| TheRares99 a întrebat:

Ce sa mananc ca sa imi mentin masa musculara? Pot sa mananc: -aperitive
-ou umplut
-branzoaica
-cereale(de ciocolata) cu lapte
-finneti
-cornulete
-cozonac
-suc de la magazin
-ou
Va rog spuneti-mi ce pot si ce nu pot manca din cele de mai sus. Dau funda si vothappy

Răspuns Câştigător
| codrinstefan2103 a răspuns:

Dintre toate aș alege ouă simple, eventual doar albușul. Restul conțin mult mult zahăr și nu ajută la menținerea masei musculare. Pentru asta ar fi indicat să mănânci alimente sărace în grăsimi, bogate în proteine și fibre naturale. Poți încerca pește (somon), iaurt cât mai natural (făcut și-n casă), cereale integrale, alune (caju, nuci, fistic, etc.), carne roșie, carne de curcan, spanac, roșii, brocolii și tot așa. Stai departe de zahăr (cozonac, suc de la magazin, cornulețe, finneti) în exces și fast food.

8 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Poti manca orice contine proteine. Si anume : carne, lapte, branza, oua. Salatele si fructele NU te ajuta la masa musculara, alea sunt pentru altceva.
Pentru muschi ai nevoie de PROTEINE.

| codrinstefan2103 a răspuns:

Revin cu niște precizări. Coca Cola conține 10, 2 grame de zahăr/100 de ml de suc, deci o sticlă de 2. 5 litri are 250 de grame de zahăr. Orice aliment sau băutură de genul ăsta supune pancreasul și ficatul la un efort exagerat și ajungi să nu mai asimilezi nutrienții corect din celelalte alimente, plus că devii cel mai probabil dependent de atât zahăr iar celelalte alimente ți se vor părea lipsite de gust, tocmai pentru că corpul tău începe să se obișnuiască cu acest aport de glucide. Cornulețele, finneti-ul, cozonacul sunt "alimente" sărace în proteine, bogate în glucide. Nu întrețin masa musculară ci o nimicesc. Mazărea mai este un aliment excepțional de bun pentru culturiști. Pentru salate îți recomand să fie cât mai diverse, dressing cât mai simplu (ulei de măsline, suc de lămâie) și evită astea la pungă care-s congelate. Dacă trebuie să prăjești ceva, recomandabil ar fi să folosești ulei de palmier care-i și mai sănătos și mai bun pentru prăjit. Uleiul de măsline nu se folosește niciodată la prăjit, doar în sosuri, dressinguri, etc. Un alt sfat bun este să-ți dozezi mesele pe tot parcursul zilei, în sensul să mănânci de 5-6 ori pe zi, mese mici, ușoare, diverse, decât de 2 ori mult și greoi ca să poți asimila corect toate proteinele, vitaminele, fibrele și uleiurile naturale din alimente. Baftă.

| TheRares99 explică (pentru codrinstefan2103):

Dar branza pot manca nu? Si aperitive adica snitele, cascaval, drob?

| codrinstefan2103 a răspuns (pentru TheRares99):

Moderat. brânza și cașcavalul conțin o cantitate destul de mare de grăsimi și mai puține proteine decât laptele. Proteina esențială din lapte, adică cazeina trece sub alte forme (gen paracazeina) în procesul de coagulare pentru a forma brânzeturile. Oricum, dacă mănânci acum de sărbători nu se va cunoaște cine știe ce. Masa musculară o dezvolți și întreții în decursul lunilor, anilor.

| papyterier a răspuns:

Eu as spune ca trebuie sa manaci ceva natural de exemplu daca ai in casa o rosie un castravete salata verde sau altceva poti pur si simplu sa iti faci o salata si o sa te ajute si te tine si in forma.

| Vandalism a răspuns:

Pai incearca salate, pentru ca cele de mai sus ingrasa toate!

| Cosmin86 a răspuns (pentru Vandalism):

Ce legatura au salatele cu muschii?

| noqq a răspuns:

Poti sa le mananci pe toate si e bine seara sa bei un pahar cu lapte sau un pahar cu lapte si cacao