| AlbertoMadalin17 a întrebat:

Am și eu nevoie de niște sfaturi:
Vreau sa intru pe creștere musculară și nu știu ce sa fac in legătura cu antrenamentele.
Eu am de luni pana vineri antrenamente la Box de la 4 la ora 6
Tot odată am și gantere,masa de abdomen și tot ce îmi trebuie acasă.
M-am gândit la următorul program de antrenament:
Luni-Box
Marți-piept,umeri,triceps
Miercuri-Box
Joi-Spate, biceps, trapez
Vineri-Box
Sâmbătă și duminica 10k pași și alergare de 4, 5 km.
Credeți ca este suficient 2 zile de antrenament cu greutăți + surplus caloric pentru creșterea musculară?

4 răspunsuri:
| RoCkKiD a răspuns:

Nu stiu ce intelegi prin "am tot ce imi trebuie acasa" pentru ca ganterele si masa de abdomen nu e tot ce iti trebuie. Cu echpamentele astea nu vad cum o sa inventezi niste exercitii de spate.
Anyway, daca ai toate echipamentele de sala acasa, ceea ce ma indoiesc ai cateva greseli mari si late in program.

1. Boxul tau nu prea e compatibil cu cresterea in masa. Boxul ca si sport, cu exceptia celor de la categoria grea si super grea, e un sport care implica mai mult agilitate, viteza si rezistenta decat forta bruta. Da, un boxer o sa aiba mai multe forta in lovitura decat un om obisnuit dar comparativ cu un alt sportiv care practica altceva nu.

2. Daca vrei sa te concentrezi pe cresterea de masa musculara nu ai nevoie de cardio. E ok sa bagi niste sesiuni de 10-15 min la finalul antrenamentelor dar nu e nevoie de mai mult. In cazul boxului imi imaginez ca aveti sesiuni de cardio la greu. Exercitiile de cardio in exces tind sa afecteze cresterea musculara, daca te uiti al alergatorii de performanta, o sa vezi ca toti sunt scobitori, exact din motivul asta.

3. Nu as recomanda sa faci piept + triceps si spate cu biceps pentru ca la exercitiile de impins pentru piept, tricepsul e lucrat in mod natural si al fel si bicepsul cand faci spate. Daca nu cumva faci din culturism un mod de viata nici nu prea ai nevoie de exercitii dedicate bratelor., ele sunt lucrate in mod indirect la exercitiile de spate/piept.

4. Nu vad de ce ai separa trapezul de spate. Oricum spatele e genul de zona unde exercitiile dint sa fie compound deci nu prea ai variante de a izola grupe si nici nu vad sensul.

5. Pentru rezultate optime vrei sa atingi fiecare grupa de cel putin 2 ori pe saptamana.

6. Proggramul e mult prea incarcat, e clar ca nu esti incepator in ale sportului dar organismul are nevoie de timp sa se ami reparte, nu cred ca e ok sa-l forjezi 5 zile pe saptamana.

7. Daca mergi cu ideea ta cu lucratul acasa, trebuie sa ai destul de multe gantere incat sa poti creste progresiv greutatile. Pentru a creste masa musculara trebuie ca de la o sesiune la alta safortezi ami mult muschiul. Asta poti face cresgand greutatea sau numarul de repetari. Problema cu numaruld e repetari e ca daca nu ai si gantere ami grele. la un moment dat o sa ajungi sa fii nevoit sa faci zeci de repetari si sesiunile o sa iti dureze ore.

| Brizbriz a răspuns:

Iti mai trebuie o galeata de steroizi si te-ai scos

sincer, iti trebuie antrenor profesionist pentru tine personal, ce faci, faci dupa ureche, apoi intrebi aici si ti se v-a spune tot dupa ureche, in plus, poate crezi ca exagerez cu steroizii, insa de ani buni, cresterea musculara "vizibila" se face numai cu substante "ajutatoare", nu ma crezi, cauta pe Youtube Nadia Comaneci si vezi ce corp avea (o fata destul de subtire) si uita-te acum la gimnastele actuale, pana si in gimnastica ritmica s-au bagat steroizi la greu, unde nu e necesar... gimnaste de acum 20 de ani erau subtiri ca ata, acum sunt TOATE solide de parca fac haltere sau fotbal american, nu gimnastica ritmica

| Mirel4412 a răspuns:

2 zile pe saptamana e putin, mai ales ca arzi calorii la box/cardio.

| TheStrategist a răspuns:

Mușchii o să crească dacă te și odihnește 8-9 ore pe noapte. Dar ar fi bine să antrenezi și picioarele.