anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am 15 ani si as dori sa-mi dezvolt musculatura bratelor si a abdomenului dar si sa scad in greutate sau mai bine zis sa elimin pe cat posibil grasimea. Ati putea sa imi recomandati exercitii, greutatile pe care ar trebuie sa le folosesc pentru brate, poate un regim. Trebuie sa mentionez ca am niste gantere de 20kg reglabile cu 5(4 bucati de fiecare) discuri de cate 0, 5 0,75 2,3 2, 7 si 3 kg. Multumesc anticipat!

7 răspunsuri:
| Nickname1890 a răspuns:

Ce vrei tu este destul de greu de obtinut sa cresti in masa musculara si sa arzi grasimea in acelasi timp. Nu este imposibil dar este destul de greu. Pentru asta trebuie sa te cunosti tu foarte bine si sa iti optimizezi antrenamentele si regimul alimentar astfel incat sa obtii acest rezultat. Este imposibil sa iti spuna cineva faci aia si mananci aia, iar cine zice asa ceva, vorbeste prostii, pentru ca totul difera de la persoana la persoana, mai ales pe o problema foarte complexa cum e asta (crestere in masa musculara si ardere de grasimi simultana)

In primul rand pentru cresterea in masa musculara ai nevoie de sala. Nu faci nimic cu 2 gantere de 20kg. Trebuie sa folosesti greutati mari pentru toate grupele musculare. Iar antrenamentele de forta trebuie combinate cu antrenamente de cardio. Alergari lungi, sprinturi, ciclism.
La astea se adauga un regim hiperproteic.

| Cosmin86 a răspuns:

Nu poti sa elimini grasimea in timp ce pui muschi

Si nu pui muschi cu 2 gantere amarate.

deci ce vrei tu intai, sa slabesti sau sa pui muschi?

| Psychothic a răspuns:

Salut.
In primul rand iti recomand sa te documentezi inainte de a te apuca de acest sport.
Sunt o multime de site-uri de unde te poti inspira, cum ar fi http://www.culturism.ro/.
Daca vrei sa cresti doar in brate si sa lucrezi doar abdomenul, vei arata ca un cocalar, crede-ma..., antreneaza-ti toate grupele de muschi si nu vei regreta:) Poti gasi foarte usor pe youtube exercitii pentru fiecare grupa musculara in parte.
In legatura cu greutatea pe care s-o alegi, iti recomand sa alegi greutatea care nu-ti permite mai mult de 8-10 repetari, poti mai mult-maresti greutatea, altfel nu vei creste:).
Iar in legatura cu eliminarea grasimii, iti recomand sa faci un exercitiu cardio pe langa exercitiile pentru masa musculara.
Acum ai mai multe exercitii cardio, depinde pe care ti-l permite mediul in care stai si timpul :
1.Inotul
2.Alergatul
3.Saritul corzii
4.biciclismul(desi, trebuie sa pedalezi destul de mult :)) )
Mai sunt si altele dar nu-mi vin pe moment in minte. :)
Regimul da-l dracu,nu te infometa...
Ca sa cresti in masa musculara trebuie sa mananci alimente care contin proteine( carne de peste,piept de pui,branza,oua,lactate,etc) si carbohidrati(Cereale, fasole, cartofi, orez, etc)
Si bineinteles sa nu neglijezi somnul(8 ore) daca bine imi aduc aminte :)
Spor!



| JohnnyBi a răspuns (pentru Psychothic):

E ciclism nu biciclism laughing. fara regim nu face nimic, nu-l da dracu. ca daca face cardio zilnic si dupa baga 2 shaorma si 200g zahar, poate sa alerge in jurul lunii si nu face nimic laughing. la capitolul regim trebuie sa reduca sau sa scoata din regim unele lucruri precum zaharul (elimina pe cat posibil), sare (redus), bauturi din comert (sucuri, fie si ele zis naturale, siropuri din industrie), mezeluri (desi contin "carne" habar nu ai ce este in ele cu adevarat), ulei (la capitolul prajeli, uleiul de floarea soarelui se arde repede, devine toxic si risti probleme la ficat) happy. mai sunt si altele, dar astea sunt cele mai importante

| Psychothic a răspuns (pentru JohnnyBi):

Da,ciclism...imi pare rau eram obosit la ora aceea. happy

| Cozma_Cosmin_1995 a răspuns:

Intreaba pe oricine care face sala... cele mai bune exercitii pentru slabit sunt abdomenele si alergatul happy