| Lori12 a întrebat:

Am facut sport cam 2 ani vara (alergat, bicicleta in fiecare zi aproape ) iar iarna exercitii de pe youtub in casa si acum ma dor genunchii foarte rau si cand stau. Mi.am facut analize si nu e nimic in neregula. Cum as putea rezolva aceasta problema ca, cu creme de la farmacie nu "merge". Iau pauza de aproape un an si degeaba. M.am ingrasat rau si cum as putea slabi eu fara pic de sport... sad

2 răspunsuri:
| kiri11 a răspuns:

Pentru durerile genunchilor pot recomanda si terapia magnetica, de exemplu eu folosesc banda magnetica knee active happy o recomand si despre aceasta se pot citi mai multe si pe internet.

| Andrei_Laurentiu_1987 a răspuns:

Articulatia genunchiului este prima care se rigidizeaza ca urmare a stilului sedentar de viata. Statul pe scaun perioade lungi de timp (si o persoana adulta sta pe scaun peste 9-10 ore pe zi, la birou sau în masina), determina o întepenire în special a articulatiei genunchilor, care nu mai sunt aproape de loc utilizati. Daca un adult încearca sa ia ceva de jos, când sta în picioare, nu îndoaie genunchii (aproape ca nu-i mai poate folosi, chiar daca nu sunt durerosi), ci se îndoaie de la mijloc.

Pentru pastrarea supletei articulatiei genunchiului, esential este mersul pe jos si miscarea fizica. Înotul este un sport foarte bun de tonifiere a articulatiilor întregului corp si de îmbunatatit postura generala.
Preparatele gemoterapice pentru întarirea articulatiei genunchiului sunt Extractul din muguri de Vita de vie - Vitis vinifera MG=D1, Extractul din muguri de Jneapan - Pinus montana MG=D1, Extractul din mladite de Mur - Rubus fructicosus MG=D1; (pentru persoanele vârstnice, în special) sau Extractul din muguri de Coacaz negru - Ribes nigrum MG=D1. Combinatiile dintre preparate se fac functie de simptomatologia clinica si de intensitatea prinderii articulare.

Pot fi asociate remedii homeopatice precum Bryonia (în situatia în care durerea articulara se agraveaza la cea mai mica miscare) sau Rhus toxicodendron (daca durerea se amelioreaza la miscarea continua a articulatiei, repausul prelungit agravând durerea si producând întepeneala articulatiei) sau Rhododendron (daca durerea se agraveaza la schimbarile de presiune atmosferica) ori Dulcamara (daca durerea se intensifica la vremea umeda si cetoasa).

Dintre alimente, efectele cele mai nocive asupra articulatiilor îl au consumul în exces de carne de pui (care rigidizeaza si întepeneste articulatiile), iar efectul benefic îl are consumul de peste, care are carne usoara si bine digerabila.