| costynel2000 a întrebat:

Salut, am auzit un zvon cum că, creatina nu trebuie amestecata cu lapte, este adevarat? sau produse care contin cofeina

2 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Unii spun pe net faptul ca nu este nicio problema daca consumi creatina cu lapte, desi stiu ca majoritatea care iau creatina "pura" o iau doar cu apa! acesta spune ca nu este problema daca se ia cu lapte creatina https://www.youtube.com/watch?v=BaxTScbafS4

parerea mea este ca se ia cel mai bine cu apa! nu stiu ce studii exista care sa zica ca laptele face ceva contra creatinei dar CUTUMA arata clar, cretina se ia cu apa!

cel mai bun vlog referitor la creatina este acesta la noi in tara, vezi ce zice acest medic despre creatina, interesant tot ce spune el si cu studii la baza : https://www.youtube.com/watch?v=x8r1359_gJM

| SuNaM a răspuns:

Cu laptele este un mit. Laptele nu interacționează cu creatina. Creatina totuși nu trebuie luata niciodată cu :

Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS)

Administrarea de creatină cu aceste analgezice poate crește riscul de afectare a rinichilor. AINS includ ibuprofen (Motrin, Advil) și naproxen (Aleve).

Cafeină

Cafeina poate îngreuna organismul să utilizeze creatina, iar administrarea de creatină și cofeină poate crește riscul de deshidratare. Utilizarea creatinei, a cofeinei și a efedrei (acum interzise în S.U.A.) poate crește riscul de accident vascular cerebral.

Diuretice (pastile de apă)

Administrarea creatinei cu diuretice poate crește riscul de deshidratare și afectare a rinichilor.

Altele periculoase ar fi Probenecid, Tagamet,