa cu universul, care este mult mai vast şi mai complex! Biblia vorbeşte despre Proiectantul acestuia, numindu-l „adevăratul Dumnezeu, Iehova, Creatorul cerurilor şi Dumnezeul cel Mare care le-a întins". — Is. 42:5; 40:26; Ps. 19:1.

| R0VER a răspuns:

.
1.
"La început, Dumnezeu a făcut cerurile și pamântul." - Geneza 1.1
Biblia nu se straduiește să convingă pe cineva că Dumnezeu există. ea pur și simplu ne relatează faptele.

2.
"Cerurile spun slava lui Dumnezeu, și întinderea lor vestește lucrarea mâinilor Lui.
O zi istorisește alteia acest lucru, o noapte dă de știre alteia despre el.
Și aceasta fără vorbe, fară cuvinte al caror sunet să fie auzit:
dar răsunetul lor străbate tot pământul, și glasul lor merge până la marginile lumii."

http://ow.ly/u9XEx

.

| Amphytrion a răspuns:

Depinde de ce intelegi tu prin Dumnezeu! Daca crezi in YAHWE, care si-a pus bazele credintei prin amenintari si pedepse, ar trebui sa te mai gandesti :http://www.youtube.com/watch?v=_6qqGo-wmdk

| Șeremet_Doinita-Augustina_1996 a răspuns:

Exista desigur.Biblia ne spune

| Danaberciu a răspuns:

Am sa iti argumentez eu, in mare parte ca Dumnezeu exista. Deci :
Daca prin absurd nu exista Dumnezeu, atunci ar fi imposibil din punct de vedere stiintific sa avem aceasta energie si materie in univers! De ce?
Pentru ca la un moment dat ar fi trebuit sa se treaca de la NIMIC la…materie si energie, lucru care stiintific este imposibil, intrucat se violeaza, se incalca clar Principiul Intai al Termodinamicii!
Argumentul etnologic este doar o simpla presupunere. El atrage atentia asupra faptului ca la toate popoarele, indiferent de locul lor pe glob, s-au observat forme religioase care au insotit o tendinta generala si irezistibila de a crede in ceva supranatural. Din aceasta realitate se poate trage concluzia ca undeva, in adincul fiintei umane, este inscrisa convingerea ca omul nu este singur in univers si ca mai exista o putere sau niste puteri superioare lui.

Argumentul cosmologic este bazat pe rationamentul logic ca orice lucrare presupune un lucrator si orice creatie dovedeste existenta unuia care a creat-o. Cu alte cuvinte, lumea aceasta cu locuitorii ei nu s-ar fi putut crea singura; trebuie sa existe undeva un Dumnezeu inteligent care a produs aceasta lume si aceste fiinte inteligente.

Argumentul teleologic (de la grecescul "telos", care inseamna "scop", "tinta") deriva din observatia ca pretutindeni in jur observam in creatie structuri inteligente care par a apartine unui plan universal. Daca exista insa un plan unificator al lumii, atunci trebuie sa existe si o minte inteligenta in care s-a nascut si care-l guverneaza spre implinirea unor scopuri ale sale.

Argumentul ontologic este o productie abstracta a logicii care scapa omului modern superficial. In forma lui cea mai simpla, acest argument spune ca ceea ce poate fi gindit trebuie sa existe: daca Dumnezeu este intruchiparea perfectiunii si daca perfectiunea implica existenta, atunci Dumnezeu trebuie sa existe.

O exprimare mai accesibila este urmatoarea: pentru ca gindirea umana sa aiba valoare, Dumnezeu trebuie sa existe, caci simpla notiune de finit presupune existenta Infinitului, si simpla idee de creatie implica undeva un Creator, etc. Cu alte cuvinte, simpla nevoie de valoare a gindirii umane presupune existenta a ceea ce putem gindi (Leander S. Keyser, A System of Christian Evidence (Burlington, Iowa; Lutheran Literary Board, 1930), p. 199).

Fireste, aici nu este vorba despre Dumnezeu ca despre un simplu produs al imaginatiei umane. Immanuel Kant nu a fost prea convins de valoarea argumentelor teiste (care dovedesc existenta lui Theos, Dumnezeu). El a propus insa un al cincilea, argumentul moral. Kant a simtit foarte puternic ca exista evidenta unui profund caracter moral al lumii. Omul este plasat intr-o lume guvernata de anumite legi morale. El se poate ridica impotriva acestei realitati si poate actiona impotriva legilor morale ale lui Dumnezeu, calcindu-le, dar el nu poate desfiinta prin aceasta existenta lor si nici nu le poate desfinta caracterul lor moral; omul nu poate scapa consecintelor pacatului sau. Deci, rationeaza Kant, daca exista niste legi morale suverane, atunci trebuie sa existe si un Legiuitor care se poarta ca Guvernator al existentei.

Pentru cel ce vrea sa ia in consideratie toate argumentele, ni se pare nedrept sa omitem dintre ele unul foarte profund si anume: caracterul si marturia pe care o au Scripturile. Este evident ca ele au exercitat o influenta salutara oriunde au patruns si au fost tratate cu respect. Oamenii care au primit mesajul Bibliei au devenit mai buni si mai drepti. Este clar ca aceasta carte remarcabila postuleaza existenta unui Dumnezeu personal si maret. Am putea intreba deci: De pe ce temelie vorbesc aceia care indraznesc sa contrazica marturia Cartii cartilor?

Exista de asemenea si marturia depusa de Isus Hristos. Toti stiu ca El a fost un om cinstit, bun si drept. Vorbele Lui ne spun ca El cunostea din experienta personala despre existenta lui Dumnezeu. Am putea intreba din nou: Pe ce baza contrazic necredinciosii marturia lui Isus Hristos?

Am mai putea adauga argumentul experientei crestine. De-a lungul istoriei Bisericii crestine, milioane si milioane de oameni sinceri si buni au marturisit ca ei au gustat dulceata partasiei cu Dumnezeu prin credinta in Isus Hristos si ca au devenit constienti de realitatea prezentei lui Dumnezeu si a vesniciei. S-ar cuveni sa intrebam iarasi: Poate oare orbirea unora sa-i dovedeasca mincinosi pe cei care vad? Sau poate oare faptul ca unii nu L-au crezut pe Isus Hristos si si-au predat vietile in mina Lui sa dovedeasca faptul ca toti ceilalti care au facut aceasta traiesc numai o iluzie?

Se pare ca in aceste probleme despre argumentarea existentei lui Dumnezeu teologii au alunecat dintr-o extrema in cealalta. S-ar prea putea ca in generatiile trecute si Catolicii si Protestantii sa fi exagerat importanta dovedirii rationale pentru intoarcerea oamenilor la credinta. Astazi insa, se pare ca am alunecat in cealalta extrema ajungind sa subestimam intreaga problema, abandonind gindirea rationala si subliniind un fel de irationalism tulbure, de parca omul n-ar fi la urma urmei o fiinta cugetatoare.

Adevarul se afla ca de obicei undeva pe la mijloc intre aceste doua extreme. Prin ea insasi, ratiunea este neputincioasa sa-l transforme pe un om intr-o noua creatie in Hristos. Oamenii nu ajung crestini printr-o preocupare intelectuala intensa, ci prin realizarea faptului ca sint pacatosi si au nevoie grabnica de un Mintuitor, de Isus Hristos. Pe de alta parte, este rational, si asta poate fi sustinut cu dovezi, sa crezi ca lumea aceasta nu s-a facut de la sine si nu este de sine statatoare. Credinta in Dumnezeu este rationala si poate fi aparata in fata tribunalului mintii. Mesajul central al Bisericii crestine trebuie sa ramina insa, nu dovedirea, ci proclamarea legii sfinte a lui Dumnezeu si a pacatoseniei umane, care impreuna cer un remediu al crizei prin glorioasa lucrare mintuitoare a Evangheliei lui Hristos, oferita oricui cu conditia ca sa fie implinite conditiile credintei si pocaintei. Argumentele teiste nu pot produce credinta si nici nu o pot intretine, dar ele il pot ajuta pe credinciosul imatur sa-si depaseasca problemele intelectuale (Vezi J.C. Wagner, Can a Thinking Man Be a Christian? (Scottdale, Pa.: Herald Press, 1950) (desi s-a observat ca de cele mai multe ori indoielile nu sint de natura intelectuala, ci emotionala).

Trebuie de asemenea sa pastram in minte faptul ca mesajul central al Bibliei nu este un set de argumente, ci proclamarea unei mintuiri din pacat si a darului minunat al vietii vesnice prin Isus Hristos, Domnul nostru.


As apreia foarte mult sa citesti pana la final. Te pup :*

| danyelos a răspuns:

Sa revenim la subiect. Daca te documentezi putin din carti(Biblia, dar nu numai), sau doar sa intrebi pe cineva din domeniul religios(profesorul de Religie) iti va putea da argumente ca exista Dumnezeu.

| DanXtrem a răspuns:

Nu sunt dovezi ca exista. Dar te ajuta, dar nu direct. Adica te gandesti ca te va ajuta Dumnezeu si te vei simti mai bine!
Nu exista Dumnezeu! Dar gandul ca exista te face sa te simti mai bine!
Numai bine!happy

| Apetrei_Anca_1987 a răspuns:

Am găsit foarte interesant faptul că se acordă atât de multă atenţie acestui subiect. Ultimile statistici spun că peste 90% din populaţia lumii de astăzi crede în existenţa lui Dumnezeu sau a unei puteri superioare. Totuşi, discuţia este cumva generată de cei care cred că Dumnezeu există în dorinţa de a demonstra că El există cu adevărat. În ceea ce mă priveşte, cred că discuţia ar trebui să aibă o direcţie cu totul opusă.

În orice caz, existenţa lui Dumnezeu nu poate fi demonstrată sau negată. Chiar Biblia spune că noi trebuie să acceptăm prin credinţă că Dumnezeu există: "Şi fără credinţă este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu, trebuie să creadă că El este, şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută" (Evrei 11:6). Dacă ar dori, Dumnezeu ar putea pur şi simplu să apară în faţa întregii lumi pentru a demonstra că El există. Însă dacă ar face acest lucru, nu am mai avea nevoie de credinţă. " 'Tomo' i-a zis Iisus, 'pentru că M-ai văzut, ai crezut. Ferice de cei ce n-au văzut, şi au crezut" (Ioan 20:29).

Întrebări similare