| Alex54679 a întrebat:

Pentru a deveni powerlifter trebuie sa ridici greutati cat mai mari sau trebuie sa şi arati bine din punct de vedere estetic asa cum sunt culturistii?
Si un powerlifter se antreneaza mai greu decat un bodybuilder?

Răspuns Câştigător
| aXy99 a răspuns:

Ca powerlifeter nu conteaza cum arati, conteaza cat de mult ridici dintr-o singura incercare, o singura repetare.
Ca bodybuilder nu conteaza cat ridici, conteaza cum arati pe scena: cat mai multa masa musculara, proportii cat mai bune, simetrie, definire, apa cat mai putina etc.

Un powerlifter nu se antreneaza neaparat mai "greu", ci doar cu greutati mai mari si repetari mai putine.

| Alex54679 explică (pentru aXy99):

Adica nu trebuie sa am o masa musculara definita? Trebuie doar sa ridic cat mai mult? Si la concursuri conteaza greutatea?

| aXy99 a răspuns (pentru Alex54679):

Greutatea ta? Probabil. Depinde de concurs, nu stiu sigur daca e pe categorii de greutate.

| Paul754880338 a răspuns (pentru Alex54679):

Evident concursul de powerlifting se desfasoara pe categorii. Deci o mare atentie trebuie acordata categoriei, pentru ca mai exista un premiu sau o cotatie care se puncteaza, eficienta, care este raportul dintre greutatea corporala si suma celor mai bune incercari reusite la cele 3 stiluri. Evident o greutate corporala mai mica iti poate aduce un raport mai bun.
Estimativ pentru a te considera in jumatatea de sus a clasamentului dar nu primul ar la :
-geno 2.2x gretatea ta corporala
-impins 1.8 x
- indreptari 2.5x
Repet astea sunt date aproximative pe care iti doresc sa le atingi, iar daca deja le-ai facut, atunci felicitari!

5 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Singura diferenta considerabila intre powerlifteri si bodybuilderi este geneticul, bodybuilderii au un genetic in care arata bine proportional, in general bodybuilderii s-au nascut asa si aratã bine proportional masa musculara pe ei, in rest nu e asa mare diferenta de Masa musculara.
Si powerliferii au nevoie de volum(multe repetari) deoarece se imbinã una cu alta, ai masa musculara, ai si forta.
Doar ca si powerlifter te concentrezi pe exercitiile de baza si incerci sa devi mai bun la ele prin cele secundare, trebuie sa-ti stii punctele slabe si sa tii le imbunatatesti pe parcurs, adicã esti slab in abdomen,triceps, femurali etc
Si iti alegi exercitii secundare care te avantajeaza la cele de baza, te fac mai puternic.
Dacã esti incepator trebuie sa te concentrezi pe forta sunt destule programe cum ar fi starting strenght, 5/3/1, Texas method, cei de la Super training, west side barbell etc etc daca faci un sport te si informezi daca vrei sa devi bun sau carti. Dacã nu iti iei un antrenor.

Iti recomand:
Omar Iisuf
https://www.youtube.com/user/OmarIsuf

Pete Rubish
https://www.youtube.com/user/PeteRubish1

George Leeman
https://www.youtube.com/user/geoleeman

Caller Woolan

CanditoTraining
https://www.youtube.com/user/CanditoTrainingHQ

Alan Thrall
https://www.youtube.com/user/athrall7

Sunt o sursa buna de informare daca nu stiu cu ce se mananca powerlifting ul

| Paul754880338 a răspuns:

Ca powerlifter va trebui sa studiezi si sa iti insusesti tehnici specifice de executie, care evident vizeaza imbunatatirea performantelor, adica greutatea de pe bara la fiecare din cele trei exercitii(geno, impins, indreptari) pentru o singura repetare. Sa folosesti cateva tertipuri biomecanice ale corpului in general si mai specific ale corpului tau care poate avea grupe mai puternice sau grupe mai slabe. De exemplu la impins o priza usor mai apropiata va pune mai mare presiune pe triceps daca acesta este mai puternic decat pieptul sau invers mai departata priza pentru un piept mai puternic. Varianta sumo sau clasic pentru indreptari va fi un subiect de studiu cel mai probabil in functie de inaltimea ta. Aceste subiecte de studiu sunt usor diferite pentru un culturist, el(ea) studiaza miscarea sau traiectoria miscarii care solicita cel mai mult muschiul, greutatea miscata trecand usor pe un plan secundar. Diferenta dintre cele doua sporturi o face intensitatea (powerlifting) sau volumul antrenamentului ( bodybuilbing).
Nu stiu daca unul este mai usor decat altul asta cu siguranta este o parere subiectiva a fiecarui practicant, dar cu siguranta ambele aduc satisfactii enorme odata cu performantele atinse. Iti doresc succes si mare atentie, powelifting-ul este recunoscut pentru accidentari... deci nu te grabi si daca poti lasa orgoliul la usa cand mergi in sala. Succes!