Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3173570intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
27 Oct
SATI 288.475AFISARI
186.891VIZITE
170.981V. UNICI

Cand se scoate nervul de la o masea cariata?straight faceUrmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
Atentie! Problemele de natura medicala sunt probleme serioase care necesita asistenta/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativa si in nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare va recomandam sa apelati la personal medical specializat atat pentru diagnosticare, cat si pentru tratament.
 • Raspuns castigator
  a răspuns:

  Georgi, presupunand ca te va durea f tare, o sa dureze cateva secunde. Daca ai o carie mare, al carei nerv este deja "la suprafata" si nu mai are cum sa puna plomba fara aceasta solutie- mergi! Daca stai asa oricum nervul "o sa moara singur" si vei trece prin chinurile iadului mai multe zile la rand. Crede-ma, vorbesc din experientza.

 • 9 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • Raspuns utilizator suspendat
 • a răspuns:
  Atunci cand caria este foarte profunda si o data cu eliminarea ei se vad canalele
 • a răspuns:
  Atunci cand faci pulpita (inflamarea puplei dentare. primele dureri). adica atunci cand ajunge la camera pulpara si apare riscul de infectie.
 • a răspuns:
  Eu chiar vara trecuta am trecut prin asta si nu am simtit nimicbig grin, m-am speriat mai mult de acul de la seringalaughing dar a meritat, nu mai am nici o problema!
 • explică:
  Mi-e frica ca o sa ma doar cand imi scoate nervul, ca am mai fost o data cand eram mica si atunci m-a durut foarte tare cand mi-a scos nervulstraight face
 • a răspuns:
  Atunci cand este cariata destul de mare si pentru a-ti pune plomba trebuie sa frezeze bine locul. In acest caz durerea este foarte mare si nu ai putea rezista fara sa iti scoata nervul.
 • Raspuns anonim:
  Atunci cand caria a ajuns la nerv si nu se mai poate face nimic. In general medicii incearca sa salveze dintele pentru ca acesta sa nu ramana fara suport, dar in cazul in care caria a avansat prea mult, asta e singura solutie. Mai multe pe www.dentist.ro
 • Raspuns anonim:
  Nervul se scoate doar atunci cand caria ajunge la el, sau cand nervul este inflamat fie din cauza infectiei fie de la curent, normal asta va trebui sa ai o carie adanca. Iar in cazul in care nervul va trebuie extras se va face o mica anestezie, iar nervul va fi extras foarte usor (extripare) si fara durere dupa care urmeaza dezinfectarea canalului sau a canalelor (daca este cazul) aasta numinduse obturatie dupa care se vor inchide canalele si urmeaza plombita
 • a răspuns:
  Eu am fost si mi-a fost cariata maseaua si mi s-a scos nervul. Deci cred ca atunci cand e cariata. Nu doare. Bafta!