Cum se face branza marinata?

Cum se face branza marinata?

Branza marinata este un deliciu la indemana oricui ii place sa incerce ceva nou. Marinarea branzei in ulei nu este doar o maniera de conservare foarte eficienta , este si o modalitate de a imbogati gustul branzei cu diverse arome. Prin marinarea in ulei, branza capata nu doar o aroma deosebita, ci primeste si o textura aparte.
 

Pe langa branzeturile obisnuite din lapte, branza tofu este foarte potrivita pentru marinare pentru ca uleiul ii da consistenta care ii lipseste din cauza aportului mic de grasimi. 

Vom porni de la o reteta de baza, din care va puteti inspira, iar mai apoi puteti sa experimentati cu diverse combinatii de condimente si arome. Iata reteta:

Feta marinata in ulei cu rozmarin


Ingrediente:
1 lamaie mare, 500 g de branza feta (taiata in bucatele de 2,5 cm), 4 catei de usturoi (decojiti si taiati feliute), 2 linguri de funze de rozmarin, 500 ml de ulei de masline extra-virgin, 500 ml de ulei de masline, sare si piper, paine prajita pentru servire

Mod de preparare:
Spalati si uscati un borcan de 1,5 litri sau doua de 750 ml, care se inchide ermetic. Cu un cutit pentru decojirea cartofilor, taiati coaja lamaii in bucatele. 

Puneti in straturi bucatile de branza feta, coaja de lamaie, usturoiul si rozmarinul in borcan sau borcane. 
Combinati cele doua tipuri de ulei, sare si piper (dupa gust) intr-un recipient, apoi turnati peste branza din borcan(-e), pana ce aceasta este complet acoperita. Acoperiti ermetic borcanul sau borcanele. 

Lasati la frigider pentru cel putin o saptamana pentru a se amesteca aromele. Branza marinata se serveste cu paine prajita sau cu paine care are o crusta crocanta. O mai puteti incerca si in combinatie cu salate, bruschete, sandvisuri. 

Pornind de la aceasta reteta, puteti adauga (sau inlocui cu) alte ierburi aromatice: oregano, busuioc, marar, masline, cimbru maruntit, cateva boabe de piper, ardei iute rosu, boabe de mustar, in functie de gusturile dvs. De asemenea, puteti incerca cu diferite tipuri de branza, de la cas, pana la branza cu mucegai sau tofu. Puteti sa dati frau liber imaginatiei si sa folositi ingredientele care va plac cel mai mult.
 
 
 
3 răspunsuri:
| dulcik a răspuns:

Interesanta reteta insa nu stiu daca mi-ar si place

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Arata foarte apetisant. Iamy! love struck

| soryna_5874 a răspuns:

Arata bine dar nu cred ca mi-ar prinde bine branza aceasta oricum multumesc pentru reteta va pop

Întrebări similare