| Tessy a întrebat:

Pentru ce afectiuni se foloseste pastura[facuta din polen]?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| dy a răspuns:

Păstura este mai valoroasă decât polenul şi mai greu de procurat. Recoltarea ei se poate face doar prin distrugerea fagurelui.
După cum îi spune şi numele, acest produs are consistenţa păstoasă. Valoarea nutriţională, dar şi cea dietetică şi curativă a păsturii, este asemănătoare polenului, fiind, însă, cu mult mai mare.
Indicaţiile principale ale păsturii sunt în alimentaţia copiilor şi acelor persoane ce suferă de una sau de mai multe boli grave din zona tubului digestiv ( ulcere, tumori, ciroză etc.) şi ca rezultat nu pot digera corespunzător polenul.

Păstura are un gust mai acru datorită fermentaţiei specifice care are loc în fagurii cu polen; este mai bună decât polenul în toate bolile legate de ficat şi de funcţionarea lui.

În Medicina Tradiţională Chineză, gustul acru stimulează energia (Qi) a elementului "Lemn", care ajută funcţionarea următoarelor elemente fizice şi psihice:

ficat;

vezicula biliară;

muşchi (netezi, striaţi, cardiac) şi tendoane;

ochi;

imaginaţia, creativitatea;

energiile de regenerare

| bluerose a răspuns:

Păstura, având ca şi componentă majoră polenul, are, desigur, proprietăţi asemănătoare acestuia.

Totuşi, deoarece păstura conţine şi mici cantităţi de miere şi secreţii salivare ale albinelor lucrătoare, dar mai ales pentru că marea majoritate a granulelor de polen sunt deschise, digestibilitatea păsturei este mai mare decât a polenului.

Din această cauză, din punct de vedere nutritiv, păstura este mai bună decât polenul.

Cum polenul este considerat un nutrient major, putem conclude că în cele mai multe cazuri păstura este superioară polenului. Păstura conţinând mai multă vitamina K şi acid folic decât polenul, are un efect antihemoragic mai bun.

Păstura este un polen pre-digerat, utilizat pentru hrănirea întregii colonii de albine, dar mai ales a "copiilor" albinelor (larvele). De aici putem accepta că acest extraordinar produs apicol complex poate fi administrat cu încredere şi copiilor noştri.


. Indicaţiile păsturii

. Indicaţiile principale ale păsturii sunt în alimentaţia copiilor şi acelor persoane ce suferă de una sau de mai multe boli grave din zona tubului digestiv ( ulcere, tumori, ciroză etc.) şi ca rezultat nu pot digera corespunzător polenul.

Păstura are un gust mai acru datorită fermentaţiei specifice care are loc în fagurii cu polen; este mai bună decât polenul în toate bolile legate de ficat şi de funcţionarea lui.

În Medicina Tradiţională Chineză, gustul acru stimulează energia (Qi) a elementului "Lemn", care ajută funcţionarea următoarelor elemente fizice şi psihice:

- ficat;

- vezicula biliară;

- muşchi (netezi, striaţi, cardiac) şi tendoane;

- ochi;

- imaginaţia, creativitatea;

- energiile de regenerare.



. Administrarea păsturii

. Păstura este polenul deschis şi transformat biochimic. Polenul are acelaşi tip de relaţie cu păstura ca laptele cu zerul sau laptele cu iaurtul. Deci, vorbind în general, păstura este mai nutritivă decât polenul şi este mai uşor de absorbit de către celulele noastre. Administrarea ei este foarte asemănătoare cu cea a polenului. Singura diferenţă posibilă este cea legată de dozaj. Pentru efecte similare, păstura este administrată în doze mai mici decât polenul.