| BeLyNdA a întrebat:

Care sporturi ca popularitate in lume sunt pe locul 1, 2, 3? Funda la cel care imi spune si regulile lor!(sau un loc in care pot vedea regulile)

7 răspunsuri:
| pwp a răspuns:

Fotbalul e clar pe 1

| Maddieeee a răspuns:

1. Fotbal
Cel mai popular sport din lume are fani pe întrega planetă. Originile fotbalului se găsesc în China, unde a fost descoperit de englezi şi acum este sportul naţional în peste 93 de ţări din lume, cu aproximativ 2 miliarde de locuitori. FIFA are 208 ţări membre, cu 16 mai multe ca ONU şi trei mai multe faţă de Comitelul Internaţional Olimpic.
Manchester United este cel mai bogat club din lume, evaluat la 1.87 miliarde lire sterline. Cupa Mondială este cel mai important eveniment sportiv al planetei. Ediţia din 2006 a Cupei Mondiale a fost transmisă în 214 ţări, iar finala dintre Italia şi Franţa a fost urmărită de peste 700 milioane de telespectatori.

2. Cricket
Cricket-ul este al doilea sport ca popularitate în lume. Există chiar şi o zi internaţională a cricket-ului. Sportul aristocraţiei engleze este cel mai popular în zona India-Pakistan, unde locuiesc peste 1.5 miliarde de oameni. Cricket-ul mai este sportul numărul 1 şi în Bangladesh, Sri Lanka şi Nepal. Alte ţări unde este răspândit sunt: Marea Britanie, Africa de Sud, Kenya, Zimbabwe, Noua Zeelandă, Afghanistan şi Mauritius.
Cupa Mondială la cricket atinge audienţe incredibile.

3.Baschet
Unul dintre cele mai populare sporturi în SUA, China, Rusia, Filipine, Canada, Germania, Italia, Spania şi Puerto Rico. NBA este cea mai populară şi cea mai bogată competiţie de baschet din lume. Campionatul Mondial şi Jocurile Olimpice sunt cele mai importante evenimente, unde Spania şi SUA sunt deţinătoarele medaliilor de aur.

4.Baseball
Distracţia naţională în SUA, şi sportul nr. 1 în Japonia, Taiwan, Cuba, Venezuela şi Coreea de Sud. Alte ţări în care este popular: Mexic, Puerto Rico, Canada, Columbia, Panama, Antilele Olandeze, Nicaragua şi Republica Dominicană. Federaţia internaţională are 117 ţări memre. Major League Baseball este cea mai importantă din lume. New York Yankees este cel mai bogat şi cel mai popular club de baseball.

5. Rugby
Cel mai popular sport în Noua Zeelandă şi destul de popular în Africa de Sud, Marea Britanie, Australia, Franta, Italia, Madagascar, Fiji, I-le Cook, România, Samoa, Argenitina. Se mai practică pe scară largă în SUA, Georgia, Belgia, Germania, Chile, Paraguay, Malaysia, Rusia, Canada şi Spania.
Cupă Mondială la Rugby face audienţe la TV de aproape 2 miliarde de telespectatori. Turneul celor 6 Naţiuni, British Lions şi Turneul celor 3 Naţiuni sunt cele mai importante evenimente, după Cupa Mondială. Federaţia Internaţională are 103 ţări membre. Africa de Sud este campioană mondială en-titre.

6. Hochei pe iarbă
Sport naţional în India şi Pakistan, şi în top 5 popularitate în Bangladesh, Germania, Olanda (de 6 ori campionana mondială), Australia (trei medalii de aur la JO), Coreea de Sud, Japonia, Argentina, Malaysia şi Anglia. Jocurile Olimpice şi Cupa Mondială sunt evenimentele majore şi sunt dominate de India, cu 8 medalii de aur, şi Pakistan, câştigatoare a 4 Cupe Mondiale. Alte evenimente sunt The Champions Trophy şi Turneul Sultan Azlan Shah. Federaţia de Hochei pe iarbă are afiliate peste 100 de ţări. Germania este deţinătoarea medaliilor de aur la Cupa Mondială şi la Jocurile Olimpice.

7. Volei
Sportul naţional în Sri Lanka, mai este popular în ţări că SUA, Brazilia, Canada, Rusia, Italia, Olanda, Japonia, China, Filipine, Polonia, India. În Europa de Est, Brazilia şi America de Nord este foarte popular în şcoli. Cel mai important eveniment din volei este compeţitia Olimpică, unde SUA, Brazilia şi Rusia sunt multiple medaliate cu aur. Federaţia Internaţională are 150 de ţări membre. SUA sunt deţinătoarele titlului olimpic, iar Brazilia este campioană mondială. O versiune foarte populară este voleiul pe plajă.

8. Hochei pe gheaţă
Un sport de iarnă foarte îndrăgit în SUA, Rusia, Canada, Norvegia, Suedia, Danemarca, Cehia, Finlanda, Marea Britanie şi Slovacia. NHL, campionatul naţional din SUA este cel mai urmărit campionat de hochei din lume, ce face audienţe uriaşe inclusiv în Europa. Federaţia Internaţională are 66 de state membre. Cehia este campioană mondială la hochei.

9. Fotbalul american
Cel mai popular sport în SUA, îndrăgit de peste jumătate din populaţie. Cu aproape 200 de milioane de fani, fotablul american mai este practicat în Canada, Japonia, dar şi în Europa. NFL (The National Football League) este cea mai bogată ligă sportivă din lume. Federaţia Internaţională are 45 de ţări membre.

10.Fotbal australian
O variantă a fotbalului-rugby este jucat foarte mult în Australia, Noua Zeelandă, Irlanda, Ţara Galilor, Franţa, Anglia şi Papua Noua Guinee, unde este considerat sport naţional. Este jucat în peste 30 de ţări din lume. Federaţia Internaţională are 16 membri.

| Maddieeee a răspuns:

Fundaa?puppy dog eyes

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1.fotbal
TREBUIE sa bagi frumusel mingea in poarta, si sa dai mai multe goluri decat adversarul. Trebuie pase, centrari, finalizari. Ce naiba, uita-te wikipedia si afli toata istoria fotbalului si regulile.
2.Baschet
In NBA se da peste 110 puncte! Un cos valoreaza 3 pentru din afara careului, 2 din interior si unul din penalitate.
3. Tenis
Trebiue sa dai puncte prin intrecerea mingiei de adversar.
Se pot juca 2, 3, 4 sau 5 seturi.

| mihai_7182 a răspuns:

1.fotbal
2.baschet
3.tennis
regulile sunt simple :in caz de fault primesti lovituri libere sau penalti si in rest totul tine de agilitatea si talentul fiecarui sportiv.

| DeNnizZz7 a răspuns:

1-Fotbalul
2-Basketul
3-Sporturile cu motor
happy

| DeNnizZz7 a răspuns:

Cum sa fie cricketul ai 2-lea sport in lume laughing?

Întrebări similare