| Cavani1999 a întrebat:

De doua zile mi-am propus sa ma antrenez ca sa devin fotbalist. Stiu ca e deja tarziu si cel mai probabil n-o sa fac mare lucru tinand cont ca am 19 ani si deloc masa musculara. Am inceput ieri cu o alergare pe faleza de vreo doi km, dupa primul km deja eram mort. Azi am fost la stadion si am făcut 10 ture de teren cu pauze foarte mari intre ele, după primele doua simțeam deja cum mi se zbate pulsul. Întrebarea mea e dupa cat timp pot sa sa capat o forma cat de cat ok incat sa nu cad lesinat dupa câteva ture de teren si cate ture de teren mi-ati recomanda sa fac pe zi si alte exerciții daca stiti pentru masa musculara si rezistenta?

10 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

Acum patru zile voiai să te sinucizi cu pistolul de airsoft și acum vrei să fii următorul Cavani? Cam drastice schimbările de dispoziție...

Sfatul meu ar fi să lași deoparte extremele astea și să-ți propui niște obiective mai realiste, pentru că fotbalist profesionist nu ai nici o șansă să ajungi dacă te apuci la 19 ani.

| AnOnImuSS1 a răspuns (pentru johnnny123):

.de ce raspunzi la intrebare descurajand pe cineva ..nu iti vad rostul pe acest site!

| RobertMoon a răspuns:

Daca reusesti sa devi fotbalist profesionist probabil vei fi urmatorul Nistor ( el si-a inceput cariera la 20 de ani), trebuie sa mergi la sala sa te antrenezi daca vrei masa musculara si o alimentatie buna... pe langa antrenamentul de pe teren un fotbalist profesionist se antreneaza si in sala de forta minim 1 ora jumatate pe zi.

| Kerre a răspuns:

Nu este niciodata prea tarziu. Incearca sa faci exercitii care iti vor creste rezistenta de exemplu genoflexiuni, iti va creste si masa musculara la picioare cat si rezistenta. Include in programul tau si antrenamentul pe intervale. Corpul tău dispune de 3 sisteme energetice: sistemul ATP-PC (adenozin trifosfat fosfo-creatin), glicoliza și sistemul oxidativ). Corespondentul acestora se reflectă în antrenamentul de durată scurtă, medie și lungă. Pentru a face față unui sport de rezistență trebuie să te asiguri că toate cele 3 sisteme energetice funcționează la parametri maximi. Antrenamentul pe intervale se completează perfect cu sesiunile lungi de alergare sau pedalat pe bicicletă.

| AnOnImuSS1 a răspuns:

Salut,pai trebuie sa fii putin solid. sfatul meu este sa te pui pe greutati si pe alergat sa faci si rezistenta si masa musculara, te poti inscrie si la o echipa de fotbal unde te poti forma! Bafta!

| Madalina_Georgiana_1998 a răspuns:

Pai in primul rand ar trebui sa faci antrenamente dimineata si seara cate 1 ora dar in acelasi timp sa mananci si sanatos iti propun sa te duci la sala acolo iti antrenezi mai mult masa musculara

| Cosmin86 a răspuns (pentru Madalina_Georgiana_1998):

Ce intelegi tu prin "Sa mananci sanatos" pentru masa musculara?

| Madalina_Georgiana_1998 a răspuns (pentru Cosmin86):

Inteleg sa respecti un regim, sa mananci fructe si legume multe si carne fiarta, fara prajeli, acid etc. Sa ai de unde sa iti iei calciu, fier, magneziu.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Madalina_Georgiana_1998):

Cand mananci pentru masa musculara in primul rand trebuie sa mananci FOARTE MULT.

Si NU fructe si legume... mananci PROTEINA (carne, branza, oua, etc.) cat mai multa, chiar si 3-4 fripturi pe zi (+oua, branza, migdale, orez, paste, cartofi), TOATE in aceeasi zi.

Nu e exclus nici sa mananci singur cat o familie de 4 persoane.

Mai documenteaza-te... in niciun caz "regim" cand pui masa musculara.

Si repet: PROTEINA e sfanta, nu "calciu, fier, magneziu", alea sunt secundare.

| Moron a răspuns:

E vorba de timp si perseverenta, rezultatele se vad daca te ti de treaba. Pentru masa musculara si rezistenta ai nevoie de o alimentatie bogata, mananca mult.