| Leo0008 a întrebat:

Am inteles ca ca atunci când te apuci de sala și vrei sa ai rezultate mai bune trebuie sa ai un genetic.
Cum îți poți da seama ca ai un genetic bun?
Eu fac de 2 săptămâni și mi-au crescut ft putin muschii, dar mi-au ieșit venele.
Sunt foarte vizibile, avand in vedere ca în trecut nu se vedeau

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

La ce spui tu "genetic"?

| RoCkKiD a răspuns:

Cand vine vorba de sport, genetica tinde sa joace un rol la fel de de important ca si efortul depus insa diferentele majore o sa se vada cand esti aproape de potentialul tau genetic nu la inceput. Cele mai rapide rezultate o sa le vezi in primii 2 ani, dupa rezultatele o sa vina mai greu si cu mai mult efort.

Cand vine vorba de incepatori, faptul ca mergi la sala e doar o mica parte din ecuatie care tinde sa fie in prim plan pentru ca na, consuma cel mai mult timp. Pe langa mersul la sala conteaza si ce faci la sala, ce exercitii, cum le faci, conteaza dieta, stilul de viata etc. Faptul ca mergi la sala nu iti garanteaza ca o sa pui muschi pe tine, e doar o preconditie.

Cat despre povestea clasica cu "vazutul rezultatelor" e absurd sa te astepti sa se vada ceva imediat. In cazul ideal, cand dieta si programul de antrenament sunt ok (ceea ce in mjoritatea cazurilor nu e) o sa pui maxim un Kg de muschi pe luna iar daca procentul de grasime din organism e mare aia nu o sa se vada.

Daca nu ai grasime pe tine si faci ce trebuie la sala, poti sa te astepti sa se vada ceva dupa 3-4 luni.

| Brizbriz a răspuns:

NU exista "genetic"
genetic te ajuta numai sa fii sanatos si puternic, deci in stare sa faci sport, altfel "muschiletii" de la tembelizor au rahat "ajutator" la greu, cum am scris si aici:
https://www.tpu.ro/......namentele/

| Apokales a răspuns:

Ce am invatat eu din antrenamentul la "sala" (nu am fost efectiv intr-o sala de forta) este sa ma concentrez pe forta relativa, cat trag/imping la un anumit exercitiu in raport cu greutatea mea corporala, si sa accept masa musculara ca un efect secundar. Nu fac exerctii fizice ca sa urc pe podium, asta-i clar pentru mine.
Sigur, geneticul conteaza, dar nu intr-atat incat sa ma opreasca de a ma bucura de miscare si in a arata bine totodata.

| Eireann a răspuns:

In 2 saptamani nu au cum sa creasca. Venele ( de fapt vasele de sange) au "iesit" fiindca ai nevoie de un aport mai mare de oxigen in tesutul muscular in timpul efortului fizic deci vasele se dilata pentru a permite cresterea debitului.

| Eireann a răspuns:

Genetica este o ramura a biologie care studiaza ereditatea si transmiterea trasaturilor de la o generatie la urmatoarea.
Nu stiu exact la ce te referi tu anume dar presupun ca "un genetic bun" este determinat de parintii tai: daca ei sunt sanatosi, nu sufera de boli eraditare, nu au predispozitii mostenite de la parintii lor (adica bunicii tai), etc.

| Musca88 a răspuns:

2 saptamani e un timp mult prea scurt pentru a vedea rezultate. Daca te tii de sala si dieta timp de 3 luni, atunci da, o sa ai rezultate vizibile, incearca sa faci poze before/after ca sa vezi cu ochii tai cat te-ai schimbat. Atat timp cat nu suferi de dizabilitati sau vreun handicap, genele tale nu o sa te impiedice din a obtine un fizic de invidiat. Unii oameni sunt mai norocosi, dar asta conteaza pentru oameni care chiar merg la competitii de bodybuilding si chestii de genul.