Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2743644intrebari
Ultimele intrebari
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Ultimele Raspunsuri
  • Nu exista raspunsuri recente
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
1 Sep
SATI 289.935AFISARI
131.131VIZITE
114.366V. UNICI
12 Septembrie 2009
Tessy intreaba:

Pentru ce afectiuni se foloseste pastura[facuta din polen]?



Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
Atentie! Problemele de natura medicala sunt probleme serioase care necesita asistenta/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativa si in nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare va recomandam sa apelati la personal medical specializat atat pentru diagnosticare, cat si pentru tratament.
  • 2 răspunsuri RSS raspunsuri)
  • 12 Septembrie 2009 19:42
    dy a răspuns:
    Păstura este mai valoroasă decât polenul şi mai greu de procurat. Recoltarea ei se poate face doar prin distrugerea fagurelui.
    După cum îi spune şi numele, acest produs are consistenţa păstoasă. Valoarea nutriţională, dar şi cea dietetică şi curativă a păsturii, este asemănătoare polenului, fiind, însă, cu mult mai mare.
    Indicaţiile principale ale păsturii sunt în alimentaţia copiilor şi acelor persoane ce suferă de una sau de mai multe boli grave din zona tubului digestiv ( ulcere, tumori, ciroză etc.) şi ca rezultat nu pot digera corespunzător polenul.

    Păstura are un gust mai acru datorită fermentaţiei specifice care are loc în fagurii cu polen; este mai bună decât polenul în toate bolile legate de ficat şi de funcţionarea lui.

    În Medicina Tradiţională Chineză, gustul acru stimulează energia (Qi) a elementului "Lemn", care ajută funcţionarea următoarelor elemente fizice şi psihice:

    ficat;

    vezicula biliară;

    muşchi (netezi, striaţi, cardiac) şi tendoane;

    ochi;

    imaginaţia, creativitatea;

    energiile de regenerare
  • 12 Septembrie 2009 18:05
    bluerose a răspuns:
    Păstura, având ca şi componentă majoră polenul, are, desigur, proprietăţi asemănătoare acestuia.

    Totuşi, deoarece păstura conţine şi mici cantităţi de miere şi secreţii salivare ale albinelor lucrătoare, dar mai ales pentru că marea majoritate a granulelor de polen sunt deschise, digestibilitatea păsturei este mai mare decât a polenului.

    Din această cauză, din punct de vedere nutritiv, păstura este mai bună decât polenul.

    Cum polenul este considerat un nutrient major, putem conclude că în cele mai multe cazuri păstura este superioară polenului. Păstura conţinând mai multă vitamina K şi acid folic decât polenul, are un efect antihemoragic mai bun.

    Păstura este un polen pre-digerat, utilizat pentru hrănirea întregii colonii de albine, dar mai ales a "copiilor" albinelor (larvele). De aici putem accepta că acest extraordinar produs apicol complex poate fi administrat cu încredere şi copiilor noştri.


    . Indicaţiile păsturii

    . Indicaţiile principale ale păsturii sunt în alimentaţia copiilor şi acelor persoane ce suferă de una sau de mai multe boli grave din zona tubului digestiv ( ulcere, tumori, ciroză etc.) şi ca rezultat nu pot digera corespunzător polenul.

    Păstura are un gust mai acru datorită fermentaţiei specifice care are loc în fagurii cu polen; este mai bună decât polenul în toate bolile legate de ficat şi de funcţionarea lui.

    În Medicina Tradiţională Chineză, gustul acru stimulează energia (Qi) a elementului "Lemn", care ajută funcţionarea următoarelor elemente fizice şi psihice:

    - ficat;

    - vezicula biliară;

    - muşchi (netezi, striaţi, cardiac) şi tendoane;

    - ochi;

    - imaginaţia, creativitatea;

    - energiile de regenerare.



    . Administrarea păsturii

    . Păstura este polenul deschis şi transformat biochimic. Polenul are acelaşi tip de relaţie cu păstura ca laptele cu zerul sau laptele cu iaurtul. Deci, vorbind în general,...