| bleakk a întrebat:

In viata de crestin e bine sa pui vreodata la indoiala existenta lui Dumnezeu?

16 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Un CRESTIN, nu isi pune o asemenea intrebare deoarece el DEJA CREDE in Dumnezeu Isus Hristos de unde i se trage si numele, Hristos (latina), Cristos (graca, slavona) Crestin. "Buna intrebarea", mai ai multe din astea ca ma inscriu din nou la cresa. laughing

| MskDesign a răspuns (pentru danut):

Pai daca i se trage din latina si greaca/slavona nu este o divinitate, ci doar una inventata de oamenii inteligenti ai antichitatii.Te poti inscrie si la cresa, aceea a realitatti.

| danut a răspuns (pentru MskDesign):

Cat de tare esti "http://ro.m.wikipedia.org/wiki/Limba_slavon%C4%83" poate mai descoperi cate ceva si pe net ca nivelul este cu mult sub cel de cresa. Oare cum oi fi "evoluat" la nivelul asta intelectual? Nimeni nu inventeaza ceva ce ESTE.

| MskDesign a răspuns (pentru danut):

"ESTE" atunci cand se va demonstra ca este, pana atunci, eu sincer sa fiu, nu ma intereseaza daca-l numesti Dumnezeu, Alah, Buda sau Fantoma de la opera atat timp c at sunt doar personajele unor carti scrantite.

| danut a răspuns (pentru MskDesign):

Atata timp cat pentru tine, un ins ca Stephen Hawking, acest amarat care nu are nimic in cutia craniana, nu poate vorbi, manca, spala si multe alte lucruri dar care este "un exemplu de inteligenta", un "model" intelectual imi dau seama de nivelul tau de intelegere. Nu potate omul sa-ti ceara ce nu ai. imi pare rau dar nu o considera drept insulta ci doar o constatare, nefericita, dar reala.

| MskDesign a răspuns (pentru danut):

Inteleg ca nu-ti plac persoanele precum Stephen Hawking, din cauza motivelor tale, de credincios jalnic si care nu esti in stare sa accepti realitatea faptelor, datorita ca esti supradozat de religia din care faci parte, dar da-mi voie sa iti spun ca oricat, voi cei credinciosi in fantoma de la opera, usor veti dispare cu toti.De ce spun asta?! Pentru ca credinciosii sunt din ce in ce mai putini.As dori, daca esti amabil, sa-mi explici acest fenomen si datorita carui fapt dispar credinciosii? Nu poti veni sa-mi spui ca nu-i adevarat! Lasa-ma pe mine deoparte, cu inteligenta mea mediocra, dar cred ca urmaresti si tu stirile si alte surse de media unde se explica si se demonstreaza acest fapt.

| bleakk explică (pentru danut):

Danut,gresesti grav cand spui aceste vorbe despre un om.

| danut a răspuns (pentru bleakk):

Asa cum acel om isi permite, in halul in care se afla sa (asa cred unii) spuna ceea ce spune asa am si eu dreptul sa am o parere despre ce si cum se "prezinta" el.

| danut a răspuns (pentru MskDesign):

Daca "disparem" sau nu ramane de vazut dar sa iei drept un "model" un asa personaj este JALNIC pentru o intreaga clasa umana, chiar daca este in totalitate in profunda minoritate totusi fac parte dintre oameni, dintre aceia ai carui destin mai poate fi salvat. P.S. Tocmai pentru ca urmaresc stirile si media spun ceea ce spun. Omenirea are 95% oameni religiosi asa ca sperantele tale sunt desarte. Chiar nu ai citit ca oameni de stiinta au descoperit ca in ADN-ul nostru este plantata o gena care ne indreapta catre Dumnezeu? Ca cei "fara" au mari probleme de comportament? Totul a fost publicat pe net-ul de care aminteai, nu este inventia mea sau a altor credinciosi ci a OAMENILOR DE STIINTA.

| OOOLEOOO a răspuns:

Liderul iti cere sa te indoiesti de toate posibilitatiile iar la sfarsit daca esti de acord sa-l urmezi pe el.

Seful iti cere sa-l urmezi si gata, ca denu te da afara, sau in cazul mitologiei crestine te da in "iad".

| danay72 a răspuns:

Atunci cand nu ai un studiu profund si regulat din Biblie, e normal sa ai indoieli.

| sublime89 a răspuns:

Da, e atat de "bine" sa faci asta, ca aterizezi direct in iad.

| iurii75 a răspuns:

„Credinţa este aşteptarea sigură a lucrurilor sperate, demonstrarea evidentă a realităţilor care totuşi nu se văd" (Evr. 11:1). Credinţa adevărată nu este credulitate, adică tendinţa de a crede ceva fără dovezi întemeiate sau doar pentru că aşa vrea cineva. Credinţa adevărată pretinde o cunoştinţă fundamentală, sau de bază, o bună cunoaştere a faptelor şi o apreciere sinceră a acestora,, credinţa se bazează pe cunoştinţa exactă, pe faptele care ne pot ajuta să luăm decizii corecte. Ea nu pretinde doar convingere, ci şi un motiv pentru care suntem convinşi de ceva.
Poate că ai un prieten despre care poţi spune: „Am încredere în acest om. Pot fi sigur că se va ţine de cuvânt. Ştiu că în cazul în care voi avea o problemă îmi va sări în ajutor". Probabil că nu vei spune aşa ceva despre o persoană pe care o cunoşti numai de o zi sau două, nu-i aşa? Aceasta trebuie să fie o persoană care a dovedit de repetate ori că este de încredere. La fel ar trebui să stea lucrurile şi cu credinţa religioasă, care trebuie să ne dea speranţă şi convingere bazate pe dovezi solide, sigure. Și în așa caz, îndoeli nici nu pot să apară.

| OmulDeStiinta1986 a răspuns:

Nu, ca vine bau bau si te papa. sau nu mai primesti cadouri de craciun etc.

| Lucică1998 a răspuns:

Nu te poți numi creștin, daca pui la îndoiala existența lui Dumnezeu, dar nu e nici o problema sa pui la îndoiala toate practicile creștine sau partea teologica a religiei tale si sa cauți tu adevarul despre Dumnezeu, daca consideri ca ce ți s-a spus nu este realitate 100%, pentru ca chestia aia cu "crede si nu cerceta" este doar un mijloc de manipulare, Biblia susținând chiar opusul.

| RebecCa11 a răspuns:

Evident ca nu! Daca gandesti asta clar ye tragi din ateilaughing)