| AlexCristi97 a întrebat:

Nu inteleg cum functioneaza urmatoarea chestie: Lamaia are ph acid dar in corp are rol alcalin? Alcalin=bazic, nu? Daca e cineva care e in domeniu, e importanta alcalinizarea corpului?(am tot citit ca e foarte bine sa fie usor alcalin decat acid).

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Lamaia are pH acid si asa ramane pana la sfasit. Alcalinizarea corpului nu exista, este o chestie inventata de niste smecheri ca sa vanda la prosti apa alcalina si alte idiotenii. pH-ul corpului este pastrat in niste limite foarte stricte, indiferent ce ai manca si ai bea. Ficatul si rinichii pastreaza, la omul sanatos, un pH intre 7, 35 si 7, 45, adica usor alcalin (este foarte usor de pastrat, daca mananci toata ziua numai acizi si un pic mai greu de pastrat, daca mananci prea alcalin). daca pH-ul este usor mai alcalin, faci alcaloza si, pe la pH 8, mori. O dieta alcalina forteaza rinichii si ficatul mai mult ca una acida. Smecherii care vand apele alcaline stiu asta, asa ca mint a unele alimente altfel acide (ca lamaia) ajunse in organism devin alcaline, tocmai ca sa te incurajeze sa ai o dieta cu cat mai putine alcalii. Astea nu sunt chestii pentru cineva care se pricepe, toate notiunile sunt invatate la liceu. Doar ca multi au trecut prin liceu ca gasca prin apa si acum sunt ignoranti si deci foarte manipulabili. Iar altii fac bani din prostia lor.

| La77 a răspuns (pentru Brigaela):

Fals și să îți spun și de ce sunt dovada vie a unui consum de una sau două lămâi zilnic cu doi litri de apă. Cum îți explici asta? Dna doctor

| Violleta2022 a răspuns:

Ai explicatie pe intelesul tau in linkul de mai jos:
http://lataifas.ro/......-expertii/

| cristimihailov a răspuns:

Discutia e un pic mai lunga din ce stiu eu. Oricum faptul ca sangele este usor alcalin si are in jur de 7.35 este deja demonstrat. Faptul ca la ph 8 incepi sa ai probleme este la fel cu afirmatia ca la ph 6 incepi sa ai probleme de asemenea. PH-ul sangelui trebuie sa stea intr-un anumit interval ca sa poata sa isi indeplineasca optim functia biologica.

In cazul lamaii, cand o mananci, e adevarat ca este acida, dar in momentul in care o bagi in gura daca ai observat incepi sa salivezi mai mult, asta ca sa mai scoata din aciditate.

Oricum ar fi, lamaia sau castravetele (care e puternic alcalin), ambele ajung in stomac, care e puternic acid.

Problema este ca de fapt conteaza mai mult ce mananci pentru ca asta influenteaza digestia si mai putin aciditatea.

Se presupune ca in momentul in care se digera alimentele de origine vegetala acestea genereaza foarte putina sau deloc aciditate in corp, pe cand cele de origine animala genereaza multa aciditate.

Oricum, unul dintre sistemele de control al corpului asupra aciditatii sangelui este considerat a se face prin extragerea calciului din oase si crearea unei baze puternice din el ce poate fi folosit la reglare.

Corpul uman este complex si mai sunt si alte sisteme si modalitati de control. incepand cu vomitatul, diareea, etc pana la reglarea sangvinica.

Dar, revenind, ph-ul corpului este usor alcalin, asa a fost lasat el sa fie. Exista persoane are afirma ca bolile canceroase se dezvolta intr-un mediu usor acid.

| OoBunnyoO a răspuns:

Lamaia are ph acid si ramane asa. In corp nu are rol alcalin. Asta este un mit.

O substanta acida este o substanta care ofera molecule de H+ in apa (care are un ph neutru), iar o substanta alcalina este o substanta care primeste molecule de H+ in momentul in care este pusa in apa. Cele doua substante, alcaline si acide se neutralizeaza, insa daca adaugi doua substante acide, substanta rezultata va fi tot acida. La fel si in cazul substantelor alcaline. In mare parte pentru ca intr-o substanta alcalina, moleculele arata la fel. Toate au proprietatea de a primi molecule de H+, insa nu este nicio substanta care sa le dea pentru a se neutraliza. Prin urmare, moleculele vor avea reactii chimice destul de scazute intre substanta cu un ph de 14 si substanta cu un ph de 12, de exemplu. Acelasi lucru se va intampla si in cazul unei substante acide. Se va face media intre ele (pe care o poti calcula pe baza unei formule), iar substanta rezultata va avea un ph intre 14 si 12, insa este inca in categoria substantelor alcalince.

Stomacul are un ph intre 1.5 si 3.5, iar sucul de lamaie are un ph de aproximativ 2. Prin urmare, daca sa zicem ca stomacul tau are un ph normal de 1.5 si bei suc de lamaie pur (acid), se va face o medie intre cele doua si numai si numai in cazul asta lamaia ar putea avea un rol alcalinic. Pentru ca ph-ul stomacului va ajunge undeva intre 1.5 si 2.

Nu vei putea niciodata sa faci o substanta alcalina dintr-un amestec de format numai din substante acide.

Dar daca ai un ph de peste 2 (ceea ce se intampla in majoritatea cazurilor) chestia asta nu se va intampla, iar lamaia se va comporta ca un acid, scazand ph-ul din stomac. De aceea, majoritatea oamenilor daca manaca lamaie pe stomacul gol vor incepe sa aiba dureri de stomac, pentru ca aciditatea sucului gastric se va intensifica.

Insa mancarea nu are nicio legatura cu alcanizarea corpului. Pentru ca asa cum au zis si Brigaela si Cristi, rinichii si ficatul vor pastra acelasi ph al corpului. Indiferent de cat de acidica sau alcalina este mancarea, aceste doua organe vor pastra homeostaza in corpul tau. Daca alimentatia este mai alcalinica decat de obicei, inseamna doar ca vor lucra extra.

| peperonies a răspuns:

Discutia e un pic mai lunga dar incerc sa o scurtez cat pot ca sa inteleaga si expertii ca tine in nutritie.
Fiecare lucru pe care il mananci e metabolizat de corp intr-un fel.
Scara PH-ului e de la 0 la 14. 0-6 sunt acizi, 7 e neutru si 8-14 e alcalin.
Sangele daca devine acid mori, drept urmare corpul face absolut tot ce ii sta in putinta sa mentina ph-ul sangelui intre 7.35 si 7.45.
Absolut tot ce mananci se metabolizeaza intr-un fel ca sa poata corpul sa foloseasca mancarea aia. Carbohidratii in glucoza, proteinele in aminoacizi si grasimile in acizi grasi.
Acum. mancarurile iti afecteaza corpul dupa ce le digeri nu inainte. In timpul digestiei se produce multa "alchimie".
Lamaia dupa ce este digerata are efect alcalin si nu acid.
Daca mananci multe chestii acide si nu mananci deloc chestii alcaline corpul o sa ia cea mai alcalina substanta din corp ca sa combata aciditatea. Cea mai alcalina substana din corp este calciu. Laptele produce aciditate dar are calciu. De aia este ironic faptul ca oamenii care beau mult lapte au lipsa de calciu de foarte multe ori.
Si uite aici o poza cu majoritatea alimentelor si efectele lor:
https://trans4mind.com/nutrition/AirWaterLife-FoodImpactOnBody-pH-Chart.png