| TOROSKAI15 a întrebat:

De la un timp urinez des foarte des si nu ma ustura am luat și urinal akut am fost și la doctorul urolog și mi-a facut ecografie și nu am nimic
Ce as putea avea de urinez atât de des

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
16 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Mergi sa faci analize de sange numai lua urinal, mergi sa faci o glicemie dimineata la prima ora pe stomacul gol daca ai glicemia 200 sau mai mare ai diabet tip 2 si trebuie sa treci pe tratament pastile sau insulină depinde ce va decide medicul diabetolog.

| Violleta2022 a răspuns:

Poate ai dezvoltata o pasiune sa-ti atingi penisul si atunci mergi des la urinat, fara motiv.

| dullcat a răspuns:

Nu se poate deduce/presupune nimic din moment ce nu ai oferit detalii.In orice caz, tot la un medic e necesar sa apelezi, din nou, fiindca pot exista multe scenarii.

https://www.sfatulmedicului.ro/......ente_16377

| Hyperion7 a răspuns:

Depinde și de câtă apă bei pe zi, depinde daca iei anumite pastile sau suplimente etc.
Vitamina C te face sa te duci des la baie, de exemplu.
Daca iei medicamente, uita te peste prospect, daca au ca reacție adversă asta...atunci na.
Daca nu e nici de la asta, mergi la alt urolog

| Lukasssz a răspuns:

Urinarile frecvente pot fi determinate de mai multe cauze, chiar și atunci când nu există semne de infecție urinară sau alte probleme evidente. Iată câteva posibile cauze ale urinării frecvente fără senzație de arsură și care nu sunt asociate cu afecțiuni grave:
Consum Mare de Lichide: Dacă bei multe lichide sau consumi alimente diuretice, este posibil ca volumul de urină produs să fie mai mare, determinând nevoia de a urina des.
Istoric Familial: Unele persoane pot avea o predispoziție genetică către urinare frecventă.
Factori psiho-emoționali: Stresul, anxietatea sau alte tulburări mentale pot afecta funcționarea vezicii urinare și pot determina urinările frecvente.
Sarcină: Femeile gravide pot resimți nevoia de a urina des din cauza presiunii exercitate asupra vezicii urinare de către uterul în creștere.
Stil de viață și Dietă:Consumul excesiv de cofeină, alcool sau alimente iritante pentru vezica urinară ar putea contribui la urinarea frecventă.
Probleme de Sănătate: Unele condiții precum diabetul zaharat, hipertiroidismul sau infecțiile cronice pot determina urinare frecventă.
Deși ecografia și consultul medical au exclus afecțiuni grave, persistența urinării frecvente poate fi deranjantă și ar trebui monitorizată. Dacă problema persistă sau devine mai severă, poți discuta cu medicul tău pentru a investiga mai departe cauzele posibile și pentru a primi recomandări sau tratament suplimentar, dacă este necesar. Menținerea unui jurnal al urinării și a factorilor care ar putea influența acest aspect poate fi util în identificarea cauzelor subiacente.

| TheGentleman a răspuns:

Anxietate

| Lupică27 a răspuns:

Cand bei cafea sau cacao sau orice stimulent simptomele se intensifica?
La prostata si vezica ai facut investigatii si nimic?
Daca nu ti se gaseste nimic nicaieri, nici glicemia crescuta e posibil sa fie pe sistem nervos.
Mai exista o posibilitate, incearca sa iei vitamina b1, un flacon.

| Standt a răspuns:

Cauzele pot fi multiple. Incepand cu o hiperactivitate renala sau pietre la rinichi. Spui ca nu ai.
Poate fi o infectie urinara chiar daca nu te ustura.
Poate fi un prediabet. Fa analize.
Poate fi tensiunea crescuta si atunci organismul da apa afara. Fa un control si aici.
Poate consumi lichide prea multe sau care au efect diuretic. Cafeaua de exemplu, bauturile energizante, acidulate, etc.
Nu stiu ce pastile ai luat, daca au fost recomandate de medic sau de dr. net, dar daca elimini mult, nu te tine. Da afara. Altfel, faci alte infectii.
Insista si mergi la alt medic la control.

| wedidedi a răspuns:

Nevoia de a urina des este asociata si cu sete intensa/pofta crescuta de mancare? Daca da, poate ar fi bine sa mergeti la un consult la un diabetolog.

| TOROSKAI15 explică (pentru wedidedi):

Nu am nici un simtom sunt în regula cu tot doar ca urinez des fără usturime ma duc des la baie am făcut analizele la rinichi sunt în regula
Nu înțeleg ce e de facut
Dacă stau mereu la toaleta și elimin ar fi ok? Am luat o grămadă de pastile și nimic

| Hyperion7 a răspuns (pentru TOROSKAI15):

Nu e ok daca te duci la baie, pentru că elimini electroliți, electroliții aceia sunt foarte importanți pentru mușchi, ii ajuta sa se contracte cum trebuie.
Așa că daca nu suplimentezi cu electroliți, o să dezvolți probleme cu inima(pentru că și inima e un mușchi big grin )

| randomuser009 a răspuns (pentru Hyperion7):

Nu neaparat, avem un mecanism de reabsorbtie a ionilor, si multi pacienti cu boli cum e diabetul insipid, ajung cand nu beau apa, sa elimine numai apa, si sa ajunga la o osmolaritate foarte mare(procent mai mare de ioni(datorat lipsei de apa)), daca el bea apa pierduta, nu ajunge acolo, dar nu doar pentru ca elimina mai multa urina inseamna ca pierde electroliti mai multi, daca pierde electroliti, proteine, e o problema la rinichi si trebuie rezolvata

| randomuser009 a răspuns (pentru Hyperion7):

Oamenii care mor de la prea multa apa, ajung din cauza osmolaritatii, sa atraga apa, in toate zonele, cum e ceierul, care are o osmolaritate mai mare, diferenta de osmolaritate dintre corp si creier, face ca apa sa mearga acolo, si omul face edem cerebral.
Dar sunt persoane cu diabet insipid care beau 10 litri de apa pe zi, fara medicatie oentru aceasta boala, si elimina si 12 13, si chiar mai mult(si baut si eliminat),
Daca medicatia ajunge la unul care nu are diabet insipid, se intampla sa retina apa, si sa faca simptomele descrise mai sus.

| randomuser009 a răspuns (pentru TOROSKAI15):

Ai fost la endocrinolog? poate e ceva legat de lipsa vasopresinei, daca bei si elimini litri de apa din corp.
Urologul e chirurgul de la rinichi, poti merge si la nefrolog, care e internist, ce ai facut tu e similar cu unu care are probleme la inima, si in loc sa mearga prima oara la cardiolog, merge la chircgul cardiotoracic, sau cardiovascular.

| randomuser009 a răspuns (pentru TOROSKAI15):

Bei multa cafea, energizante cola? acestea au un efect stimulant, si pot creste eliminarea de urina, dar baute in cantitati mari dau acea afectare renala, e si motivul pentru care atat de multe persoane ajung la nefrolog dupa ce beau cola, sau energizante, sunt dulci si bei sticle/doze o doza e similar cu o ceasca de expresso, studiile au aratat, ca bautul de mai mult de 3 4 cani de cafea sunt la risc pentru asta.
Cafeaua e buna, dar moderatie.
Alcoolul are un efect similar pe rinichi, si tot creste debitul urinar,
Daca nu crezi, ca e de la ele, ai ceva medicamente diuretice, poate date pentru tensiune?