| 女明DongRi a întrebat:

O reteta simpla pentru macarons?
Fundabig grin

Răspuns Câştigător
| ღCuteღKissesღ a răspuns:

Macarons

Ingrediente:
- 3 albusuri (de la 3 oua mari)
- 50g zahar tos
- 1 varf de cutit de cream of tartar (nu e obligatoriu, dar face bine)
- 250g zahar pudra
- 150g migdale (albe, fara coaja)
Treaba la macarons incepe cu cel putin 24 de ore inainte, pentru ca trebuie sa separam ouale si punem albusurile intr-un borcanel inchis etans, pe care il tinem in bucatarie, la temperatura camerei, pana a doua zi. Punem apoi albusurile in mixerul KitchenAid si le batem impreuna cu zaharul tos (pe care il adaugam lingurita cu lingurita) si cream of tartar pana avem o spuma lucioasa. Secretul este sa avem o spuma aerata, pentru ca daca batem prea tare albusurile, spuma devine prea tare si se crapa la copt.
Migdalele e musai sa fie fara coaja (gasiti la Kaufland gata curatate si fulgi de migdale si migdale felii). Punem in rasnita de cafea fulgii de migdale si zaharul pudra si le macinam pana avem o pudra fina.
Trecem pudra de migdale si zahar prin sita, peste spuma de albusuri. Amestecam cu spatula (in jur de 40-50 de amestecari), de sus in jos, prin impaturire.
Daca vreti sa adaugati colorant alimentar, acum e momentul, inainte de omogenizarea completa a compozitiei.
Testam amestecul: punem un strop pe o farfurie si daca se turteste putin (de la sine), inseamna ca e ok. Daca se turteste prea mult, inseamna ca e prea subtire si trebuie sa mai adaugati zahar. Daca amestecul e prea tare, il mai amestecam putin. Punem amestecul in pos (cu varful plat, cerc) si punem pe hartia de copt cercuri mici (3-4 cm) pe care le lasam 30 de minute in tava sa se intareasca. Stim ca sunt gata de pus la cuptor cand le atingem usor cu degetul si nu mai sunt lipicioase.
Incingem cuptorul la 150 de grade si le coacem 8-10 minute. Le lasam sa se racoreasca in tava, apoi le mutam pe un gratar, pana se racesc complet.
Pentru crema avem nevoie de 170g unt la temperatura camerei, 120g crema de branza, 3 albusuri, 100g zahar, 2 linguri apa, o lingurita esenta de vanilie. Mai intai facem un sirop gros din zahar si apa, pe care il lasam sa se raceasca complet. Batem albusurile spuma tare si adaugam siropul, in fir subtire, amestecand in continuu. Adaugam apoi si restul ingredientelor si colorantul alimentar (daca vreti ca umplutura sa fie de aceeasi nuanta cu macarons).

2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cu brinza.
Macaroanele fierte, scurse si trecute prin apa rece (in sita). La masa se servesc cu brinza telemea rasa deasupra.
Sau cu nuca rasa, la fel.
Cei mai saraci puneau in loc de nuca, pesmet prajit usor in tigaie cu foarte putin ulei.

| 女明DongRi explică:

Multumesc mult pentru reteta de macaroane, dar eu voiam o reteta pentru macarons, niste prajiturele care arata asa:
http://27.media.tumblr.com/tumblr_m1pq43xOCt1rn9c6oo1_500.png
http://29.media.tumblr.com/tumblr_m1q0i9SD8q1qbdgqxo1_500.jpg

Întrebări similare