| DaciaRomania a întrebat:

Sardine, hering, macrou, care are cel mai mult omega 3?

6 răspunsuri:
| DorinaK a răspuns:

Macroul

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Sardine.

| Sekim a răspuns:

1. Macrou - 4, 580mg de DHA si EPA ( combinate, nu fiecare ) / 100g
2. Hering - 2, 150mg de DHA si EPA / 100g
3. Sardine - 1, 460mg de DHA si EPA / 100g

Cel mai important in cazurile astea cred ca ar fi sursa de provenienta a pestelui. Poti sa mananci 1kg de peste pe zi in speranta de a deveni mai sanatos, daca sursa este una proasta, iei degeaba. Acelasi lucru se aplica si suplimentelor cu omega-3 care de cele mai multe ori contin omega-3 oxidat din cauza conditiilor precare de prelucrare.

| DaciaRomania explică (pentru Sekim):

Da cine îți spune că e omega 3 oxidat sau nu?

| Sekim a răspuns (pentru DaciaRomania):

Nu iti spune nimeni, iti dai tu seama de asta. Problema este ca nici macar producatorii nu isi dau seama in cele mai multe cazuri. Sa extragi omega-3 ul din peste este complicat, daca este expus la aer oxideaza foarte rapid. Ne dam seama daca un omega-3 este oxidat sau nu cu ajutorul mirosului in mare parte. Daca atunci cand deschizi cutia de pastile cu omega-3 miroase a peste foarte foarte tare, cel mai probabil este omega-3 oxidat. Poti testa si mirosul lichidului din interiorul pastilei in sine dupa ce o spargi, care daca miroase a peste ( peste sarat - saramura ) este un semn din nou, ca omega-3 ul respectiv este cel mai probabil
oxidat.

| DaciaRomania explică (pentru Sekim):

Bine de știut, mulțumesc!