| wrzeraaaaa a întrebat:

Sufar de depresie, cum tratezi boala?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| N0xEterniS a răspuns:

Vezi doctorul de familie, lasa-l pe el sa decida, nu desteptii de pe TPU.

7 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Tratamentul medicamentos este prescris de către medicul psihiatru în funcţie de severitatea depresiei şi are la baza antidepresivele. În funcţie de alte tulburări precum anxietatea, simptome psihotice sau în cazul unor depresii care răspund greu la antidepresive se pot asocia anxiolitice, antipsihotice, timostabilizatoare sau se poate recurge chiar la electroconvulsoterapie. Extrem de important este faptul că tratamentul cu antidepresive nu provoacă dependenţă.

Psihoterapia poate fi recomandată că unic tratament în cazul depresiilor uşoare. În funcţie de tipul depresiei şi de personalitatea individului, tratamentul apelează la mai multe tipuri de terapii: cognivita, interpersonală, comportamentală, orientare psihanalitică, terapii familiale. Eficacitatea psihoterapiei este larg recunoscută, fiind ideală în cazul persoanelor care nu pot lua medicamente şi aducând mari îmbunătăţiri în viaţă pacienţilor.

În tratarea depresiei, importantă este şi schimbarea stilului de viaţă al pacientului. Sportul, hrană echilibrată şi somnul sunt elemente-cheie în construirea unei stări psihice bune. Pacienţii sunt încurajaţi să apeleze la familie şi prieteni, să facă voluntariat sau să se înscrie la cursuri care le fac plăcere, suportul social îmbunătăţind modul în care persoanele depresive se reintegrează în societate. La acestea se adaugă şi tratamente alternative precum meditaţia, yoga sau acupunctură.

e și aici:

http://www.scumc.ro/depresia-cauze-tratamente-si-prevenire/

| gabicoo a răspuns:

In Rusia se tratează cu votcă!
winking

| Legion7X a răspuns:

Privește, pe cei mai cazuți ca tine si o sa fii mai optimist. Evită TV sau selectează-ți conținutul de pe acesta. Tv sau informatiile fie ele și din alte surse, creierul le poți interpreta în mod comparativ sau asemănător cu situația ta privind anumite lucruri nerealizabile, eșuate, sau sentimentale etc care duc la depresie, și gânduri negre. Mai departe statul prea mult pe PC, telefon ore întregi duc la plafonare, si la o atmosferă tăcută devenind foarte plictisitoare. Sunt mulți cu depresie, dar daca i-am aduna pe toti laolata, cred că s-ar reduce, pentru că ar exista o conexiune de egalitate împărtășindu-și frământările. Ce te frământă nu esti însurat, te simți singur, nu ai un servici bun, nu ai reușite, vrei o viață mai bună, ai anumite probleme de sănatate? Sfatul meu este să comunici cu cineva foarte apropiat ție, și să fi ascultat. Numai un cuvânt pozitiv si înțelept poate vindeca altul spus în dejamăgire. Pentru asta ai nevoie de persoane potrivite în jurul tău.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu cred că aria diagnosticului tau e mai largă, ți sa tot spus sa mergi la medic și văd că nu vrei sa înțelegi sau sa iei in considerare ce ți se spune aici, și la anul aceeași întrebare o vei pune? Deja de câteva luni aceeași întrebare o pui, sau ești trollache? Depresiile moderate se tratează la psiholog și cele mai serioase la psihiatru. ce vrei să îți spunem mai mult decât atât?

| Dana2103 a răspuns:

Mergi la un psihiatru. El se ocupa cu bolile nervoase ca depresia

| TFL007 a răspuns:

Cu alcool si tigari la bucata happy

| NoisyLight a răspuns:

Nu ai nevoie de consultații și medicamente. Munca fizică forțată te va vindeca imediat.