anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna,ma duc la sala de fitness de aproape o saptamana pentru tonifiere. Nu sunt slaba rau insa vreau sa-mi tonific musculatura picioarelor, in special in zona coapselor. Dupa cat timp de sala se vad rezultatele? Ma intereseaza pentru coapse deoarece n-am m-ai facut sport de mult timp si muschii meu "au cam intrat la apa" si s-a format acea "paranteza" si vreau sa scap de ea. Deci dupa cat timp voi vedea rezultatele?
Ce parere aveti despre proteine luate ca supliment natural? adica proteine sub forma de pastile sau praf pentru cresterea masei musculare.
Este important somnul cat fac sala pentru musculatura? dar alimentatia?
Ce alte sfaturi imi puteti da pentru tonifiere?
Multumesc frumos

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Pe rand. Alimentatia este CEA MAI IMPORTANTA la muschi.

De ce? cand faci exercitii grele tu practic "rupi" fibrele ( microrupturi ), care se refac in zilele de odihna CU PROTEINE. Muschii nu cresc atunci cand ii lucrezi ci atunci cand se odihnesc

proteine = carne, peste, branza, oua, alte lactate, unele legume ( soia, quinoa, fasole )

Mai ai nevoie si de carbohidrati pentru energie ( altfel corpul o sa foloseasca proteinele pentru energie, adica sa le iroseasca )

surse bune de carbohidrati : orez brun, paste din grau dur, cartofi dulci, paine integrala, mazare, etc.

Odihna e si ea importanta pentru refacere. Si cum muschii cresc in perioada de refacere, iti dai seama cat de importanta e.

"Ce parere aveti despre proteine luate ca supliment natural", o parere buna dar sunt DEGEABA pana nu-ti pui alimentatia la punct, alea conteaza 10 %, alimentatia conteaza 90 %.

Pentru tonifiere iti recomand alimentatie speciala si cardio dupa antrenamentul cu greutati.

p.s. : vorbeste si cu o instructoare de la sala

| DenysaLove a răspuns (pentru Cosmin86):

Multumesc frumos de raspuns.

4 răspunsuri:
| beeepp a răspuns:

Uite aici! rezultatele se vad bine peste un an, trebuie sa ai o alimentatie bogata in proteine si fibre, nu ai voie sa mananki prajeli, prajituri(iti dai seama la ce ma refer). Si somnul este foarte important, trebuie sa dormi minim 8 ore pe zi(asat seara) dupa sala. Poti manka carne de vita, fiarta la cuptor sau la gratar, sau carne de pui care este o carne usoara, fara sa iti dea senzatia de greutate, bea multa apa, mananca foarte multe legume si fructe.Asa o sa-ti dobandesti muschi pierduti! tonguehappy NOROC SI MULTA BAFTA! TE'AM PUPAT :*

| DenysaLove a răspuns (pentru beeepp):

Multumesc frumosbig grin O sa tin cont de sfatul tau

| Cosmin86 a răspuns (pentru beeepp):

Tu cu multe legume si fructe pui muschi?

apuca-te de sah