| Ghinea_Alin_1998 a întrebat:

Pareri pro si contra proteinelor cand mergi la sala?
Va rog sa-mi recomandati ceva ce ati incercat si a dat rezultate. Funda

Răspuns Câştigător
| cristi202 a răspuns:

E ceea ce am incercat eu: se numeste fier, sau mai bine zis, fier-carbon, adica otel, amestecat cu sudoare, multa sudoare din palmi. happy
Nu e de recomandat nimic. Decit sa tragi de fiare. Ia proteine, si te vei umfla, si cand te vei lasa de sala, se vor lasa si suncile pe tine. Trage din greu, te formezi mai greu, dar si ramane ceea ce faci. La mine asa e, am un pic burtica, dar in rest arat inca foarte bine, desi am 46 de ani, si m-am lasat de mai bine de 20, in conditiile in care am pus peste 15 kg de muschiulet.
O singura recomadare ar fi, chiar doua: maninca bine, si dormi bine. Si o atitudine pozitiva poate sa faca doar bine. Dar uite ca ti-am dat trei recomandari happy.

| Cosmin86 a răspuns (pentru cristi202):

Serios? proteinele te umfla? Proteinele REFAC fibrele dupa antrenament...

Se lasa suncile de pe tine cand te lasi la sala?

De unde scoti asemenea CRETINITATI?

p.s.: proteinele se gasesc IN MANCARE... deci, daca eu MANANC => se lasa suncile dupa mine?

Ar trebui sa traiesc doar cu apa dupa logica ta de doi bani...

| cristi202 a răspuns (pentru Cosmin86):

Se vede ca nu prea ai habar de nutritionism...
1) Proteinele sunt structuri chimice complexe. Cele naturale le depasesc pe cele sintetizate de om. Si ar trebui sa iti dai seama ca tot ce e artificial poate avea efecte secundare.
2)Proteinele se gasesc in mincare, dar in ce proportii? Stii ca si zincul se gaseste in mincare, intr-o mica proportie, dar incearca sa schimbi proportia, ca vei vedea ca devine otravitor. Adaugind proteine, si ce fel de proteine?, nu conteaza si ce proteine iei?, ca proteinele din organism sunt cu miile, risti sa poti distruge un echilibru pe care organismul si l-a format.
3) Muschii nu au nevoie numai de proteine. Da, ca consuma multe pentru refacere, asta e altceva, dar nu asta e totul. Apa, simpla apa, conteaza enorm, adica sa fii bine hidratat, si e doar un exemplu. La urma urmei, tot de proportii e vorba si aici.
Eu vorbesc din experienta, am cunoscut cazuri care luau proteine, si se "umflau" rapid, in cateva luni aveau rezultate extraordinare, dar dupa citiva ani, cand se lasau, faceau burta, si se lasau muschii pe ei. Si parerea e unanima, uita-te si la raspunsurile de acest gen de pe aici, e aceeasi.
Si, visina de pe tort, am lasat-o ultima, desi trebuia sa fie prima happy. E si parerea unui antrenor de culturism, ai nu a oricui, atita timp cit a scos la sala lui cindva un campion european la culturism. Ai curaj sa contrazici pe un specialist in domeniu happy?

| Cosmin86 a răspuns (pentru cristi202):

1. Proteinele suplimente sunt extrase din mancare... spre ex. cea mai populara e whey protein, care este din zer. Pur si simplu proteina este separata de restul continutului, ca sa-ti asiguri necesarul proteic fara grasimi, etc. Nu te opreste nimeni sa o combini cu grasimi si carbo, daca vrei happy

2. "Proteinele se gasesc in mincare, dar in ce proportii", sunt pe net tabele. spre ex. pieptul de pui are aprox. 20%, adica 20 gr pe 100 de grame.

3. Cine a zis ca au nevoie "numai de proteine"?


"am cunoscut cazuri care luau proteine, si se "umflau" rapid, in cateva luni aveau rezultate extraordinare", eu cred ca foloseau si altceva, nu doar proteine... suplimentele cu proteine conteaza 10%...

CUM sa ai rezultate "exceptionale" in cateva luni cu ceva ce conteaza 10%? Eu am luat 2 ani pana s-a vazut a.i. sa fiu multumit...

"dar dupa citiva ani, cand se lasau, faceau burta, si se lasau muschii pe ei" -> asta am vazut si la oameni care nu au folosit DELOC suplimente (nici macar vitamine...), asta tine de starea CATABOLICA si de caloriile pe care NU LE MAI ARZI dar NU le scazi din alimentatie.

E simplu: faci sala, arzi X calorii / luna sa zicem... nu mai faci sala => NU mai arzi cele X calorii, dar mananci la fel... ce crezi ca se intampla cu ele? Dispar? Se evapora?

p.s.: campion european la culturism = steroizi ( stiu, multi or sa-mi sara in cap, dar asta e realitatea... nu poti deveni campion european doar cu suplimente la niciun sport... poate doar la categoria 50 kg, dar ma indoiesc ).

| cristi202 a răspuns (pentru Cosmin86):

E clar ce spui din P.S.-ul tau. Ba poti, nu e realitatea asa cum crezi. Daca tipul acela ar fi luat steroizi, antrenorul nu l-ar mai fi primit la sala. Atit de dur era antrenorul impotriva a tot ce tinea de suplimente, proteine, steroizi, etc. Si azi il inteleg de ce. Desigur ca, dind dovada de superficialitate, nu poti crede ca se poate realiza ceva doar prin forte proprii, dar nu e asa, mai sunt unii care chiar fac performanta traspirind, tragind din greu la fiare, fara nici un fel de ajutor. Desigur ca structural trebuie sa fi facut pentru asa ceva, dar se poate.

| cristi202 a răspuns (pentru Cosmin86):

Si inca ceva: daca proteinele se gasesc in mincare, de ce sa le mai iau separat, nu e de ajuns sa maninc mai bine, de ce sa ma mai complic? Crezi ca daca as lua acele "whey protein" si as adauga grasimi si carbo, cum zici, nu as fi tot acolo? Si stiu eu sa adaug atit cit trebuie, incit sa fie cea mai optima solutie pentru organism? Ideea e ca daca iei proteine, aportul creste in comparatie cu celelalte elemente, si se strica proportia, si deci si echilibrul, iar daca chiar reusesti sa restabilesti acel echilibru adaugind din celelalte elemente, nu prea mai are rost sa le iei, mai bine maninci mai mult si mai bine pentru a extrage din mincare acele proteine.
"Eu am luat 2 ani pana s-a vazut a.i. sa fiu multumit". Eu dupa doi ani am fost foarte multumit de cum aratam. Am sarit de la 66 de kg si 1, 92 m inaltime, la 82 de kg si 1, 96, si inaltime, deci cred ca realizezi ca s-a vazut binisor schimbarea. Si asta fara absolut nici un supliment. Desigur, cu tras din greu de fiare, si cu indicatiile acelui antrenor. Si nici macar cine stie ce aparate nu avea sala, doar doua, unul pentru picioare, si unul pentru spate sau piept, depinde cum il foloseai. In rest, banci, haltere, si gantere. Azi zimbesc cand vad salile pline de aparate, stiind la ce am facut eu. Dar, nu conteaza unealta atit timp cit ai rezultate. De aceea, cred ca e subiectiva afirmatia ta. Posibil ca tu sa nu fi tras de fiare, posibil sa nu fi stiut combinatia cea mai buna de proteine pe care sa le iei ca sa iti dea rezultate bune. In general, in cateva luni, ai rezultate, asa cum si eu as fi putut avea daca luam. Dar nu regret ca nu am luat, pentru ca si azi, desi am 46 de ani, sotia mea zice ca am spatele sexy happy.

| Cosmin86 a răspuns (pentru cristi202):

"daca proteinele se gasesc in mincare, de ce sa le mai iau separat, nu e de ajuns sa maninc mai bine", evident ca e de ajuns sa mananci mai bine... chiar SCRIE pe ele ca nu inlocuiesc alimentatia.

Suplimentele sunt pentru oamenii care NU POT (sau le e lene) sa manance mai bine... eu spre ex. am jurnal de alimentatie... observ schimbari, fac modificari, etc. pana am invatat ce alimentatie functioneaza pentru mine. Dupa ce mi-am pus alimentatia la punct, nu prea am mai luat suplimente, decat pentru refacere si articulatii (eu fac skandenberg competitional si chiar am nevoie pentru refacerea tendoanelor).

Daca citesti ce am spus (nu doar aici, in general), nu am spus ca suplimentele inlocuiesc mancarea... ci doar ca le folosesti cand nu ai o alimentatie cum trebuie.

Nu prea inteleg de ce pui accent pe "tragand din greu de fiare"... daca iei suplimente nu mai tragi din greu? Nu te mai antrenezi la rupere, pana tremuri? Daca iei suplimente inseamna ca stai pe Facebook la sala?

Arnold a luat steroizi si se antrena pana vomita, antrenamente dure ca el nu facea nimeni... si acum la 70 de ani arata bine. Uita-te la batranii nostri de 70 de ani cum arata...

12 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Pro protenilor din alimentate, contra celor care nu sunt din alimentatie, dar nu doar proteinele conteaza si o dieta bogata in grasimi care sa creasca nivelul Testosteronului

| Adiq a răspuns:

Din alimentatie ar fi cel mai ok, e natural.

| PaulSergiu a răspuns:

Cel mai bine din alimentatie, vorbesc din propria mea experienta.Cat timp vei fi la sala si vei bea proteine, vei parea foarte facut cu muschii umflati, dar dupa ce te lasi practic ti se vor lasa muschii am muncit un an de zile ca sa scap de acest lucru

| Cosmin86 a răspuns (pentru PaulSergiu):

Serios? Se lasa muschii cand te lasi de suplimente?

Altu COMPLET PE LANGA.

Sincer, apuca-te de sah.

| PaulSergiu a răspuns (pentru Cosmin86):

Complet pe langa esti pentru ca nu sunt singurul care am zis lucrul acesta

| Cosmin86 a răspuns (pentru PaulSergiu):

Exact, sunt multi dezinformati...

Proteinele se gasesc in mancare. Deci, daca eu MANANC ( ca TOTI OAMENII ) => o sa-mi atarne muschii?

Logica de 2 bani... si legat de suplimente, eu am folosit ani de zile si cand n-am mai folosit n-am avut nicio problema happy

p.s.: proteinele refac fibrele dupa antrenament, NU umfla nimic. Poate creatina umfla (prin retentia de apa). Poate oxidul nitric umfla... dar NU proteinele.