| Alsjs a întrebat:

In doi ani de sala daca ai face totul corect, ar trebui să câștigi masa musculară la modulul serios? 10-15 kg cel puțin? Pare că iau foarte greu masa musculară. Exercițiile le fac corect și de fiecare data măresc efortul, proteine consum, sigura chestie este că nu pot manca mii de calorii,mi e foarte teama daca iau gainer mă îngras, eu am pornit slab cu burtă. Cat am făcut sala am depus cam 7 kg, pare că grăsime mai puțin.

7 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Nu este doar despre a face exercitii corecte sau cat timp am de cand fac sala, in culturism exista un postulat un principiu daca vrei, cel al celor 3: alimentatie, odihna, exercitii, toate 3 sunt importante in egala masura, una fara cealalata nu aduce rezultate notabile!

Pentru a creste in masa musculara depinde de mai multi factori, unul dintre ei este aportul caloric si cel de proteine si altul la fel de important este factorul genetic.
Marea majoritatea a culturistilor profesionisti au structura si pot fi incadrati ca si mezomorfi! Vorbim de 'gigantii' de la Mr. Olympia!

| sweetys a răspuns:

Depinde de fiecare individ in parte, fiecare are organismul diferit si asimileaza diferit, plus ca stilul de viata nu este acelasi la toate persoanele.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Mai depinde si de gene, nu depinde de tine totul sau de regim.

| Cosmin86 a răspuns:

Ce mananci acum intr-o zi obisnuita? Dar cat mai exact.

| siriusblack98 a răspuns:

Daca ai avea parte de o alimentatie corespunzatoare + un antrenament pe masura si odihna necesara, numai in primul an ai putea sa iei intre 10 si 15 kg de masa musculara iar in al doilea ai putea sa mai capeti inca 5-7kg. Aici vorbim de un plan de alimentatie impecabil, un program de antrenament extrem de bine gandit si o genetica favorabila. Zic totusi sa vorbesti cu un antrenor de fitness profesionist care sa te ajute atat cu un program de antrenament dedicat cat si cu un plan alimentar. Costa ceva dar zic ca merita daca vrei rezultate.

| TheGentleman a răspuns:

Ține și de genetică. Și de forma mușchilor. Unii depun mai repede și sunt avantajați, iar alții nu. Dar nu te frământa prea mult cu chestia asta. Lasă stereotipurile deoparte și acceptă-ți corpul așa cum e.

| Alexandru1111199 a răspuns:

Ba frate e un triunghi daca nu il faci cum trebuie nu ajuta cu nimic : somn, alimentatie, sala, daca faci sala si mananci corect da dormi 4 ore pe noapte nu te ajuta cu nimic, daca dormi 8 ore, te antrenezi dar mananci toate cacaturile iar nu te ajuta cu nimic.Intelegi ce zic? Lasa-i pe astia cu geneticu lor in pace, ca nu e vorba de niciun geneticwinking in *** toti am plecat din pl lui adam, nu e de parca am fi prea mult diferiti.