| cerveau a întrebat:

Tocmai vazusem un documentar destul de bun facut in 2001 in Romania de catre straini, in care se arata situatia minunata in care aflau niste aurolaci, toti copii bine inteles ca daca erau adulti efectul dramatic era mult mai mic, avand in vedere ca perceptia generala este ca omul odata ajuns la maturitate, este singurul responsabil pentru situatia minunata in care se afla.
Toate bune si frumoase pana cand apare si reprezentantul lui Dumnezeu pe pamant, care incearca sa salveze imaginea patata a acestui popor crestin ortodox, in special a bisericii cu o moralitate si de o profunzime la care vecinii nostri din vest, acei homosexuali si curvari nici nu viseaza.
http://www.youtube.com/watch?v=fGbjSKURMwo&feature=youtu .be&t=1h9m14s
Practic in ochii acestui om a lui Dumnezeu, copiii sunt cei care se fac vinovati fiindca sunt pe strazi, ei au facut aceasta alegere libera, ei au ales sa traiasca pe strazi in mizerie si suferinta, cand puteau foarte frumos sa stea acasa, sa fie abuzati de pariniti sau sa nu aiba ce manca datorita situatiei economice precare in care se afla acei oameni amarati, sau chiar mai bine, puteau sa mearga in adaposturile pentru copii din Romania, care sunt renumite pentru "ospitalitatea" lor.
Oare aceasta prostie a libertatii de alegere poate fi sustinuta chiar si cand realitatea te contrazice grosolan?
Cu siguranta in perceptia acestui preot, acei copii daca ar muri fix in secunda aceea ar ajunge in iad, ceea ce nu e chiar atat de rau, pana la urma ce fel om si-ar dori sa stea o eternitate cu acel zeu primitiv din epoca de bronz?

11 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| milan9 a răspuns (pentru TheMechanix):

Min 35:30 este relevant pentru ceea ce spune copilul acela> ce-si doreste el cel mai mult? Ai urmarit? Isi doreste sa nu-l educe nimeni... Nu este el vinovat. A existat un mediu (in familie sau la orfelinat care l-a deformat "din timp" sad sad
Stiu ce spune acel preot pentru ca am luat si eu un astfel de copil de pe strada si l-au primit doua zile la mine, ii gasisem chiar si un loc de munca dar a refuzat ideea de munca din start. Bineinteles ca nu toti sunt asa...

| cerveau explică (pentru milan9):

Te-ai intrebat care este perceptia acelui copil despre educatie? Sunt sigur ca parintii lui au avut grija sa-i dea o "educatie" foarte buna care consta in multa bataie, severitate si irationalitate. Educatia nu se face in forma militara cu un copil, nu este prudctiva pe termen lung, iar mai tarziu acel copil clacheaza.
"dar a refuzat ideea de munca din start. "
Bine inteles ca a refuzat o astfel de idee, doar nu poti sa-i ceri sa munceasca cand el o viata intreaga a putut trai fara, iar daca te uiti in documentar, tot acel copil spune ca doreste sa invete o meserie, pana la urma este o diferenta intre a munci ca si necalificat si a munci calificat, o diferenta care nu consta neaparat in bani si in satisfactia muncii pe care o prestezi.
Nu poti face schimbari majore intr-un termen foarte scurt gen 2 zile, la fel cum nu poti sa intri in apa rece dupa ce tu tocmai ai stat in apa fierbinte. Totul se face treptat, omul nu se adapteaza niciodata foarte bine unor astfel de schimbari bruste, fei ele de natura fizica sau psihica.

| Urzi23 a răspuns:

Simpatica chestie sa iei cotoiul mort si imputit, sa il arunci in ograda la altul Se vede ca nu ai macar 1 zi de munca si nici nu ai avut curiozitatea, sa te uiti pe fluturasul cu salariul parintilor tai, vezi pe la retineri si incotro se duc, apoi poti sa te deranjezi sa gindesti de ce banii nu ajung si la acei copii, pierd timpul cu tine de pomana, ca tot nu vei pricepe nimic.De acolo (retineri, impozite TVA accize, roviniete etc etc ) trebuia sa incepi sa,,,, campii si gaseai singur raspunsul Miliardele acelea pe unde se duc, eu zic sa mai dai pe la scoala.

| cerveau explică (pentru Urzi23):

"Simpatica chestie sa iei cotoiul mort si imputit, sa il arunci in ograda la altul"
Nu am aruncat aceasta problema in carca bisericii, pentru ca institutia aceasta nu este capabila sa se ocupa de astlfe de oameni, nu are resurse umane competente, are bani sa angajaze oameni competenti, doar ca acei oameni competenti nu prea ar fi de acord cu indoctrinarea religioasa.

"Se vede ca nu ai macar 1 zi de munca"
Imi place ca ma cunosti, fara sa ai curiozitatea de a intreba. Muncesc de ceva timp, acum incerc sa devin pfa, si stiu foarte bine ca statul imi ia ~80% din tot ce muncesc, iar oamenii de stat isi bat joc de acei bani, dar nu despre asta discutam aici.
Intrebarea nu are legatura cu cine este vinovat, nu este un singur vinovat pe ansamblu, puneam doar in vedere aceasta conceptie gresita a libertatii de alegere. Macar Milan a fost de acord cu determinsum meu, dar nu ar duce aceeasi concluzie logica pentru orice fiinta de pe aceasta planeta minunata.

| danay72 a răspuns:

Dumnezeu sufera cand vede prin ce trec acesti copii si in nici un caz nu e de acord cand vede ca cei care trebuiau sa le ofere afectiune, ii maltratau.Nu trece cu vederea asa ceva.

| Ben00 a răspuns (pentru Urzi23):

Corecta observatia.

| cerveau explică (pentru danay72):

O fi suferind si Dumnezeu asta, dar nu incalzeste pe nimeni suferinta lui, mai ales ca se presupune ca vorbim de o zeitate teista cu capacitati nelimitate care se implica in vietile oamenilor, dar nu atat de mult incat sa faca o diferenta reala, cel putin niciodata nu-i ajuta pe oamenii care nu se pot ajuta singuri, o fi vreo concidenta.
Cel care nu trece cu vederea o astfel de fapta esti tu nu Dumnezeu, desi inainte de a condamna ar trebui sa cunosti intrega istorie a acelor oameni.

| danay72 a răspuns (pentru cerveau):

Azi Dumnezeu, intr-adevar nu se implica, dar curand o va face.Psalmi37:9-11.Azi lumea e condusa de Satan, de aceea e atat de multa rautate pe pamant. 1Ioan5:19

| sublime89 a răspuns:

Preotii romani continua sa aiba aceeasi mentalitate primitiva pe care au avut-o si cei care au inventat acel zeu in epoca bronzului. Daca singura carte pe care o cunosc ei e biblia, scrisa atunci, si nici macar pe aia nu o cunosc cum ar trebui, ci invata doar partile ei "pozitive", atunci nu avem ce sa ne miram de enormitatile pe care le debiteaza.