anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Irigatiile (spalaturile vaginale) trebuie facute doar seara? Este vreo problema daca le faci ziua?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU ai dat detalii : dacă ţi-au fost recomandate de medic, ce tip de spălături ( cu apă + bicarbonat, sau cu Tantum Rosa ), un diagnostic pus de medic, alte medicamente prescrise de medic ( ovule vaginale, probabil ), etc.

Oricum, bănuiesc că e vorba de o candidoză ( sau alt tip de vaginită ) şi că ai primit tratament şi cu ovule...

În caz contrar ( dacă nu sunt indicate de medic ), NU îţi recomand să faci irigaţii vaginale!


Dacă ţi s-au prescris şi ovule vaginale, în zilele în care foloseşti ovule se fac spălături vaginale DOAR seara, în celelalte zile dimineaţa + seara : dacă seara ai aplicat ovul în dimineaţa următoare NU faci spălături vaginale, pentru a rămâne în vagin acel ovul dizolvat şi pentru ca să-şi facă efectul.

Conţinutul unui plic de Tantum Rosa se dizolvă în 0, 5 l de apă fiartă şi răcită ( la temperatura camerei sau mai călduţă, NU fierbinte ) şi se foloseşte la o singură administrare LENTĂ cu ajutorul irigatorului ( care se introduce PROFUND vaginal ).


Pentru alte detalii vezi prospectele :
http://www.tantumrosa.ro/prospect

http://www.medipedia.ro/......-ROSA.aspx

http://www.pcfarm.ro/produs/2149/Irigator-Tantum-Rosa


Dacă nu faci tratament cu ovule, atunci se pot face irigaţii vaginale dimineaţa şi seara - NU în timpul zilei.
După irigaţii TREBUIE să stai în repaos 2-4 ore.

Toate cele bune.

| MElyza a răspuns (pentru bursuc001):

Multumesc.da,mi-a recomandat medicul..sa fac cu ceai de musetel si galbenele si iau si ovule.dar nu intrebasem chestia asta.

| bursuc001 a răspuns (pentru MElyza):

Cu plăcere!

Mă MIRĂ recomandarea irigaţiilor vaginale cu ceai de muşeţel şi gălbenele!
E o chestie cam AIUREA.

Cel mai indicate sunt irigaţiile cu Tantum Rosa; sau, dacă bugetul nu-ţi permite, atunci se recomandă irigaţiile cu bicarbonat de sodiu alimentar : în 0, 5 l apă fiartă şi răcită ( până devine călduţă/caldă ) se dizolvă 1 linguriţă ( cu vârf ) de bicarbonat şi se foloseşte la o singură administrare LENTĂ cu ajutorul irigatorului.

În funcţie de diagnostic, se mai recomandă folosirea unei Creme externe ( Lomexim, Clotrimazol, Canesten, etc. ) - DACĂ precizezi diagnosticul, îţi spun dacă trebuie să foloseşti şi tu...


Tratamentul se face în modul următor :

1) În zilele în care foloseşti şi ovul :
Cam cu o oră ÎNAINTE de culcare se fac spălăturile vaginale cu Tantum Rosa ( cu multă RĂBDARE, deoarece TREBUIE să păstrezi soluţia cât mai mult timp în vagin ), care durează cam 30 minute.
Apoi, se tamponează uşor zona externă pentru uscare.
După aceea, chiar înainte de culcare se introduce ovulul cât mai adânc în vagin şi apoi se unge bine la exterior cu Crema Lomexim ( cremă simplă, NU vaginală; sau alt tip ) - dacă este cazul.
După terminarea acestor „operaţii" NU se mai fac plimbări prin casă, te culci pentru a se evita ieşirea/scurgerea ovulului/soluţiei din vagin.
Eventual, pentru a evita pătarea lenjeriei intime ar fi BINE să foloseşti un absorbant aplicat pe slip.
În ziua următoare, dimineaţa NU se fac spălături vaginale, DOAR te ungi BINE cu cremă.
În seara următoare acelaşi „ritual" ca şi în seara precedentă.
În ziua următoare, dimineaţa NU se fac spălături vaginale, DOAR te ungi BINE cu cremă.

2) În zilele în care NU foloseşti ovule :
Se fac spălături vaginale + aplicare cremă atât dimineaţa cât şi seara.
După terminarea ovulelor se continuă spălăturile vaginale ( până la un total de 10 zile, de la începerea tratamentului ) şi se continuă ungerea cu cremă până la un total de cel puţin 14 zile de la începerea tratamentului.


„Prevenire, protejare :
Pentru a evita candidoza trebuie sa eviti orice factor ce ar putea interveni negativ asupra aciditatii naturale a vaginului - trebuie sa eviti purtarea de lenjerie din materiale sintetice, sa eviti purtarea de haine stramte si care nu sunt din bumbac, la ciclu, sa folosesti mai mult tampoane externe si mai putin cele interne, sa ai grija de igiena zonei genitale, igiena perfecta - nici prea putina, nici prea multa sau agresiva, numai cu apa calda fara sapunuri dure, fara deodorante, spalaturile intravaginale facute numai la recomandarea medicului, spalarea si stergerea zonei genitale numai din fata spre in spate, discutarea cu medicului a cazurilor in care este necesar un tratament indelungat cu antibiotice." ( SURSA : http://www.pcfarm.ro/produs/4122/Test-Candidoza---Meditest )

Să porţi lenjerie de bumbac, care TREBUIE fiartă sau spălată la temperatură FOARTE mare ( 90 grade ), NU se amestecă cu alte haine ( deoarece microbul se ia şi de pe o lenjerie pe alta ), la fel şi prosoapele folosite în perioada infecţiei se fierb sau se spală la temperatură mare.


Apoi, după ce îți trece această candidoză/vaginită/infecţie, îți recomand să faci un tratament cu : GynOphilus/capsule vaginale ( sau SOFTIGYN, Gyniel, etc. ) pentru REFACEREA florei vaginale.

Vezi Prospectul acestora la linkul :
http://www.irisfarm.ro/......-vaginale/
http://solartium.ro/produse.php?p=47
http://www.magazin-naturist.ro/......rea---9233
http://www.gyniel.ro/gyniel-prospect.php

O zi frumoasă.

| MElyza a răspuns (pentru bursuc001):

Multumesc...am infectie cu Gardnerella.dar pe perioada menstruatiei se fac spalaturile si se mai folosesc ovulele?

| bursuc001 a răspuns (pentru MElyza):

În cazul infecţiilor cu Gardnerella vaginalis poţi folosi următoarele creme ( pentru uz extern, adjuvant tratamentului cu ovule ), în cazul în care prezinţi mâncărimi/iritaţii vaginale/labiale :
* Meclon 1000 cremă vaginală - o foloseşti pentru uz extern - vezi prospectul la linkul :
http://www.medipedia.ro/......ECLON.aspx

* Dalacin cremă - în cazul în care infecţia cu Gardnerella vaginalis NU este asociată cu o infectie cu trichomonas (trichomonaza) sau o candidoza vaginala (colpita micotica, vaginita cu candida albicans) - vezi prospectul la linkul :
http://www.ginecologie.ro/......Click.aspx

Vezi alte detalii/informaţii despre infecţia cu Gardnerella vaginalis ( vaginita bacteriană ) la linkul :
http://www.i-medic.ro/boli/vaginita-bacteriana-sau-vaginita-nespecifica

http://www.sfatulmedicului.ro/......riana_1030


În general, NU se indică efectuarea acestor tratamente ( ovule, irigaţii ) pe perioada menstruală!

Totuşi, dacă ai început DEJA acest tratament, NU trebuie să-l întrerupi.
Dacă NU l-ai început încă şi se apropie menstra, aştepţi până după terminarea menstruaţiei şi apoi efectuezi tratamentul!

Toate cele bune.

7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Da, este obligatoriu sa fie facute seara imediat inainte de culcare pentru ca pozitia orizontala sa permita substantei sa actioneze. Sunt complet ineficiente daca nu stai intinsa macar 4 ore dupa spalatura vaginala si poti agravaa o infectie daca le faci incorect. le poti face ziua, dar sa repsecti o perioada de stat in pozitie orizontala de minim 4 ore imediat dupa aceea

| RedNose a răspuns:

Nu conteaza cand sunt facute.

Ai grija ca nu sunt bune aceste spalaturi vaginale...citeste mai multe pe net.

| G28AEjdvjRaendnPrT a răspuns:

Nu conteaza cand sunt facut, doar daca vaginul are fite.