anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

As avea o intrebare doar pentru cunoscatori, lasand de o parte comentariile aiurea. Datorita unei probleme la coloana nu pot face sala. Credeti ca este posibila o dezvoltare musculara armonioasa doar prin inot, fara sala? Sunt de folos cu ceva proteinele pentru dezvoltare musculara in inot, daca nu fac sala?

5 răspunsuri:
| hummer24 a răspuns:

Ce fel de problema ai la coloana? Nu poti sa mai faci sala niciodata?
Sunt cateva exerctii care nu solicita aproape deloc coloana deci poti sa le faciwinking
Prin inot normal ca o sa devi mai atletic dar nu masiv, si trebuie sa "locuiesti la bazin" in sensul ca trebuie sa inoti destul de mult daca vrei sa ai rezultate destul de vizibile.
Poti sa iei proteine normal ca da, la orice activitate fizica intensa sunt indicate proteinele.

| BlackHorizon a răspuns:

Innotul te ajuta sa slabesti,sa te definesti si sa devi mai rezistent la efort(In nici un caz nu-ti poti face un corp muschiulos numai din innot)una e sa innoti si alta e sa stai si sa ridici greutati la sala.
Stai sa-ti explic mai pe termeni stiintifici: Cand ridici greutati, se produc rupturi musculare, pentru ca muschiul sa poata suporta o(hamaleala)mai mare data viitoare si sa creasca. Daca nu fortezi muschiul el poate sa-si faca treaba si fara sa creasca.In concluzie, la innot i-ti poti face un corp definit(armonios) dar cu adaos mic de masa musculara.

| FurtunaDiesel a răspuns (pentru BlackHorizon):

In principiu am inteles. O sa raman totusi la inot. Decat deloc... este ok si atat! Multumesc mult!

| FurtunaDiesel a răspuns:

Cifo-scolioza. Nu am voie sa ridic nici o-data nici un fel de greutate. Ma intereseaza in general rezistenta la efort gen alpinism (Sport pe care am voie sa il fac conform spuselor medicilor) si ocazional ceva rafting. Ma intereseaza in mod special rezistenta in brate, piept si picioare pentru aceste sporturi!

| Costin1996 a răspuns:

Salut Furtuna!

Am un prieten care mergea si inca cred ca merge la inot.Si el nu se ducea la sala dar avea muschii dezvlotati pe langa cei de la picioare si abdomen, trapez, maini.cam toti muschii.Deci cred ca este posibil.