| Arcire a întrebat:

Am 15 ani, fac box cate o ora pe zi si m-am gandit sa-mi iau niste proteine pentru a mari masa musculara, ce imi recomandati?

7 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Boxul si marirea in masa musculara nu fac totdeauna casa buna DEOARECE exista categoriile in box...

daca tu faci asa de capul tau antrenamente de box e o chestie si altceva este daca faci box profesionist sau amator dar cu participarea intr-un campionat, competitie!

pe langa proteine ai nevoie de carbohidrati indiferent ca vorbim de box, culturism sau arte martiale, cine crede ca a crescut in masa musculara doar luand proteine este un om necunoscator al sportului in general, adica mananc doar proteine luni de zile si cum am energie sa trag de fiare la sala cateva ore pe zi? este ca si cum ai spune ca circuli cu o masina dar cu rezervorul gol! proteina construieste masa dar carbohidratii sunt "combustibilul"

a face box si a te gandi ca ajungi ca mike tyson la corp (in tinerete) sau ca alti pugilisti care erau sculptati precum culturistii profesionisti, fara investitie si sacrificii, este o greseala. acei boxeri toti fac si antrenament de forta&masa la sala! unii dintre ei o fac cu antrenor personal, este evident de ce, si anume sa mentina o anumita forma, un anumit procent de grasime, kg pentru categorie etc

| AnastasiaK a răspuns (pentru Simpatic):

De acord cu răspunsul tău, dar dacă el face box "o oră pe zi", clar nu e vorba de o grupă de performanță. Cel mai probabil bate sacul singur și crede că pumnii lui dezordonați se cheamă "box".

P.S. Am totuși o mentiune: un luptător profesionist nu o să arate niciodată ca un culturist profesionist. Corp lucrat, abdomen vizibil, se poate, dar procentul ăla atât de scăzut de grăsime nu are ce căuta în box.

| Simpatic a răspuns (pentru AnastasiaK):

Ai dreptate

referitor la culturisti fata de boxerii profesionisti am urmarit multi boxeri la categoria grea in prezent si trecut si unii (de aceea am adus in discutie pe mike tyson in tinerete) aratau foarte bine la corp, bine lucrati, toti fac si sala, dar nicidecum nu se pot compara cu culturistii profesionisti (si nici cu multi amatori!) care sunt in alta liga, ce simetrie exista in culturism si la ce nivel sunt uniiwinking

| Violleta2022 a răspuns:

Recomand CARNEA organica de pui, curcan, vita, peste, porc, oua, ficatei d epui si vita, orice poti manca de la pasari si animale, fiindca asta este ceea ce un copil in crestere poate manaca fiind sanatos si asimilandu-se in totalitate.
Proteina sintetica nu este recomandata copiilor in crestere, afecatandu-i hormonal.

| siriusblack98 a răspuns:

Sa maresti masa musculara din ce anume? Din batut la sac si din flotari? Nici nu mai zic ce echipa " buna " fac boxul si masa musculara ca e alta poveste.

| mODIN a răspuns:

Atata timp cat sunt proteine din zer (Whey), toate brandurile sunt identice, deci ia oricare.

Totusi, boxul nu prea e genul de sport pe care il practici pentru a creste in masa musculara. E foarte mult cardio si tehnica, dar de greutati nu prea te atingi. Eu cand m-am lasat de kickbox si m-am apucat de sala intr-un an am pus 10 kg, deci vezi si tu cum faci.

| Lupică27 a răspuns:

Proteinele nu cresc masa musculara, proteinele repara tesutul muscular in urma efortului fizic intens/antrenamente, etc.
sa fi tare pe pumn n-ai nevoie de prafuri si pastile ca nu e culturism.