| Afganistanu_9917 a întrebat:

Ce sa aleg intre taekwondo si judo. Si de ce?

Răspuns Câştigător
| Eduard a răspuns:

Salut!

Eu zic muay thai.

Taekwondo e un sport care e de contact (mai mult cu lovituri), iar judo e bazat mai mult pe tehnica, parghii.
Depinde de tine ce vrei sa stii: tehnica sau sa fi obisnuit cu "contactul". Taekwondo din cate stiu e bazat mai mult pe lovituri cu picioarele decat pe altceva. Mi se pare si mai dur taekwondo ca judo. La judo trebuie incheieturi tari, mult mai tari decat la taekwondo.
De ce zic muay thai? Din cauza ca nu trebuie sa ai un fizic impunator, nu trebuie sa fi cladit, iar de ex. mi se pare mult mai specatculos, mai ales la categoriile mici. Muay thai combina mai multe stiluri si poate fi practicat dupa cum am zis de mai multe tipuri de oameni, e mult mai energic, agil, puternic.

Dar dintre cele doua care le-ai mentionat tu, eu as alege taekwondo. E mai accesibil sa zic si mai spectaculos, mai interesant.

Multa bafta!

4 răspunsuri:
| norbee1994 a răspuns:

Kickox iti zic yoo

| DexterKill a răspuns:

Taekwondo deoarece la judo inveti numai cum sa-ti pui la pamant adversarul nu inveti si sa dai, si sunt sigur ca u vrei sa lovesti nu numai sa pui la pamant si sa fugi dupa.

| NextGen a răspuns (pentru DexterKill):

Da, dar daca tu stii bine taekwondo si celalalt judo, degeaba stii tu taekwondo, daca ala stie judo te pune in 2 secunde la pamanat si iti da acolo sa te saturi, asa ca mai ai de invatat...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In Judo trebuie sa iei toate matahalele in brate ca sa le pui la pamant. Intr-o lupta adevarata, pana te apropii de cineva iti face deja ochii mov numai cu doi pumni big grin Mai bine Taekwondo are multe miscari si in timp, acasa poti invata singur si Karate, Shotokan, putin box sau kick box si sari mult coarda sa fii rapid la picioare.winking