anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Programul meu de alimentatie :
Mic dejun acasa, ora 6:30 dimineata : 3 Albusuri de Ou, Salam Sasesc, Telemea de vaca, 1 felie paine integrala, 1 banana si 1 pahar lapte.
Dupa-Amiaza : 1 Conserva Peste ( Hering ) + 2 batoane proteice + 1 Iaurt activia. ( Ora 1-2 )
Seara : orez cu legume sau cartofi fierti + snitele de pui ( facute cu faina si galbenus de ou, facute cu ulei de rapita in tigaie ) sau mici sau peste ( prajit tot pe tigaie in ulei ).

Plec de acasa pe la 3 dupa-amiza, pe la 3 jumate ajung la sala si stau pana la ora 5. Pe la ora 5 jumate sunt acasa.
Ideea e ca am 3 mese pe zi si vreau sa mai adaug 2 dar nu stiu cand.( si daca e bine si ce mananc )
Stiu ca acolo de la ora 7 dimineata pana dupa-amiza pe la 1-2 am un gol dar nu am ce sa fac ( sunt la scoala ). Am vrut sa fac batoane proteice acasa si sa le pun la scoala dar nu am de unde sa cumpar pudra proteica de ciocolata si am renuntat.
Deci sa-mi spuneti cand as mai putea adauga 2 mese si daca e in regula ce mananc.
Mersii.

Răspuns Câştigător
| greyhound a răspuns:

1. cam putini carbohidrati dimineata, as spune sa scoti salamul si laptele (pe de o parte ai branza si pe de alte parte n-ai nevoie sa-ti fie incetinita absorbtia nutrientilor) si sa adaugi 1 felie de paine si un fruct
2. La scoala poti manca alune, nuci, seminte, migdale etc Sunt practice si iti asigura si proteine si carbohidrati si grasimi si vitamine
3. Masa dinaintea antrenamentului ar trebui sa contina mai multi carbohidrati decat proteine. Proteinele pentru energie sunt risipa de bani
4. O alta masa o mai poti adauga cu ceva timp inainte de culcare, laptele sau iaurtul e ok si ceva proteine si carbohidrati (de preferinta complecsi), dar nu prea mult ca te umfli in burta si nu mai poti dormi

| anonim_4396 explică (pentru greyhound):

Deci sa inteleg :
1. Scot salamul si laptele si cu ce il inlocuiesc? Cu felia de paine si fructul?
2. Aici am inteles. E vreau problema daca alunele sunt sarate?
3. Aici cred ca o sa incerc niste Cartofi Fierti inainte de antrenament, problema e ca nah cum sunt la scoala vin la 2 si la 3 deja trebuie sa plec, timpu nu prea imi permite sa imi pregatesc dar o sa ma straduiesc.
4. Aici beau cam 2 pahare de lapte ( Nu mari paharele, Medii. laughing )
Trebuie ceva si pe langa laptele ila?

| greyhound a răspuns (pentru anonim_4396):

1. da, mai adaugi 1 felie de paine si un fruct, dimineata iti trebuie carbo (simpli ca sa iesi din catabolism si complecsi ca sa-ti ajunga pana la urmatoarea masa)
2. nu cred, abia bei mai multa apa happy
3. stiu, si la mine e o problema sa mananc bine intre munca si sala; daca ai ceva banuti poti sa iei niste creatina sau BCAA inainte de antrenament, dar doar daca simti ca nu faci fata la sala cu ce mananci inainte.
4. Niste carbohidrati complecsi sa-ti ajunga pe parcursul somnului

13 răspunsuri:
| Dkgray a răspuns:

Asa pe scurt:
Consuma si galbenusul, e partea cea mai nutritiva din ou(mitul cu cresterea colesterolului e infirmat de foarte multe studii). Elimina mezelurile.

De ce nu-ti faci iaurtul singur acasa, Activia e facut din lapte pasteurizat deci e ''mort'' din punct de vedere nutritiv. De ce consumi prajeli? Prepara carnea si pestele la cuptor, fierte sau la abur.

E plin internetul de site-uri care vand suplimente, de ce nu-ti comanzi o pudra proteica?

| anonim_4396 explică (pentru Dkgray):

Pai am gandeam de exemplu, imi fac :
Snitele din Piept de Pui in 2 Galbenusuri de Ou si Faina ( au galbenus e un nou + ) chiar daca le prajesc in tigaie cu ulei.
Si cum ar trebui sa gatesc, Pieptul de PUi? ( nu ma pricep la gatit laughing )
Si cu pestele fac aceeasi greseala de il Prajesc in Ulei de rapita. ( Deasta nici nu prea am rezultate la abdomen chiar daca ma reuntat la sucuri cu acid. )
Ceva sfaturi pentru gatit, te rog?!

| BiuL a răspuns:

Mananci prea mult conservanti, conserva, mezeluri, nu sunt sanatoase si multa prajeli, pe langa ca te ingrasa. dauneaza si ficatului. prepara carnea la aburi sau fierbe-o. si combinatia banane - mezeluri - lapte nu e ft bune, fructele se mananca la 3 ore dupa masa, sau cu jumatate de ora inainte de masa, si cel mai important nu se combina cu carnea, deci alea doua mese le poti face din fructe, sau legume, eventual iti pui la scoala intr-o caserola, ceva fructe feliate, si la mic dejun ramai doar cu proteinele.
ideal ar fi sa te duci la un nutritionist dar cred ca e ok si cum ti-am zis noi.

| OoBunnyoO a răspuns:

Dkgray are dreptate. Nu ma pricep foarte bine la dietele de acest fel, insa nu este sanatos sa consumi prajeli, in special seara. Cat despre galbenus intr-adevar este cea mai nutritiva parte din ou, nu albusul.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat