anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna seara in primul rand.
Sper ca am pus unde trebuie intrebarea.
Treaba sta asa :
Inca de mic am stat foarte mult timp la calculator ( 13 ani ) iar in timp s-a vazut...am fost la doctor si am fost diagnosticat cu scolioza ( sau ceva in gen ), in fine, asta a fost acum 3 ani, am facut tratament si totul parea ok. Acum, la 20 de ani, problema mea cu coloana nu mai este insa am problema cu umerii. Umarul meu drept este mai in fata ca celalalt. Asta cred ca se datoreaza din cauza ca mana mea dreapta statea pe mouse constant + pozitia mai cocosata. Intrebarea este pusa la sport deoarece fac sala de 5 luni iar la inceput nu puteam face aproape niciun exercitiu corect deoarece nu eram drept in umeri si ajungeam sa ridic cu o mana mai sus ca cealalta facand o pozitie incorecta in timpul exercitiului.
Am cautat pe diverse site uri si forumuri sfaturi, unele spuneau sa stau mereu drept la calculator, asta fac mereu de 4 luni aproximativ, altul spunea sa fac inot, fac inot de 3 luni.
As dori sa ma sfatuiti ce sa fac ca sa egalez umerii astia nenorociti ( laughing ). Este nevoie sa ma duc la doctor sa fac tratament? Va rog sa veniti cu raspunsuri serioase si complexe.

2 răspunsuri:
| Brotacelul a răspuns:

Mergi la medic. Sunt programe de exercitii medicale pentru indreptarea coloanei. Dar medicul stie cel mai bine ce anume trebuie recomandat.

| iSimo a răspuns:

Am si eu o problema la fel ca si a ta : deformare de coloana si da eu in locul tau m-as duce la control, iar doctorul iti va spune cu siguranta ce ai si ce exercitii trebuie sa faci.Eu am facut gimnastica de coloana mult timpwinking