anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Intr-o lupta un antrenament trebuie sa-ti dezvolte si forta,rezistenta si viteza.
Deci un antrenament de tipul: flotari,genoflexiuni, tractiuni,
1-4 repetari X 10-20 serii va face treaba.Si forta fiind legata de sistemul nervos nu necesita sa fii mai mare ci doar puternic la tesut nu umflat.Este asa?

6 răspunsuri:
| Nickname1890 a răspuns:

Nu e chiar asa.

Forta=masa x viteza. (fizica de clasa a 6a) Deci ca sa creasca forta trebuie sa iti maresti ori greutatea ori viteza, ori cel mai bine AMBELE.

Trebuie sa alternezi si sa variezi foarte mult antrenamentele. De la antrenamente de rezistenta in care faci 3-4 serii x 30-40 repetari, la antrenamente de forta unde faci 3-4 serii x 4 -5 repetari cu greutate foarte mare, la antrenamente de viteza unde faci 3-4 serii x 10-12 repetari cu ridicare exploziva cu greutate medie.

| anonim_4396 explică (pentru Nickname1890):

Man,lasa fizica.Strength na mai pe inteles.Putere.Pai nu e logic ca daca seriile sunt mari si repetarile mici fac si forta si rezistenta? E o combinatie.Si da aia cu un antrenament separat de viteza sunt de acord.Si nu n-are treaba forta musculara cu ceea ce zici tu.Aia e doar la fizica.Forta musculara e strans legata de sistemul nervos si da de ridicarea unei greutati foarte mari dar atat.Nu are treaba cu masa musculara.Bruce Lee nu era mare si totusi avea o forta, rezistenta si viteza mare.Asa ca scuze nu e vorba de masa musculara aici

| Nickname1890 a răspuns (pentru anonim_4396):

Totul este legat de fizica laughing. Iti cu cat ai greutate mai mare in brat iar bratul se misca cu viteza mai mare, forta din momentul impactului va fi mai mare.

Bruce lee avea forta pentru ca avea o viteza foarte mare, dar tot la ecuatia aia de mai sus ajungem. El compensa greutatea prin viteza foarte mare. Ca sa nu mai zic ca si mai importanta este tehnica atunci cand lovesti. Sa bagi tot corpul in lovitura, si mai ales conteaza locul in care lovesti. Poti face knokout pe unul de 100kg fara sa ai prea multa forta cu o lovitura bine aplicata.

| anonim_4396 explică (pentru Nickname1890):

Pentru acea lovitura este necesara forta.Pentru o lupta, este necesara forta, viteza si rezistenta.Rezistenta pentru a putea rezista la lovituri, forta pentru a da lovituri puternice, si viteza pentru a te putea feri si lovi cat mai rapid posibil.Nu e legat de nicio marime mai mare toata treaba asta.Intr-o bataie este necesar sa ai aceste calitati motrice:Forta, rezistenta si viteza.

| anonim_4396 explică (pentru Nickname1890):

Ceea ce exprimi tu cu masa musculara e legat de bodybuilding.And i am not interested.

| Nickname1890 a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu personal nu sunt body-bulder si nici nu ma intereseaza acest sport. Dar masa musculara are rolul ei si in alte sporturi.

Dupa cum ti-am spus forta loviturii este legata de 2 parametrii: greutate si viteza de deplasare a pumnului. daca vrei sa intelegi bine, daca nu, mai treci pe la scoala. Vezi care sunt boxorii cu cele mai puternice lovituri de pumn din istorie; Iti zic eu, earnie shavers, mike tyson, george foremann. Si niciunul dintre ei nu este tocmai subtirel. Iti dau dreptate ca forta nu este totul in a castiga o lupta. Iar forta o poti mari considerabil si numai prin executarea CORECT a unei lovituri. Dar daca m-ai intrebat cum poti sa ti-o dezvolti ti-am dat raspunsul

Trecand peste lovitura, da ai nevoie de viteza de reactie pentru a putea eschiva bloca loviturile. Rezistenta este legata atat de capacitatea de a incasa cat mai multe lovituri dar si de a avea "suflu" intr-o lupta pe o perioada mai mare de timp.

Iar daca vrei sa inveti sa te bati, iti sugerez sa te duci la o sala de arte martiale.